Skip to content

UGG Brand

UGG bestaat al sinds het einde van de jaren '70 en is uitgegroeid tot een icoon in de modescene, geliefd bij beroemdheden, surfers en gelegenheidsdragers.

Halverwege de jaren 80 was UGG een symbool van de strandcultuur in SoCal. Sindsdien werkt UGG samen met creatieven en activisten van over de hele wereld, viert UGG de vrijheid van meningsuiting en presenteert UGG zichzelf als een merk voor mensen die de dingen op hun eigen manier doen.

Met verschillende producten zoals UGG Slippers, UGG Slides en UGG Sandals die naast de meer bekende UGG Boot worden geproduceerd, biedt het merk voor elk wat wils binnen zijn assortiment.

Design

UGG staat bekend om zijn vakmanschap en duurzame kwaliteit, met producten die gemaakt zijn van eersteklas materialen die comfort en ondersteuning bieden.

Hun klassieke unisex UGG-laarzen zijn gemaakt van sheepskin en fleece uit Australië. De natuurlijke isolerende eigenschappen van sheepskin helpen de dikke fleecevezels aan de binnenkant van de laarzen om vocht af te voeren en lucht te laten circuleren, waardoor de laarzen je voeten warm houden bij koud weer en koel bij warm weer.

Door verantwoorde materialen te gebruiken, zoals schapenvacht van regeneratieve boerderijen, hernieuwbare en plantaardige materialen en biologisch katoen, legt UGG zich toe op het vinden van manieren om zijn voetafdruk te verkleinen en te werken aan een meer regeneratieve wereld.

Het merk introduceerde het UGGrenew-restauratieprogramma als een manier voor klanten om de levensduur van hun favoriete laarzen te verlengen, waarmee ze blijk gaven van hun initiatief om duurzame producten te leveren die jarenlang meegaan.

De Geschiedenis van UGG

ugg surfers

1970s

Shane Stedman, een plaatselijke surflegende uit Sydney, maakt de termen 'Ugh-boots' bekend en helpt de laarzen internationaal populair te worden onder wedstrijdsurfers.

De Australische surfersgemeenschap adopteert de laarzen als een warme plek voor hun koude voeten na het surfen en nadat ze verboden zijn in bioscopen in Sydney, worden ze verder populair onder de jeugd als een teken van rebellie.

brian smith

1978

In 1978 verhuist de Australische surfer Brian Smith naar Californië met een koffer vol UGG-laarzen. Hij verovert de term 'UGG' in Amerika.

ugg beach

1980s

De UGG wordt een symbool van de strandcultuur in SoCal en wordt populair in surfwinkels.

In 1985 registreert Smith het handelsmerk 'Original UGG Boot UGG Australia' in Amerika.

ugg store

1990s

Smith koopt in 1995 de andere handelsmerken van Stedman, waardoor hij de enige eigenaar van de naam 'UGG' wordt.

Het merk wint veel aan kracht in 1994 wanneer ze worden gedragen door het Amerikaanse Olympische Winterteam.

Een jaar later verkoopt Smith het bedrijf aan Decker Brands voor $14,6 miljoen en het merk neemt wereldwijd een hoge vlucht en opent verschillende winkels.

oprah winfrey

2003

Oprah Winfrey veroorzaakt een enorme verkoopgolf voor UGG nadat ze de schoenen opneemt in haar tweede editie van 'Oprah's Favourite Things' en 350 paar koopt voor haar publiek en personeel.

Beroemdheden als J-Lo, Kate Upton, Cameron Diaz en Paris Hilton worden allemaal gespot terwijl ze de laarzen dragen, waardoor hun populariteit nog verder toeneemt.

tom brady uggs

2011

Tom Brady, quarterback van de New England Patriots, is te zien in de eerste mannencampagne van UGG en kort daarna worden beroemdheden als Leonardo DiCaprio gespot terwijl ze de laarzen dragen.

ungc

2016

UGG sluit zich aan bij het United Nations Global Compact (UNGC), 's werelds grootste initiatief op het gebied van duurzaam ondernemen.

ugg shoes

UGG Vandaag de dag

De UGG-laars is overgenomen door de mode-elite, heeft een lange weg afgelegd na zijn bescheiden begin en heeft wereldwijd een enorm succes gekend.

Naast laarzen produceert UGG ook sandalen, jassen, sokken, handtassen, handschoenen en huishoudelijke accessoires zoals dekens, kussens, tapijten en handdoeken.

UGG zet zich in voor positieve verandering, promoot diversiteit en inclusie voor iedereen en neemt stappen om de impact van zijn activiteiten op het milieu tot een minimum te beperken.

Wist je dat?

Er valt over te twisten wie de term 'UGG' heeft bedacht.

Australische en Britse piloten rijgden tijdens de oorlog schapenvacht om hun voeten om bevriezing tegen te gaan en zijn misschien wel de bedenkers van de term UGG, en ze noemden de geïmproviseerde laarzen 'vliegende UGG's', een afkorting voor lelijk.

Frank Mortel van Mortel's Sheepskin Company beweert echter dat hij de eerste was die de laarzen in 1958 'UGG boot' noemde, nadat zijn vrouw had opgemerkt dat het eerste paar dat hij maakte lelijk was.

Later, in de jaren 1970, beschermde Sydney surflegende Shane Stedman de term 'Ugh-boots' en beweert hij sindsdien het Australische icoon te hebben uitgevonden. Wat de oorsprong ook is, het lijkt erop dat niemand de laarzen bijzonder mooi vond!