Skip to content

adidas Brand

adidas schoenen inspireren je om nieuwe hoogten te bereiken met hun innovatie en precisie. Maak een grotere impact wanneer je je grenzen verlegt met de sneakers van adidas.

Iedere stap biedt een gelegenheid om uitmuntendheid te bereiken en bij te dragen aan een erfenis die het begrip van het mogelijke opnieuw definieert.

Boost Technologie

Met de Boost-technologie van adidas worden comfort en energieteruggave verbeterd door middel van een innovatief dempingssysteem.

Een speciale tussenzool die duizenden TPU-units combineert om een veerkrachtig en responsief gevoel te creëren staat bekend als Boost-foam.

Boost-foam biedt zachte demping en duurzame schokabsorptie.

De geschiedenis van adidas

Adolf Dassler Adidas Poster

1920-1949

De gebroeders Dassler Adolf en Rudolf openen in 1949 de Gebrüder Dassler Schuhfabrik in Beieren, Duitsland. Na een meningsverschil met Rudolf, richt Dassler het merk adidas op. Zijn broer Rudolf richt vervolgens PUMA op.

Adidas First Football shoe

1950s - 1960s

Als symbool van kwaliteit en prestaties introduceert adidas in 1950 het iconische Three Stripes-logo als krachtpatser op het gebied van sportkleding. Een jaar later wonnen de schoenen van adidas de World Cup, waarmee de reputatie van het merk werd gevestigd. Op de Olympische Spelen van Rome in 1960 maakte adidas zijn debuut en kreeg wijdverspreide erkenning.

Adidas Spikes Shoe

1970s - 1980s

Superstar basketbalschoenen werden modesymbolen buiten de sport toen adidas de jaren 1970 inging. Om haar betrokkenheid bij gendergelijkheid te tonen, ontwierp adidas een hardloopschoen met spikes exclusief voor vrouwelijke atleten. In 1984 introduceerde adidas de Micropacer, een op technologie gebaseerde schoen. In 1986 lanceerde adidas de ZX-serie, met innovatieve dempingsopties voor hardlopers.

Adidas Predator 1984 Shoe

1990s -2000s

Met de lancering van de iconische Predator voetbalschoen in 1994 breidde adidas zich snel uit in de jaren 1990. De adidas "Feet You Wear" technologie benadrukt de natuurlijke beweging en stabiliteit van de voet. In 2005 nam adidas Reebok over, waarmee het zijn positie in sportschoenen en -kleding verstevigde. In 2009 bracht adidas zijn eerste schoen met adidas BOOST demping uit, de Energy Boost.

Adidas Sustainable Sneakers Made out of Plastic

2010s

De jaren 2010 stonden in het teken van duurzame mode en modesamenwerkingen. In 2012 ging adidas samenwerken met Parley for the Oceans om schoenen te maken van gerecycled plastic afval uit de oceaan. Kanye West en het merk werkten samen om de populaire YEEZY-sneakers te lanceren in 2015, waardoor de grens tussen streetwear en sportkleding vervaagde. Deze samenwerking eindigde echter in 2023.

adidas Vandaag de dag

Adidas Office Building

Door duurzame materialen te onderzoeken en duurzame technieken te verkennen, blijft adidas innoveren en duurzaamheid nastreven. In 2021 vierde adidas zijn 70e verjaardag en stond het stil bij zijn rijke geschiedenis en zijn streven naar uitmuntendheid.

Wist je dat?

Toen de YEEZY Boost 350 werd gereleased, chrashte de website van adidas. De samenwerking met rapper Kanye West zorgde voor ongekend verkeer op de site, iets wat destijds nog niet eerder was gebeurd.

De BOOST-technologie, die onder andere wordt gebruikt in de zool van de YEEZY's , is gebaseerd op autobandentechnologie. De TPU-zool werkt hetzelfde werken als autobumpers en werkt schokabsorberend.