Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Saucony sneakers FAQ

25 februari 2024 07:01
De ultieme Saucony sneakers FAQ

Saucony is een merk dat zich heeft ontwikkeld tot een van ’s werelds meest vooraanstaande namen in de hardloop- en sneakerwereld. Geworteld in een rijke geschiedenis van prestaties, blijft Saucony de markt domineren met hardloopschoenen en tijdloze retro sneakers.

Neem samen met ons een duik in de geschiedenis van Saucony en krijg bovendien antwoord op de meestgestelde vragen!

Geschiedenis van Saucony

Het was 1898, aan de oevers van de Saucony Creek in Kutztown, Pennyslvania waar het allemaal begon voor Saucony. Hier werd de eerste fabriek opgericht door de vier zakenmannen William A. Donmoyer, Thomas S. Levan, Walter C.C. Snyder en Benjamin F. Reider.

Tegen het jaar 1910 produceerde de fabriek ongeveer 800 paar schoenen per dag. Rond dezelfde periode richtte de Russische immigrant Abraham R. Hyde zijn eigen schoenenbedrijf op in Cambridge, Massachusetts, genaamd A.R. Hyde and Sons. Hyde werd in de loop der jaren bekend om zijn productie van sportschoenen en in 1968 bereikte hij een overeenkomst om Saucony te kopen.

De overname betaalde zich onmiddellijk uit, waardoor Saucony Shoe Manufacturing Co. echt in de schijnwerpers kwam en zijn bekendheid kreeg als de toonaangevende speler in de hardloopwereld zoals we die vandaag de dag kennen.

Betekenis achter de naam Saucony en logo

Saucony logo
Saucony

Saucony mag dan geen makkelijk uit te spreken woord zijn; Sock-A-Knee, maar er schuilt een betekenisvol verhaal achter. Het is afgeleid van de Saucony Creek in Kutztown, Pennsylvania, de oorspronkelijke plek waar het merk tot leven kwam en waar het water zich langs drie verschillende keien stroomde.

Daarnaast staat het merklogo van Saucony voor de constante stroming van de Saucony Creek en de keien die langs de bodem van de rivier bedekken. Tegenwoordig vertegenwoordigen deze keien de fundamenten van het merk: uitmuntende prestaties, goede gezondheid en een sterke gemeenschap.

Populaire Saucony Originals sneakers

Saucony Originals omvat het erfgoed van Saucony door oude schoenstijlen opnieuw te introduceren, gemaakt met verschillende materialen en kleurenpaletten. Dit omvat de geliefde modellen Shadow, Jazz en Hornet.

Onder sneakerliefhebbers is met name de Jazz, een eerbetoon aan vroeger, buitengewoon populair. Ook kreeg het Jazz-model vijf sterren van Runner’s World en groeide uit tot de best verkochte schoen ooit voor Saucony. Zoals Saucony het treffend uitdrukte in hun reclame: “Na veel zoeken naar zooltjes, keren hardlopers altijd terug bij de Jazz!”

Saucony Jazz sneaker
Saucony
Saucony Shadow sneaker
Saucony

De ultieme Saucony FAQ

Laten we nu overgaan naar de veelgestelde vragen!

Hoe spreek je Saucony uit?

Saucony lijkt een behoorlijk lastig woord om correct uit te spreken. Als je het goed uitspreekt, klinkt het als een combinatie van “sok” en “knie”, ofwel “sock-uh-knee”.

Waar worden Saucony schoenen gemaakt?

Ondanks dat het hoofdkantoor van Saucony zich bevindt in Waltham, Massachusetts, worden de meeste sneakers gemaakt op diverse locaties wereldwijd. Saucony heeft productiefaciliteiten in verschillende landen, waaronder China, Vietnam en Indonesië. Door gebruik te maken van deze wereldwijde productielocaties kan Saucony zowel hoge kwaliteitsnormen handhaven als voldoen aan de toenemende vraag naar hun schoenen.

Waar koop ik Saucony schoenen?

Je kunt Saucony sneakers kopen bij verschillende retailers en marktplaatsen. Om deze verkooppunten te vinden, hoef je alleen maar de naam, het model of de stylecode van de sneaker in te voeren in de zoekbalk van de Sneakerjagers website of app.

Blijf op de hoogte van alle aankomende Saucony releases met behulp van onze Sneakerjagers releasekalender!

Saucony Shadow 6000 GTX Brown

S70786-1 · Prijs vanaf €64,-

Naar alle aanbieders

Saucony Grid Shadow 2 Grey Black

S70773-3 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Zijn Saucony goede hardloopschoenen?

Saucony hardloopschoenen worden gemaakt van hoogwaardige materialen en staan bekend om hun comfort, ondersteuning en duurzaamheid. Hierdoor zijn ze een uitstekende keuze als de favoriete sportschoen voor zowel doorgewinterde hardlopers als recreatieve joggers, maar ook geschikt voor casual dagelijks gebruik.

Wie is de eigenaar van Saucony?

Sinds 2012 behoort Saucony tot Wolverine Worldwide, een in Michigan gevestigd conglomeraat van schoenenmerken. Wolvervice Worldwide bezit ook merken als Merrell, Chaco en Sperry, Hush Puppies en Harley Davidson Footwear.

Hoe maak je Saucony schoenen schoon?

We bevelen het aan om je hardloopschoenen om de paar keer te reinigen om ze schoon en vrij van geuren houden. Let er echter op dat je ze niet te vaak wast, aangezien dit de levensduur kan verkorten.

In het algemeen raden we het niet aan om Saucony schoenen in de wasmachine te doen, omdat dit schade kan veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel of doek om overtollig vuil te verwijderen. Maak daarnaast gebruik van een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor sportschoenen om hardnekkige vlekken aan te pakken. Ook is het mogelijk om de binnenzolen apart te wassen met een mild wasmiddel.

Saucony

Hoe veter je Saucony schoenen?

Veter je Saucony sneakers op dezelfde manier als je altijd hebt gedaan. Ofwel, de eenvoudige schoenvetersluiting die we allemaal als kind hebben geleerd. Deze is snel en gemakkelijk en blijft doorgaans goed zitten.

Vallen Saucony schoenen klein?

Saucony schoenen hebben doorgaans een true-to-size pasvorm. Je kunt dus je daadwerkelijke schoenenmaat aanhouden. Het kan echter variëren als je bijvoorbeeld bredere voeten hebt. In dat geval raden we het aan om een half maatje groter te kiezen voor extra ademruimte en om eventueel ongemak te voorkomen.

Toch is het niet altijd gegarandeerd, aangezien verschillende modellen en zelfs specifieke maten anders kunnen uitvallen dan verwacht. Daarom raden we aan gebruik te maken van onze zorgvuldig samengestelde Saucony Sizing Guide om zeker te zijn van de juiste maat!

Conclusie

We hopen dat we al je vragen hebben beantwoord en dat je nieuwe inzichten hebt opgedaan over Saucony. Als je meer wilt weten over andere sneakermerken of specifieke modellen, neem dan een kijkje in het overzicht van de Sneakerjagers Sneaker FAQ!