Skip to content

De ASICS Gel-Lyte III

De ASICS Gel-Lyte III staat bekend om zijn retro-esthetiek, comfort en prestaties. Gel demping en een gespleten tongontwerp hebben van de Gel-Lyte III een wereldwijde favoriet onder sneakerliefhebbers gemaakt.

De ASICS Gel-Lyte III werd voor het eerst geïntroduceerd in 1990 als lichtgewicht hardloopschoen. Hij werd ontworpen door Shigeyuki Mitsui, een ASICS-ontwerper die bekend staat om zijn innovatieve sneakerontwerpen.

Naast het stijlvolle ontwerp is de Gel-Lyte III ook volledig functioneel als sportschoen.

Purple ASICS Gel Lyte III

Laatste nieuws

Alles lezen

Deze ASICS Gel-Lyte III valt op door zijn opvallende designelementen die bijdragen aan zijn iconische look en prestaties.

De gespleten tong van het model is een van de meest herkenbare kenmerken. De tweedelige tong voegt een uniek visueel element toe, maar vermindert ook de beweging van de tong, waardoor de schoen comfortabeler en veiliger is.

In de Gel-Lyte III heeft ASICS zijn Gel dempingstechnologie in de tussenzool verwerkt. Tijdens het hardlopen of dagelijks gebruik zorgen de gel-inzetstukken voor uitstekende schokdemping, demping en ondersteuning.

White, Green and Yellow ASICS Gel Lyte III

Het bovenwerk van de Gel Lyte III is vaak voorzien van suède overlays en ademend mesh. Deze mix zorgt voor duurzaamheid, flexibiliteit en een betere luchtstroom en verbetert het algehele comfort.

Opschriften van ASICS' Tiger Stripes zijn prominent aanwezig op de zijkanten van de sneaker. Bovendien geven deze strepen structuur en stabiliteit aan de schoen door te fungeren als ondersteunende overlays.

Tot slot is er een externe hielcontreur die ondersteuning en stabiliteit toevoegt.

Ronnie Fieg X Gel-Lyte III 'Miami'

Als onderdeel van Fieg's East Coast Project werd in 2013 de zeer gewilde Ronnie Fieg x Gel-Lyte III "Miami" gelanceerd.

De oranje en groenblauwe kleuren van de schoen zijn een eerbetoon aan de voetbalclub Miami Dolphins, wiens levendige kleuren als inspiratie dienden.

De schoen is uitgerust met ASICS' Gel dempingtechnologie en hoogwaardige materialen zoals suède en mesh.

Bovendien is de schoen voorzien van een gepersonaliseerde binnenzool met een palmboompatroon.

De Ronnie Fieg x Gel-Lyte III "Miami" werd in beperkte oplage uitgebracht en is tegenwoordig een collector's item. Hij wordt vaak op de secundaire markt verkocht voor meer dan de detailhandel.

Blue and Orange ASICS Gel Lyte III