Skip to content

Nike

Met innovatieve ontwerpen en onwrikbare vastberadenheid inspireert Nike kampioenen en dromers over de hele wereld om uitdagingen onbevreesd aan te gaan. Nike maakt van het onmogelijke een uitnodiging om te overwinnen. Waar daden meer zeggen dan woorden, kan Nike je vertrouwde partner zijn op je reis naar grootsheid.

Sneaker Technologie

De Nike Air technologie plaatst lucht onder druk in een stevige, flexibele unit in de zool van de sneaker. Deze Air unit zorgt voor meer flexibiliteit en veerkracht, zonder afbreuk te doen aan de structuur van het ontwerp. Deze met lucht gevulde eenheden zijn strategisch geplaatst in de tussenzolen van Nike Air schoenen om de impactkrachten bij de voetstap te absorberen en te herverdelen.

Nike Air schoenen onderscheiden zich door hun iconische zichtbare luchtbellen in de tussenzolen, die symbool staan voor stijl en geavanceerde prestaties en tegelijkertijd meer comfort, ondersteuning en minder belasting bieden. De innovatieve demping vermindert het totale gewicht van de schoen zonder de prestaties te verminderen.

Indrukwekkend is dat alle Air zolen minstens 50% gerecycled materiaal bevatten en gemaakt zijn met 100% hernieuwbare energie.

De ongeëvenaarde demping in Nike Air maken de designs uit deze serie een populaire keuze onder atleten en liefhebbers van sneakers.

De geschiedenis van Nike

Nike 1960s

1960

De eerste winkel van Blue Ribbon Sports werd geopend in Santa Monica, Californië in 1966 door Bill Bowerman en Phil Knight.

Nike 1970s

1970s

Na het aannemen van de naam van de Griekse godin van de overwinning, werd Nike, Inc. opgericht in 1971. In hetzelfde jaar bracht Nike haar eerste schoen uit, simpelweg "Nike" genaamd, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor een opmerkelijke toekomst. In 1972 introduceerde Nike het iconische Swoosh logo, een logo dat nog altijd gezien wordt als een van de meest iconische der tijden. In 1978 introduceerde Nike de Air Tailwind, die met zijn luchtdempingtechnologie een revolutie teweegbracht in sportschoenen.

Nike 1980

1980s

De jaren 80 waren een tijdperk van baanbrekende partnerschappen en innovaties voor Nike. In 1982 tekende het merk een deal met basketbalwonder Michael Jordan, wat resulteerde in de legendarische Air Jordan lijn. Nike's iconische slogan "Just Do It" werd in 1987 geïntroduceerd en inspireerde talloze atleten om vastberadenheid en doorzettingsvermogen te omarmen. Het nieuwe Nike Air Max 1 ontwerp had een enorme impact op de wereld vanwege de zichtbare Air demping, de Air Bubble.

Nike 1990

1990s

De Nike Air Huarache, met een innovatief ontwerp en een upper van neopreen, was een andere iconische schoen die werd uitgebracht tijdens de jaren 1990. Air Jordan XI, die wordt beschouwd als een van de meest gewilde sneakers aller tijden, werd uitgebracht in 1995. In 1997 introduceerde Nike de 'Shox' technologie, die veerachtige zuilen voor een betere demping zorgde.

Nike 2000s

2000s

Nike introduceerde de Air Presto in 2000, een schoen met een sokachtige pasvorm. De 'Considered' lijn, die de nadruk legde op milieuvriendelijke ontwerppraktijken, bracht duurzaamheid op de voorgrond. Met de introductie van de Flywire technologie in 2008 leverde Nike's lichtgewicht ondersteunende vezels superieure prestaties.

Nike Max sneaker

2010s

In 2011 introduceerde Nike de iconische 'Nike Mag', een sneaker die in de film 'Back To The Future' verscheen en zijn eigen veters kon strikken. In 2012 ging Nike een partnerschap aan met Apple om Nike+ te creëren, waarmee atleten hun prestaties kunnen volgen. Nike's HyperAdapt 1.0 was de eerste commercieel verkrijgbare schoen met zelfverstellende veters.

Modern Nike

Nike Vandaag de dag

Het ontwikkelen van technologieën en duurzame praktijken zijn twee van de vele manieren waarop Nike innoveert in de schoenenindustrie. Nike overschrijdt de grens tussen sportkleding en street fashion met zijn uitgebreide portfolio van klassieke designs, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, en langverwachte samenwerkingen. In hun 'Move to Zero'-campagne combineren ze duurzaamheid met prestaties in stijlvolle en milieuvriendelijke sneakers.

Wist je dat?

Het was Carolyn Davidson die in 1971 het Nike Swoosh logo ontwierp. Als grafisch ontwerpstudente aan de Portland State University kreeg ze slechts 35 dollar voor haar ontwerp. Nike gaf haar in 1983 een gouden Swoosh-ring en een niet nader genoemd bedrag aan Nike-aandelen voor haar iconische ontwerp. Nike's Swoosh is een uitstekend voorbeeld van een eenvoudig logo met een krachtige impact.