Skip to content

Saucony

Een van de bekendste merken sportschoenen is Saucony (uitgesproken als Sock-a-knee). Het merk biedt hardloopschoenen, lifestyle sneakers en kleding. Al vele jaren vertrouwen hardloopliefhebbers op Saucony voor producten van hoge kwaliteit. Saucony heeft een reputatie opgebouwd van technologische vooruitgang en innovatie als een van de toonaangevende merken in de hardloopindustrie.

Ze bieden optimale demping, prestaties en comfort, ongeacht de stijl van hardlopen of het terrein waarop je loopt. De EVERUN dempingstechnologie in de tussenzolen is slechts een van de innovatieve kenmerken van deze schoenen.

Deze innovaties verbeteren de loopervaring, verminderen schokken en zorgen voor een maximale energieteruggave dankzij de geavanceerde stabiliteitssystemen.

Technologie

Saucony's EVERUN dempingssysteem maakt gebruik van een soort technologie die de demping dichter bij je voet plaatst dan voorheen. Normaal gesproken raakt je voet de sockliner, die op de strobel board zit, die bovenop de tussenzool ligt en het bovenwerk eraan vastmaakt. Met EVERUN legt Saucony een laag van 3 mm bovenop de zool, waardoor het effect van een traagschuimmatras ontstaat.

EVERUN gaat ook drie keer langer mee dan gewone EVA-materialen en is niet temperatuurgevoelig, wat betekent dat het niet harder wordt in de kou of zachter in de hitte.

Met hun nieuwste technologie ISOKNIT, ontwikkeld in 2019, geven Saucony sneakers je het gevoel alsof je een sok aan hebt. Het revolutionaire pasvormsysteem vormt zich naar de voet, waardoor je vrijer kunt bewegen door zich aan te passen aan de vorm en bewegingen van je voet.

De geschiedenis van Saucony

saucony jazz box

1898

Saucony is opgericht als schoenenbedrijf door A.R. Hyde & Sons in Kutztown, Pennsylvania, VS.

saucony triangular lugs

1960

Saucony introduceert de Trackster, de eerste sportschoen met driehoekige noppen.

Saucony Jazz

1977

Een lichtgewicht hardloopschoen met de naam Saucony Jazz wordt uitgebracht en wordt een favoriet onder hardlopers.

rod dixon

1980s

Naast de lancering van de DXN Trainer, een hardloopschoen vernoemd naar de Amerikaanse langeafstandsloper Rod Dixon, introduceert Saucony het Grid systeem, een dempingtechnologie die zorgt voor verbeterde stabiliteit en schokabsorptie.

Ook wordt het Shadow 5000 model uitgebracht, een retro-geïnspireerde hardloopschoen die een van de meest iconische en duurzame modellen van het merk wordt.

saucony shadow 5000

2000s

Saucony blijft hun technologieën verfijnen, waaronder verbeteringen in hun demping met de introductie van het ProGrid en later het PowerGrid.

Als onderdeel van een samenwerking met Solebox brengt Saucony een gelimiteerde editie van de Saucony Shadow 5000 uit.

saucony progrid kinvara

2010

De lichtgewicht en minimalistische ProGrid Kinvara gaat in de verkoop. Hij wint snel aan populariteit dankzij het responsieve ontwerp en wordt een favoriet onder hardlopers.

saucony grid 9000

2012

Saucony introduceert de "Originals" lijn, die vintage modellen opnieuw uitbrengt met bijgewerkte materialen en kleurstellingen.

Ze kregen ook erkenning voor de retro-esthetiek en de comfortabele constructie van de Saucony Grid 9000.

saucony everun cushioning

2015

EVERUN wordt geïntroduceerd als Saucony's geavanceerde dempingstechnologie en zorgt voor een continue demping die wordt ervaren met een verhoogde energieteruggave.

kinvara 9

2018

Er wordt een nieuwe Kinvara 9 uitgebracht met nieuwe technologieën en verbeteringen, waardoor het de nieuwste iteratie van de populaire Kinvara-serie wordt.

Een populaire samenwerking met Dunkin' Donuts in 2018 op de Kinvara 9, en in 2019 op de Kinvara 10, produceerde limited-edition donut-thema sneakers in de aanloop naar de Boston Marathon.

saucony sneakers today

Saucony Vandaag de dag

Door samen te werken met kunstenaars, ontwerpers en detailhandelaren heeft Saucony gelimiteerde en exclusieve modellen gecreëerd, waardoor de aantrekkingskracht en aanwezigheid van het merk verder is vergroot.

In 2023 bracht Saucony de ProGrid Triumph 4 uit in twee nieuwe kleurstellingen in samenwerking met Highsnobiety.

Vanwege haar erfgoed van kwaliteit en innovatie blijft Saucony een gerespecteerd merk in de hedendaagse hardloopgemeenschap, met een breed aanbod aan prestatiegerichte hardloopschoenen.

Wist je dat?

“Saucony" heeft eigenlijk Indiaanse wortels. Het woord is afgeleid van de Lenni Lenape taal en betekent "snelstromend water" of "monding van een kreek", als eerbetoon aan de Saucony kreek in de buurt van de oorspronkelijke fabriek van het merk.