Skip to content

De New Balance 550

De New Balance 550 is een stijlvolle, retro-geïnspireerde low-top sneaker. Het model is voorzien van leren upper, mesh voering en rubberen zolen. De sneaker is gemakkelijk te combineren bij verschillende outfits, dit draagt dan ook bij aan de populairiteit van het model.

Kies je favoriete colorway van de NB 550 hier!

New Balance

Met heruitgave klassieke sneakers die nostalgie oproepen terwijl de integratie van moderne updates, heeft New Balance met succes gekapitaliseerd op de retro sneaker trend. Sneaker liefhebbers hebben opgedaan hernieuwde belangstelling voor iconische silhouetten van het merk, met inbegrip van de 990 serie.

Door hun toewijding aan kwaliteit, integriteit en betrouwbaarheid, hebben ze verdiend een reputatie voor uitmuntendheid. Consumenten die waarde hechten aan de kwaliteit van lokaal geproduceerde producten zijn loyaal aan hun bedrijf omdat ze zich inzetten voor binnenlandse productie, met name in de Verenigde Staten. Door deze toewijding aan ethische praktijken en klanttevredenheid is er een loyale aanhang ontstaan, wat resulteert in een sterke merkentrouw.

Sneaker Ontwerp & Technologie

Bij het ontwerpen van sneakers, New Balance richt zich op comfort en pasvorm. Ze maken gebruik van geavanceerde demping technologieën zoals ENCAP en Fresh Foam om uitstekende schokabsorptie en ondersteuning te bieden. Voor atletische activiteiten en dagelijks gebruik, consumenten willen schoeisel dat kan worden gedragen voor langere periodes.

Naast de focus op prestaties, heeft New Balance ook stijlvolle en veelzijdige sneakers. Door middel van samenwerkingen met mode-ontwerpers en influencers, heeft het merk verbeterd de esthetische aantrekkingskracht van haar sneakers, waardoor ze populair in zowel sportieve en casual instellingen. Er is een ruime keuze aan kleurstellingen en ontwerpen beschikbaar, zodat mensen hun individuele stijl kunnen uitdrukken.

Een merk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit, unieke ontwerpen, en constante innovatie, New Balance biedt sneakers voor een verscheidenheid van sporten naast hardlopen. Ze bieden ook sneakers voor basketbal, tennis en voetbal, maar ook voor andere sporten. Voor een normale, alledaagse lifestyle sneaker, de New Balance 530 en New Balance 1500 zijn veelzijdige modellen, net als de comfortabele New Balance 550, de stijlvolle New Balance 992, en de New Balance 990. Met de New Balance 327 kun je ook kiezen voor een retro look.

De geschiedenis van New Balance

1906

In Boston, Massachusetts, richtte William J. Riley New Balance Arch Support Company op, een zaak gespecialiseerd in orthopedische schoenaccessoires.

New Balance History

1961

Met de Trackster, introduceert New Balance 's werelds eerste hardloopschoen met een ribbel zool, ontworpen voor superieure tractie op de hardloopbaan. De sneaker was een van New Balance's eerste successen en won grote populariteit bij college track teams.

320 Sneaker History New Balance

1976

In 1976 werd de New Balance '320' geïntroduceerd, een lichtgewicht en dempende schoen die speciaal was ontworpen voor hardlopers.

990 New Balance Sneaker History

1980s

Een van de meest iconische en duurzame modellen van New Balance, de '990' werd geïntroduceerd in 1982. De sneaker was het eerste design dat premium materialen gebruikten en was ontworpen om ondersteuning te bieden.

In 1988 werd de '574' geïntroduceerd, een lifestyle sneaker die zowel stijlvol was als prestatiegericht.

New Balance 992 Sneaker history

2006

De '992', een klassieke hardloopschoen gemaakt in de VS, vertegenwoordigt New Balance inzet voor binnenlandse productie.

Fresh Foam tech New Balance history

2010s

De Fresh Foam technologie wordt geïntroduceerd, het verstrekken van een nieuw niveau van demping en ondersteuning in New Balance hardloopschoenen.

New Balance Today

New Balance Vandaag

Als onderdeel van hun inzet voor duurzaamheid, maakt New Balance gebruik van milieuvriendelijke werkwijzen en materialen in hun productieprocessen. Het merk geeft prioriteit aan verantwoordelijke inkopen en wil een steentje bijdragen aan het verminderen van afval en het verkennen van milieuvriendelijke productietechnieken.

Wist je dat?

Oprichter William Riley kreeg het idee voor de naam 'New Balance' door naar kippen te kijken in zijn achtertuin. Hij realiseerde zich dat een voet met drie tenen, zoals de poten van zijn kippen, de beste ondersteuning bood voor een lichaam. In reactie hierop besloot het bedrijf om steunzolen met drie tanden te produceren in het licht van Riley's bevindingen.