Skip to content

De Air Jordan 6

De Air Jordan 6 is een klassieke basketbalschoen die is ontworpen door Tinker Hatfield en debuteerde in 1991. Dit is een unieke Air Jordan sneaker omdat Michael Jordan zijn eerste titel won op de Air Jordan VI.

De VI is een van de beroemdste ontwerpen van Jordan Brand. Hij blijft populair onder sneakerheads en er komen vandaag de dag nog steeds throwback edities van uit.

Het ontwerp van de Air Jordan 6

Het mid-top model van de schoen biedt ondersteuning en stabiliteit aan de enkel. Hij valt op door zijn opvallende elementen, zoals een neopreen hoes in de enkelkraag en een doorschijnende rubberen zool met zichtbare Air dempingtechnologie.

Hatfield liet zich bij het ontwerpen van de Jordan 6 inspireren door Michael Jordans liefde voor voertuigen. Toekomstige Air Jordan schoenen zouden invloed blijven putten uit auto's.

Er is een rubberen tong met vingergaten en de VI had bovendien vetersloten. De Air Jordan 6 heeft Nike's Air technologie in de hiel voor schokabsorptie, wat comfort en ondersteuning geeft tijdens het spelen.

Wist je dat?

Wijlen Virgil Abloh, een van 's werelds meest invloedrijke ontwerpers en mode-iconen, heeft verklaard dat de 6 zijn favoriete Jordan sneaker is.