Skip to content
Sustainability

Meest duurzame sneakers bij Asphaltgold

20 april 2023 11:53
Meest duurzame sneakers bij Asphaltgold

Misschien is het je ontgaan, maar april staat altijd in het teken van de aarde. Op 22 april vindt elk jaar namelijk Earth Day plaats. De dag van de aarde draait om milieubescherming en de publiciteit heeft dit thema ook erg nodig. Gelukkig blijft de sneaker community niet achter en denken vele grote merken na over de invloed die zij hebben op het welzijn van de wereld.

In dit artikel vind je een aantal milieubewuste keuzes die jij kan maken als het aankomt op sneakers. Asphaltgold heeft een speciale pagina met alle sneakers die vegan of milieuvriendelijk zijn. Zie in dit artikel onze top picks uit deze uitgebreide collectie.

New Balance 550 ‘Turtledove’

Het populaire New Balance 550 model zagen we voor het eerst in 1989. Eind 2020 werd de sneaker uit de archieven gehaald en tegenwoordig is het silhouet niet meer weg te denken uit ons huidige straatbeeld.

Deze ‘Turtledove’ colorway heeft een modern uiterlijk en geeft het silhouet een duurzame make-over. Aan de sneaker is het eigenlijk niet te zien maar het bovenwerk is niet van het nubuck gemaakt wat we gewend zijn. Normaliter is nubuck een type leer met een zachte en luxueuze uitstraling. Toch heeft New Balance het voor elkaar gekregen om de 550 maken met een synthetische variant van nubuck.

De synthetische variant van nubuck is een milieuvriendelijke keuze aangezien het niet gemaakt is van dierlijkmateriaal en omdat het productieproces minder chemicaliën vrijlaat. Druk op de onderstaande knop om de New Balance ‘Turtledove’ bij Asphaltgold te shoppen.

Nike WMNS P-6000 ‘White Gold Red’

Ook deze Nike P-6000 maakt gebruik van synthetisch leer en dit is dan ook de reden waarom de sneaker te zien is in dit duurzame lijstje.

Deze WMNS exclusive heeft een sportieve en retro uitstraling. De P-6000 is een model die twee sneakers uit de Nike Pegasus lijn combineert. Momenteel is de ‘White Gold Red’ in de maat 36 tot en met maat 41 beschikbaar bij Asphaltgold.

Saucony Shadow 6000 ‘Mushroom’

De Saucony Shadow 6000 ‘Mushroom’ spant de kroon op het gebied van duurzaamheid. De sneaker is namelijk gemaakt van een leeralternatief dat Hyphalite wordt genoemd. Hyphalite is een materiaal die uit 90% bestaat uit paddenstoelen. De ‘Mushroom’ is de meest duurzame Saucony sneaker die zij ooit hebben geproduceerd.

Naast dat de sneaker het Hyphalite materiaal gebruikt zijn de overige delen van het model ook van een duurzaam karakter. De veters en de rubberenzolen zijn bijvoorbeeld ook van gerecycled materialen.

Het Shadow model zal op 22 april 2023 bij Asphaltgold.

ASICS GEL-Kayano 14

ASICS GEL-Kayano 14 is een populaire chunky sneaker, maar wist je dat ook dit model geen gebruik maakt van leer? Sinds 2018 werkt ASICS ook samen met de Leather Working Group (LWG), dit is een organisatie die zich inzet voor milieubewuste werkwijze rondom het gebruik van leer. Kortom als een ASICS sneaker gebruik maakt van leer proberen ze dit op de meest sustainable manier te doen.

Klik op dit artikel om meer te weten te komen over ASICS in combinatie met duurzaamheid: ASICS en duurzaamheid – een overzicht.

Nike X Billie Eilish Air Force 1

Sinds 2021 werken Nike en de wereldberoemde zangeres Billie Eilish samen. De ocean eyes zangeres heeft milieuvriendelijkheid hoog in haar vaandel staan tijdens de collabs met Nike. Zo is deze crisp Air Force 1 gemaakt uit een verzameling eerdere sneaker samenwerkingen die Eilish heeft uitgebracht.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Billie en haar intreden in de sneaker scene? Lees hier: The Untold Story – Billie Eilish.

New Balance 1906R ‘Eclipse’

New Balance werkt aan zijn duurzaamheid binnen het gehele bedrijf. Zo heeft het merk het doel om in 2025 alleen nog maar gebruik te maken van eco-leer en 50% van gerecycled polyester. Dit vindt NB belangrijk aangezien polyester en leer de grootste milieuvervuilende factoren zijn binnen het bedrijf.

Gelukkig is New Balance al goed op weg aangezien deze 1906R enkel gebruik maakt van synthetisch leer. Shop de ‘Eclipse’ nu bij Asphaltgold.

VEJA V-10 CWL W

VEJA is een Frans merk die in 2004 werd opgericht. VEJA staat bekend als een sneaker merk die draait om duurzaamheid. Het V-10 model is een van de meest populaire silhouetten binnen het merk en heeft natuurlijk meerdere sustainable eigenschappen.

De V-10 is gemaakt van CWL dit is een materiaal dat bestaat uit katoen dat is bewerkt tot een veganistisch leer alternatief. Ook zijn de V-10 modellen gemaakt in Brazilië en zorgt het merk dat dit in de juiste omstandigheden wordt gedaan.

Lees in dit artikel alles over VEJA: Het verhaal achter het Franse sustainable merk VEJA.

adidas PW Hu NMD ‘Animal Print’

Ondanks dat deze adidas x Pharrell Williams collab de naam ‘Animal Print’ heeft gekregen maakt de sneaker ironisch genoeg geen gebruik van dierlijke materialen. Het bovenwerk is gemaakt van PRIMEKNIT. Dit is een soort stof dat als een sok rondom de voet aanvoelt. PRIMEKNIT is ontworpen door adidas in 2010 en je ziet de stof vaak terugkomen in hun modellen.

Naast dat PRIMEKNIT erg voor zorgt dat de sneaker licht in gewicht is en comfortabel aanvoelt is het ook nog goed voor het milieu. Bij het maken van het bovenwerk weet adidas precies hoeveel stof zij nodig hebben, dit zorgt ervoor dat er niks wordt verspilt. Ook werkt adidas sinds 2015 samen met Parley Ocean Plastic. Zij zorgen ervoor dat adidas bij de productie van PRIMEKNIT gerecycled plastic uit de oceaan kunnen verwerken in het materiaal.

Dit waren onze top picks in de sustainable collectie van Asphaltgold. Klik op de onderstaande button om het gehele assortiment te bekijken.