Skip to content

De Air Jordan 11

Ervaar de erfenis van prestaties en innovatie met Jordan 11 schoenen. Geboren uit de iconische samenwerking met Michael Jordan in de jaren '80, is dit merk nooit gestopt in zijn streven naar uitmuntendheid. Deze schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een iconische styling. Ze bieden ongeëvenaard comfort en prestaties en gaan naadloos over van de baan naar de straat.

Bovendien, met het Move to Zero initiatief, kiezen dragers niet alleen schoenen - ze gaan mee op een reis naar een duurzame toekomst. De Air Jordan 11 is een van de meest innovatieve en unieke sneakerontwerpen aller tijden. Ontwerper Tinker Hatfield keek naar eersteklas mode en luxe als blauwdruk voor de 11. De terugkeer van Michael Jordan in de NBA in 1995 betekende het debuut van de Air Jordan 11 op het veld en verstevigde zijn plaats in de sneakergeschiedenis.

Wist je dat?

Net als de gevierde zwart/rode Air Jordan I, had de 'Concord' Air Jordan 11 zijn eigen deel van controverse. Omdat deze sneakers het rood van de Chicago Bulls misten en een zwart-wit kleurenschema hadden, kreeg Jordan boetes tijdens de eerste twee wedstrijden van de tweede ronde van de NBA Playoffs van 1995.

In een poging om verdere boetes te voorkomen, koos Jordan voor een paar geleende Air Flight Ones van Orlando's Penny Hardaway voor Game 3. Later paste hij ze aan door Penny's gepersonaliseerde '1' haklipje te verwijderen. Maar voor Game 4 verraste Jordan iedereen door de iconische 'Space Jam' Air Jordan XI colorway te onthullen.

Populaire AJ11 Colorways

Air Jordan 11 OG Concord

AJ11 OG 'Concord'

De iconische zwart-witte Jordan 11, gedragen door Michael Jordan in 1995 en 1996, is welbekend. Deze nieuwste release bevat echter unieke details die niet te zien waren in eerdere 'Concord' retroversies. Het ontwerp heeft een hogere snit op het zwarte lakleren spatbord en vervangt de gebruikelijke '23' op de hielen door '45', Jordan's eerste uniformnummer na zijn terugkeer van zijn pensioen in 1995.

AJ11 OG BRED

AJ11 OG 'Bred'

De Air Jordan 11 'Bred 2019' die tijdens de feestdagen van 2019 wordt uitgebracht, is een eerbetoon aan een van de meest geliefde originele colorways van de iconische sneaker. Dit klassieke zwart met rode ontwerp, beroemd gedragen door Michael Jordan tijdens zijn NBA Championship run in 1996, is terug in zijn puurste vorm. Met eersteklas zwart lakleer op het bovenwerk en zwart ballistisch nylon met leer bij de enkel, wordt het ontwerp aangevuld met een witte tussenzool, een koolstofvezelplaat en een rode doorschijnende buitenzool met een zwart Jumpman-logo en tractiepads, wat Air Jordan-liefhebbers zal aanspreken.

Air Jordan 11 Retro Space Jam

AJ11 Retro 'Space Jam'

De Air Jordan 11 "Space Jam" is een van de beste sneakers ooit gemaakt. De schoen was voor het eerst te zien aan de voeten van Michael Jordan tijdens de NBA Playoffs van 1995 en is twee keer uitgebracht voor de editie van 2016. Ter ere van het 20-jarig jubileum en gekoppeld aan de film 'Space Jam', keert deze iconische schoen met de kleuren Zwart, Dark Concord en Wit terug met hernieuwde populariteit, gevoed door geruchten over de betrokkenheid van LeBron James.

Air Jordan 11 Retro "Win Like '96"

AJ11 Retro 'Win Like '96'

Als eerbetoon aan MJ's kampioenschap in 1996 met de Chicago Bulls herdenkt deze editie het seizoen waarin hij voor het eerst het gekoesterde Air Jordan model droeg. De 'Win Like '96' Air Jordan 11 heeft een Bulls-rood bovenwerk met zwarte accenten en een ijzige zool, een frisse kijk op het tijdloze kleurenpalet van Chicago.

Air Jordan 11 Retro Derek Jater

AJ11 Retro 'Derek Jeter'

In 2017 vierde Jordan Brand het pensioen van Derek Jeter met een speciale release van de Air Jordan 11, ter ere van een van de grootste New York Yankees. Slechts vijf paar werden beschikbaar gesteld via een loterijsysteem in de buurt van Yankee Stadium op zijn pensioneringsdag. Deze exclusieve sneakers hebben een bovenkant van eersteklas navy suède met Jeter's #2 in het wit geborduurd op elke hiel, samen met een witte tussenzool, doorschijnende buitenzool en leren veters, waardoor ze een van de zeldzaamste Air Jordan 11's ooit zijn.