Skip to content
Black Friday Sneakers Sale Guide

Black Friday Sneakers Sale Guide

In deze Black Friday Sneakers Sale Guide 2022 vind je een compleet overzicht van alle sneakerwinkels die veel voordeel bieden in de week van Black Friday en Cyber Monday. We updaten deze pagina meerdere keren per dag zodat je alles ziet en nooit iets mist. Alle onderstaande shops leveren zonder problemen op elk adres in Nederland en België.

De beste Black Friday deals

Onze top brands & stores

Black Friday sneaker deals

Alle deals die je nodig hebt tijdens Black Friday

Wanneer is Black Friday 2022?

Op vrijdag 25 november begint de gekte weer, want dan is het tijd voor Black Friday 2022!

De Amerikaanse traditie is de laatste jaren ook naar andere landen overgewaaid. Dit betekent dat we kunnen rekenen op de Black Friday Beste Deals van het jaar! Natuurlijk gaat het niet alleen om Black Friday zelf – de deals beginnen al vanaf 21 november en eindigen tijdens Cyber Monday op 28 november 2022.

De beste Black Friday 2022 Sneaker deals

Wat kan je precies verwachten tijdens deze Black Friday-gekte? Vanaf maandag 21 november beginnen de eerste winkels met het aanbieden van diverse kortingen. Vaak hebben ze elke dag een nieuwe aanbieding. Denk aan kortingen tot wel 65%! Maar wacht niet te lang met kopen, want voor je het weet is het item dat je echt wilt hebben al uitverkocht.

Store Steals

Bij Sneakerjagers houden we zo veel mogelijk winkels in de gaten om je alle Black Friday aanbiedingen te kunnen geven. Je kunt er zeker van zijn dat veel winkels met geweldige aanbiedingen voor sneakers en streetwear zullen komen!

Brand Deals

Shop je liever rechtstreeks bij het merk? Houd dan zeker onze Black Friday Sneakers Sale Gids in de gaten, want de meeste merken zullen je verrassen met een aantal geweldige aanbiedingen.

Het beste aan Black Friday is dat er aanbiedingen zijn voor iedereen. Je kunt de beste Black Friday sneakers voor mannen en vrouwen vinden. Zelfs peutermaten zijn te koop voor de beste prijzen. Dus misschien kun je net als de Amerikanen alvast beginnen met je kerstinkopen. Een paar nieuwe sneakers onder de boom is een stuk origineler dan een simpele cadeaubon.

Black Friday Kleding Deals

We houden niet alleen de sneaker steals in de gaten, maar ook de Black Friday kledingverkoop! Als je op zoek bent naar een update van je garderobe tijdens het Black Friday weekend, dan kun je er zeker van zijn dat wij je de beste Black Friday kleding zullen brengen om uit te kiezen!

Denk aan Black Friday kleding deals van BSTN, JD Sports, adidas, Nike en SNS naast nog veel meer!

Cyber Monday

Bang dat je Black Friday Sales misloopt? Wees dan gerust, want veel winkels doen ook mee aan Cyber Monday, de verlenging van Black Friday, op 28 november.

Cyber Monday is in het leven geroepen vanwege onder andere de onenigheden die ontstonden tijdens Black Friday in de winkels. Cyber Monday speelt zich namelijk volledig online af. Online shoppen is natuurlijk enorm populair geworden en dat zien we ook terug in het snel stijgende aantal webshops dat deelneemt aan Cyber Monday. 

De herkomst

De vrijdag na de bekende Amerikaanse feestdag Thanksgiving staat geheel in het teken van Black Friday. Over hoe deze traditie aan zijn naam is gekomen zijn verschillende theorieën, maar de bekendste is dat Black Friday staat voor de eerste positieve zwarte cijfers van het jaar die de verkopers hebben behaald in plaats van de negatieve rode cijfers. Eindelijk werd er dus winst behaald.

Naast de naam van de traditie, bestaat er bij soms ook wat onduidelijkheid over het ontstaan van Black Friday. De bekendste theorie is gericht op de traditionele parades waarmee Amerikanen en Canadezen Thanksgiving vieren. In de 19e eeuw besloten de grootste warenhuizen om deze parades te sponsoren door groots uit te pakken. Hier hoorden natuurlijk ook grote en opvallende reclamecampagnes bij.

De andere verkopers konden natuurlijk niet achterblijven, anders zouden zij op die dag vele klanten zien vertrekken naar die grote warenhuizen. Hierdoor besloten de retailers om zelf ook flink uit te pakken met de benodigde acties en aanbiedingen. Deze onderlinge concurrentie is nooit meer verdwenen waardoor Black Friday dus nog altijd voortleeft.

Het concept

Black Friday staat misschien wel bekend als de meest chaotische dag op het gebied van shoppen. Tijdens dit fenomeen draait alles om de beste sale aanbiedingen. Voordat de eerste winkels open gaan, voor Black Friday open de meeste shops al om 04:00 uur, ontstaan er vaak al grote groepen mensen die als aller eerste de winkels willen bestormen. Iedereen wil er namelijk op tijd bij zijn, want voor de meeste producten geldt namelijk de OP=OP aanbieding. Mensen vechten zelfs letterlijk voor de beste deals. Tijdens Black Friday duiken vaak de gekste filmpjes op waarop mensen te zien zijn die producten bij anderen uit de handen trekken en aan het zoeken zijn naar de juiste maat tussen de meest rommelige stapels.

Het is dan ook zeker niet verkeerd dat je tegenwoordig ook online kan profiteren van deze traditie. De mensen die dus liever online shoppen hebben geluk. Black Friday wordt namelijk tegenwoordig volop gevierd door vele webshops. Dezelfde acties en aanbiedingen, maar zonder al het gedoe dat je in de winkels zou meemaken.

Black Friday wordt in Amerika zelfs zo groot gevierd dat het in 24 van de 50 staten als een officiële vrije dag wordt gezien. Mensen grijpen deze kans dan ook volop aan om de beste kerstcadeaus te kopen voor de mooiste prijzen.