Sneakerjagers Logo

Air Jordan 4

19 resultatenPagina 1 van 1

De Air Jordan 4

De Air Jordan 4 kwam voor het eerst uit in 1989 en word gezien als een van de meest populaire Jordan modellen ooit. De sneaker verkocht namelijk binnen enkele minuten uit toen de sneaker uitkwam in de winkels. Tot de dag van vandaag is de sneaker ongekend populair en heeft zelfs een aantal bijzondere collaborations op zijn naam staan.

De eerste colorways

Een van de meest geliefde colorways van de Air Jordan 4 is natuurlijk de ‘White Cement’ colorway. Kenmerkend aan de sneaker is natuurlijk de gespikkelde midsole, lacewings en hak. Veel mensen zullen deze sneaker natuurlijk kennen van de film ‘Do the Right Thing’ van Spike Lee. In deze iconische scene worden de ‘White Cement’ Jordan 4’s van Buggin Out beschadigt door een Boston Celtic’s fan.

Naast de ‘White Cement’ colorway is de ‘Bred’ of ‘Black Cement’ colorway. Het zwarte bovenwerk met de rode accenten passen perfect bij het shirt van de Chicago Bulls. Ook de ‘Military Blue’ en ‘Fire Red’ colorway kwamen uit in 1989. Een van de meest bekende momenten van de Air Jordan 4 is natuurlijk ‘The Shot’ van Michael Jordan. Op 7 mei 1989 speelde de Chicago Bulls tegen de de Cleveland Cavaliers. Met nog een paar seconden te gaan op de klok kreeg Michael Jordan de bal en schoot, met zijn Air Jordan 4 ‘Black Cement’, over Craig Ehlo en de Chicago Bulls wonen de series tegen de Cleveland Cavaliers.

Collaborations

Naast dat de Air Jordan 4 een geweldige historie heeft, brengt de sneaker ook een hoop hype met zich mee. Dit komt natuurlijk door de verschillende samenwerkingen die zijn uitgebracht met het iconische model. Bijvoorbeeld de UNDFTD x Air Jordan 4 waarvan er maar 72 paar van is uitgekomen. Ook de samenwerking met rapper Eminem zijn erg zeldzaam. Doordat er maar 50 paar zijn van de Air Jordan 4 is de resale prijs onwijs hoog. Ook de KAWS Air Jordan 4 was erg ‘hyped’ toen de sneaker uitkwam in 2017.

Ook Travis Scott mocht samenwerken met Jordan Brand. In 2018 kwam deze samenwerking uit en kenmerkend was natuurlijk het logo van Cactus Jack op de hak van de sneaker. Tenslotte hebben we ook het spijkerbroeken merk Levi’s gezien met de Air Jordan 4. Het bovenwerk was geheel gemaakt van spijkerstof en kwam uit in drie verschillende kleuren.