Skip to content
Sneaker Sizing Guide

ASICS Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

12 februari 2023 20:26
ASICS Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

ASICS is al jaren een welbekend sneakermerk. Het merk werd in 1949 opgericht en focust zich voornamelijk op hardloopschoenen. Met klassieke modellen als de ASICS Gel-Lyte III, Gel-Nimbus 9 en Gel-Kayano 14 heeft het merk in de afgelopen decennia een cultstatus ontvangen.

Om zeker te weten dat jij de juiste maat ASICS sneaker aanschaft, hebben we een uitgebreide sizing guide opgesteld met de favoriete ASICS silhouetten.

Bepaal jouw schoenmaat

Allereerst is het belangrijk om je eigen schoenmaat te bepalen. Wanneer je sneakers online bestelt, is dat niet zo gemakkelijk als wanneer je een schoenenwinkel binnen loopt en de schoen ter plekke kan passen.

Hier is wat je nodig hebt om je eigen schoenmaat op te meten:

  • 2 vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Bereken de afmetingen van je voet

Neem een vel papier en het potlood en kies een muur waar je rechtop kunt tegen staan en zet je hiel er helemaal tegenaan. Je kunt het beste de sokken aantrekken die je ook in jouw nieuwe schoenen zult dragen. Maak het vel papier met plakband of met je gewicht aan de vloer vast en ga erop staan met je hiel tegen de muur. Het beste is om iemand te vragen die met het potlood rond jouw voet tekent. Zodra je een mooie omtrek hebt, pak je er een liniaal bij en meet je de afstand van de hiel tot het puntje van je grote teen. Noteer dit resultaat in centimeters.

Herhaal dit proces ook bij je andere voet. Klinkt misschien dubbel, maar bij veel mensen verschillen de maten per voet. Neem vervolgens de grootste voet als referentie om de schoenmaat te bepalen met behulp van de juiste tabel. Vergeet niet dat de informatie van de verschillende fabrikanten kunnen verschillen en dat je daarom altijd hun maattabellen aan moet houden.

Je kunt de maattabellen van elk merk gebruiken om de perfecte schoenmaat te vinden door deze te vergelijken met jouw gemeten maat. Maar let op! Veel stijlen verschillen in pasvorm, zelfs als het merk hetzelfde is. Vaak schrijven de fabrikanten dit in de beschrijving.

We hebben hier een aantal populaire Asics modellen voor je op een rijtje gezet, dus kijk eens naar onze Asics sizing guide! Klik op de sneakers hieronder om de sneakers in onze releasekalender te bekijken.

ASICS Gel-Lyte III

Asics Gel Lyte 3

De ASICS Gel-Lyte III heeft een welbekend silhouet. De sneaker wordt gekenmerkt door de split tong en gebruikt de materialen suède en leer. Op het middenpaneel verschijnt het ASICS logo.

Over het algemeen vallen de ASICS sneakers nauw, zo ook de Asics Gel-Lyte III die een smalle neus heeft. Het wordt dan ook aangeraden om een halve maat groter te nemen.

Conclusie: halve maat groter

ASICS Gel-1090

De ASICS Gel-1090 is een hardloopsneaker ontworpen in 2003. De Gel-technologie zorgt voor demping en comfort en maakt het de ideale schoen voor rensporten.

De ASICS Gel-1090 heeft een normale pasvorm en heeft een soepele upper. Ondanks dat ASICS vaak nauw valt, wordt bij dit model de eigen maat aangeraden.

Conclusie: true to size

Asics Gel 1090

Gel-Nimbus 9

Asics Gel Nimbus 9

De Gel-Nimbus 9 heeft in vergelijking met de Gel-Lyte III een moderne uitstraling. De sneaker heeft een mesh upper en combineert overlays gemaakt van synthetische materialen.

ASICS valt over het algemeen klein, maar aangezien de Gel-Nimbus 9 een bredere pasvorm heeft en een mesh bovenwerk heeft, is een maat groter niet nodig.

Conclusie: true to size

Gel-Kayano 14

De Gel-Kayano 14 is een van ASICS’ paradepaardjes. Het silhouet werd in de jaren 2000 ontworpen en was de eerste ASICS sneaker waarbij de Gel-technologie ook aan de buitenkant van de zool te zien was.

De sneaker heeft een brede pasvorm in vergelijking met de meeste ASICS sneakers. Om deze reden wordt het ook aangeraden om je eigen maat aan te schaffen.

Conclusie: true to size

Asics Gel Kayano 14

Asics Gel-Sonoma 15-50

Asics Gel Sonoma

De ASICS Gel-Sonoma 15-50 heeft een opvallend silhouet. Het model combineert verschillende materialen, waaronder mesh, leer en synthetische materialen. De opvallende middenzool zorgt voor demping en comfort.

Evenals de andere modellen uit de Sonoma-lijn van ASICS, valt de Sonoma 15-50 redelijk nauw. Er wordt dan ook aangeraden om een halve maat groter te nemen.

Conclusie: halve maat – maat groter

Gel-Quantum 180 & 360

De ASICS Gel-Quantum 180 en 360 hebben alle twee een unieke look. Evenals bij de Gel-Kayano 14 is ook hier de Gel-technologie op de buitenkant van de middenzool te zien.

De Gel-Quantum heeft een standaard pasvorm en het wordt dan ook aangeraden om de eigen maat aan te schaffen.

Conclusie: true to size

ASICS Gel-Quantum 360 6 'Pure Silver'

Gel-Venture 6 & 8

Asics Gel Venture 6

De ASICS Gel-Venture 6 heeft een klassieke look. De sneaker komt met een mesh upper en heeft het ASICS logo op het middenpaneel.

De ASICS Gel-Venture 6 en 8 hebben beide een normale pasvorm. We raden dan ook aan om jouw eigen maat te kiezen.

Conclusie: true to size

ASICS Gel-Nandi

De ASICS Gel-Nandi lijn combineert innovatieve technologieën met een tijdloos design. De sneaker doet denken aan de Gel-Kayano 14 maar heeft meerdere dynamische overlays over het bovenwerk.

De Gel-Nandi lijn heeft een nauwe pasvorm. Echter, omdat de upper van de sneaker van mesh is en goed mee rekt, kan je ook jouw eigen maat aanschaffen. Bij twijfel; bestel beide maten om ze te passen.

Conclusie: true to size – halve maat groter

Asics Gel-Nandi 360

Gel-Novablast

Asics Novablast

De ASICS Gel-Novablast is ontworpen als hardloopschoen en heeft een moderne uitstraling. De sneaker heeft een mesh upper en een opvallende middenzool.

De Gel-Novablast heeft een normale pasvorm, maar kan nauw vallen bij de wreef.

Conclusie: true to size – halve maat groter

ASICS Gel-Lyte V

De ASICS Gel-Lyte V haalt zijn inspiratie uit zijn voorganger, de Gel-Lyte III. Evenals zijn voorganger, heeft ook dit model een nauwe pasvorm.

We raden dan ook aan om een maat of halve maat groter te nemen. Let op: neem de maat van jouw grootst gemeten voet als referentiekader.

Conclusie: halve maat – maat groter

Asics Gel-Lyte V

Dus, mocht je in de nabije toekomst een ASICS sneaker willen kopen, houd dan deze sizing guide bij de hand voor het kiezen van de juiste maat! Asics sneakers vallen over het algemeen nauw dus een halve maat groter bestellen zal voor niet veel problemen zorgen. Bekijk de ASICS sneakers in onze release kalender via de knop hieronder.