Skip to content

De Air Jordan 2

De Air Jordan 2 was de voorloper van de Air Jordan 1, die amper een jaar eerder werd geïntroduceerd en een enorm succes was. Hij kwam in november 1986 in de winkels te liggen.

De Air Jordan 2, die wordt beschouwd als een van de meest controversiële Jordan Brand sneakerstijlen, was een keerpunt in de tijd en niemand kan het belang ervan in de basketbalcarrière van Michael Jordan ontkennen.

Nike nam een enorm risico door het ontwerp van de Air Jordan drastisch te veranderen na de grote populariteit van de eerste schoen.

Het ontwerp van de Air Jordan 2

In tegenstelling tot zijn voorganger, de Air Jordan 1, koos de Air Jordan 2 voor een meer eersteklas look, met een bovenwerk van volnerfleer geïnspireerd op Italiaanse luxe schoenen. Het iconische Swoosh logo ontbrak ook, wat een unieke en omstreden ontwerpkeuze opleverde.

Ondanks de verschuiving in het ontwerp behield de Air Jordan 2 de Air cushioning unit over de hele lengte voor schokabsorptie, een technologie die wel aanwezig was in de Air Jordan 1.

Wist je dat?

De Air Jordan 2 was in eerste instantie niet bedoeld voor basketbalprestaties vanwege de materialen (hij was ontworpen om eleganter te lijken).

Ondanks vroege twijfels droeg Michael Jordan ze beroemd tijdens de NBA play-offs van 1986, waarmee hij zijn plaats in de schoenengeschiedenis veroverde.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date