Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Nike Air Jordan Sizing Guide

6 juni 2023 10:15
Nike Air Jordan Sizing Guide

Zijn Jordans True to Size? Ook al denk je je eigen schoenmaat te kennen, soms wanneer je een nieuw paar sneakers hebt gekocht passen deze helaas niet goed. Hier kijken we naar de verschillende Jordan sneakers die er zijn en zorgen we ervoor dat we de juiste maat voor je vinden.

We beginnen de eerste cruciale stap: het opmeten van de schoenmaat.

Hoe bepaal je je eigen schoenmaat

Allereerst is het belangrijk om je eigen schoenmaat te bepalen. Wanneer je sneakers online bestelt, is dat niet zo gemakkelijk als wanneer je een schoenenwinkel binnengaat en de sneakers ter plekke kan passen.

Hier is wat je nodig hebt om je eigen schoenmaat op te meten:

  • 2 vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Hoe bereken je de afmetingen van je voet:

Neem een vel papier en het potlood en kies een muur waar je rechtop kunt tegen staan en zet de hiel er helemaal tegenaan. Je kunt het beste de sokken aantrekken die je in jouw nieuwe schoenen zult dragen. Maak het vel papier met plakband of met je gewicht aan de vloer vast en ga erop staan met de hiel tegen de muur. Het beste is om iemand te vragen met het potlood rond de voet te tekenen. Zodra u een mooie omtrek hebt, neemt je een liniaal en meet je de afstand van de hiel tot het puntje van uw grote teen. Noteer dit resultaat in centimeters.

Herhaal dit proces ook bij je andere voet, want bijna iedereen heeft twee verschillende voetmaten. Neem vervolgens de grootste voet als referentie om de schoenmaat te bepalen met behulp van de juiste tabel. Vergeet niet dat de informatie van de verschillende fabrikanten kan verschillen en dat je daarom altijd hun maattabellen moet gebruiken.

Je kunt de maattabellen van elk merk gebruiken om de perfecte schoenmaat te vinden door deze te vergelijken met jouw gemeten maat. Maar let op! Veel stijlen verschillen in pasvorm, zelfs als het merk hetzelfde is. Vaak schrijven de fabrikanten dit in de beschrijving.

We hebben hier een aantal populaire Air Jordan modellen voor je op een rijtje gezet, dus kijk eens naar onze Jordan Sizing Guide.

⬇️ Hier vind je de maattabellen van Nike ⬇️

De maattabel voor Jordans

Zijn Air Jordan 1 True to Size?

De Air Jordan 1 is hoogstwaarschijnlijk wel de meest geliefde Jordan. Ook met de maatvoering is het makkelijk, want de Jordan 1 valt true to size. Dat betekent dat als je normaal een schoenmaat 42 hebt, je bij de AJ1 een 42 nodig hebt. Om de exacte maat te weten te komen, kun je de maattabel bij Nike raadplegen.

Conclusie: true to size

Nike Air Jordan 1 high dark mocha

Zijn Nike Air Jordan 2 True to Size?

De Air Jordan 2 staat erom bekend dat hij perfect op maat past, maar hij heeft een vrij brede zool, dus je kunt een halve maat kleiner gaan als je smalle voeten hebt, maar over het algemeen is dat niet nodig.

Conclusie: true to size

air jordan 2 retro chicago

Zijn Nike Air Jordan 3 True to Size?

Over het algemeen valt de Air Jordan 3 goed op maat, maar als je brede voeten hebt kun je overwegen een halve maat groter te nemen, omdat het model is ontworpen met extra vulling in de kragen en dus een beetje krap kan zitten.

Conclusie: true to size

air jordan 3 retro wizards

Zijn Air Jordan 4 True to Size?

Als tweede, we hebben de Air Jordan 4, die in 1989 werd gelanceerd als opvolger van de Jordan III en sindsdien erg populair is geworden. Net als bij de AJ1 hierboven, vallen de sneakers op maat. Je kunt de AJ4 dus met een gerust hart in je normale schoenmaat bestellen.

Conclusie: true to size

Air Jordan 4 WMNS 'Canyon Purple'

Zijn Air Jordan 5 True to Size?

De Air Jordan 5 heeft door zijn constructie al een vrij wijde pasvorm, dus het is aan te raden een halve maat kleiner te kopen. Door de wijde vorm zal het niet op de tenen drukken.

Conclusie: maat 1/2 kleiner

Nike Air Jordan 5

Zijn Air Jordan 6 True to Size?

Tenslotte hebben we de Air Jordan 6, die van zichzelf al erg wijd en groot is. Daarom is het aan te raden hier een halve maat kleiner te kopen. Dus als je een 43 hebt, kun je beter een 42,5 nemen.

Conclusie: maat 1/2 kleiner

Air Jordan 6 Retro 'Cool Grey'

Zijn Nike Air Jordan 7 True to Size?

De Air Jordan 7 past precies op maat, maar met een ruime marge, dus als je smalle voeten hebt is het aan te raden om een halve maat kleiner te nemen voor een comfortabelere pasvorm.

Conclusie: true to size

Air Jordan 7 Retro 'Neutral Olive'

Zijn Air Jordan 11 True to Size?

De Air Jordan 11 model is wat ingewikkelder qua maatvoering. De wijde body geeft genoeg ruimte, zelfs wanneer je een halve maat kleiner neemt, maar veel mensen dragen het graag op de juiste maat. Als je niet zeker bent wat voor jou het beste is, koop dan de AJ11 in jouw normale maat.

Conclusie: true to size, of een halve maat kleiner

air jordan 11 wmns retro jubilee

Zijn Nike Air Jordan 12 True to Size?

De Air Jordan 12 past goed, maar heeft ook een iets strakkere pasvorm dan de meeste van zijn voorgangers, dus als je brede voeten hebt moet je misschien een halve maat groter nemen om de sneaker comfortabel te laten passen.

Conclusie: true to size

Air Jordan 12 Retro 'Hyper Royal'

Zijn Nike Air Jordan 13 True to Size?

Wees gerust: de Air Jordan 13 valt perfect op maat, dus je kunt er zeker van zijn dat je dit paar in jouw maat koopt.

Conclusie: true to size

Air Jordan 13 Retro 'French Blue'

Ga voor meer maattabellen voor je favoriete sneakermodellen naar de pagina met maattabellen voor sneakers.