Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Saucony Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

16 juli 2023 19:32
Saucony Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

De sneakers van Saucony zijn al jaren erg populair. Het merk bestaat al meer dan honderd jaar en heeft al veel innovatieve silhouetten op de markt gebracht. Mocht je bij het kopen van je volgende sneaker twijfelen welke schoenmaat je moet bestellen, ben je bij deze Sizing Guide aan het juiste adres!

Hier vertellen we je welke maat je het beste kunt kiezen bij het kopen van je Saucony sneaker!

Het merk Saucony

Voor wie niet bekend is met de sneakers van Saucony, hier een kleine introductie. Het merk werd in 1898 opgericht in Kutztown, Pennsylvania, door Cobbler Abraham Hyde. De Russische immigrant ging te werk onder de naam ‘A.R. Hyde & Sons’ en focuste zich voornamelijk op het maken van hardloopschoenen.

Beeld Saucony

Het merk Saucony (spreek uit als sock-uh-knee) staat bekend om zijn innovatieve technologieën die gebruikt worden in de hardloopschoenen. Onder het motto “we exist for runners” komt het Amerikaanse merk keer op keer met de beste schoenen voor op en naast de hardloopbaan.

Saucony

Tegenwoordig is het merk ook geliefd bij sneakerliefhebbers over de hele wereld. De strakke designs, getekend door het Saucony logo op het middenpaneel, zijn al gebruikt in samenwerkingen met Bodega, Highsnobiety, END. en velen meer.

Sizing Guide

De sneakers van Saucony hebben elk een verschillende pasvorm, dit maakt het soms lastig om de juiste maat te kiezen bij het kopen van je volgende paar. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier de populairste modellen van het merk op een rijtje gezet en vertellen we je welke maat je het beste kunt halen.

Belangrijk om te weten bij de sneakers van Saucony, is dat de uniseks maten berekend worden als mannenmaat. De damesmaten van de sneakers vallen groot uit en moeten de dames dan ook een halve maat kleiner nemen dan die ze normaal gewend zijn.

Voorbeeld: Unisex Size 7 = Men’s Size 7 & Women’s Size 8.5.

Shadow 6000

We beginnen de Saucony Sizing Guide met misschien wel het meest geliefde silhouet uit de collectie; de Shadow 6000. De sneaker heeft een strak design en gebruikt premium materialen op het bovenwerk. De verhoogde middenzool zorgt voor demping en comfort en maakt het een musthave voor elke sneakerliefhebber.

Saucony Shadow 6000

De Saucony Shadow 6000 komt in uniseks maten. Het model valt klein uit en het nemen van een halve tot hele maat groter wordt aangeraden.

Conclusie: valt klein uit – hele tot halve maat groter

Shadow 5000

Een ander populair silhouet uit de Saucony collectie, is de Shadow 5000, de voorganger van de Shadow 6000. Het model heeft een ingetogen design en combineert de materialen suède, mesh en leer op het bovenwerk.

De Saucony Shadow 5000 heeft een nauwe pasvorm, hierdoor kan de sneaker soms klein uitvallen.

Mocht je brede voeten hebben, wordt een halve tot hele maat groter aangeraden.

Conclusie: valt klein uit – halve maat tot hele maat groter bij brede voeten

Saucony Shadow 5000

Saucony Jazz 81

Het Jazz 81 silhouet werd, zoals de naam al doet vermoeden, in 1981 geïntroduceerd. De sneaker heeft een sleek silhouet en haalt zijn inspiratie uit de hardloopschoenen uit Saucony’s archieven.

Saucony Jazz 81

De Saucony Jazz 81 heeft een nauwe pasvorm. Het nemen van een halve tot hele maat groter wordt dan ook aangeraden.

Conclusie: valt klein uit – halve tot hele maat groter

Jazz Triple

Een ander silhouet uit de Saucony Jazz-serie, is de Jazz Triple. De sneaker haalt zijn inspiratie uit het Jazz model en heeft een verhoogde middenzool. Het model is voornamelijk populair bij de dames en wordt dan ook voornamelijk in damesmaten uitgebracht.

De Jazz Triple komt in damesmaten. Zoals hierboven vermeld werd, gebruikt Saucony een andere maattabel dan andere merken (EU 41 = UK 7,5 etc). Let hier op bij het kiezen van je maat. De sneaker valt op maat.

Conclusie: valt op maat

Saucony Jazz Triple

Saucony Jazz Court

Het Jazz Court model heeft een strak design. Het bovenwerk is van premium leer. Op het middenpaneel is het Saucony logo geplaatst. De perforatiegaatjes helpen de sneaker ademen.

Saucony Jazz Court

De Jazz Court heeft een brede pasvorm. Het stevige leer kan wat strak aanvoelen bij de eerste keren dragen, maar rekt mee bij langer gebruik. Het nemen van je gebruikelijke maat is aangeraden.

Conclusie: valt op maat

ProGrid Triumph 4

De Saucony ProGrid Triumph 4 heeft een retro-uitstraling en haalt zijn inspiratie uit de Saucony sneakers uit 2007. Het mesh bovenwerk in combinatie met moderne technologieën in de middenzool, is de ProGrid Triumph 4 een favoriet bij velen.

De ProGrid Triumph 4 heeft een mesh upper en heeft in vergelijking met de Shadow serie een bredere pasvorm. Het nemen van je gebruikelijke maat wordt aangeraden.

Conclusie: valt op maat

Saucony ProGrid Triumph 4

3D Grid Hurricane

Een ander populair silhouet van Saucony is de 3D Grid Hurricane. De sneaker heeft een chunky uitstraling en combineert verschillend hoogwaardige materialen. Het silhouet uit 1997 is recent in zijn OG colorways verschenen. Kortom, het perfecte moment om de sneaker te bemachtigen.

Saucony 3D Grid Hurricane

De Saucony 3D Grid Hurricane heeft een stevige constructie. Het bovenwerk gebruikt de materialen mesh, leer en suède. De sneaker heeft een bredere pasvorm en het nemen van je gebruikelijke maat is aangeraden.

Conclusie: valt op maat

Hopelijk komt deze Saucony Sizing Guide van pas bij het kopen van je volgende sneaker. Op de website van Saucony en andere retailers wordt vaak ook aangegeven welke maat wordt aangeraden. Bekijk de maattabel van Saucony hieronder.

Mocht je meer van dit soort berichten willen lezen? Bekijk dan onze nieuwspagina.