Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Mizuno Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

16 april 2023 10:15
Mizuno Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Het Japanse merk Mizuno is opgericht in 1906 door Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo. De twee focusten zich op het maken van hardloopschoenen en al snel kreeg Mizuno wereldwijd steeds meer populariteit. Met deze groeiende populariteit zijn we hier om je te helpen met de perfecte maat voor Mizuno sneakers, speciaal voor jou. De Mizuno sizing guide:

Hoe bepaal je je eigen schoenmaat

Het is belangrijk dat je je eigen schoenmaat kent. Tegenwoordig, met alle online winkels, is het minder makkelijk dan wanneer je een sneakerwinkel binnenloopt en de schoen daar kunt passen.

Je hebt nodig

  • 2 vellen A4 papier
  • 1 potlood (geslepen)
  • Een liniaal

Meet je schoenmaat als volgt:

Neem een vel papier en een potlood, sta rechtop tegen een muur van je keuze en plaats je hiel tegen de muur. Het is het beste als je de sokken draagt die je in je nieuwe schoenen zult dragen. Bevestig het vel papier met tape op de vloer en sta erop met je hiel tegen de muur. Het is het beste om iemand je te laten helpen om je voet met het potlood rond te trekken. Zodra je een mooie omtrek hebt, pak je de liniaal en meet je de afstand van de hiel tot de punt van je grote teen. Noteer deze maat in centimeters.

Herhaal dit proces nu ook met je andere voet. Dit klinkt misschien dubbelop, maar bij veel mensen verschillen de maten van de ene voet tot de andere. Neem vervolgens de grootste voet als referentiepunt om je schoenmaat te bepalen aan de hand van de juiste tabel. Onthoud dat elke fabrikant anders is en dat je daarom hun maattabellen moet volgen.

Je kunt de size guide van elk merk gebruiken om de perfecte maat te vinden door deze te vergelijken met jouw gemeten maat. Maar wees voorzichtig! Silhouetten kunnen verschillen, zelfs als het merk hetzelfde is. Fabrikanten schrijven dit vaak in de beschrijving van de sneaker.

Mizuno Sneaker Sizing Guide

Deze maattabel is voor de Mizuno Contender, Wave Rider, City Wind, Wave Rider Beta en Mizuno Wave Rider 10. Zelfs als je je eigen schoenmaat kent, kan deze soms verschillen per pasvorm. Let er ook op dat er extra modellen en pasvormen zijn voor vrouwen. Dit zal je helpen de perfecte Mizuno-maat voor jou te vinden.

Als je wilt weten of de sneakers op de lijst nog beschikbaar zijn, klik dan op de afbeelding van de sneaker en je wordt er rechtstreeks naartoe geleid.

Mizuno Contender

De Mizuno Contender past true to size. Daarom raden we je aan de sneaker in je gebruikelijke maat te halen.

Conclusie: Valt op maat.

Mirzuno size

Mizuno Wave Rider

De Mizuno Wave Rider heeft een normale pasvorm. We raden het daarom aan om de sneaker in je gebruikelijke schoenmaat te halen.

Conclusie: true to size.

Mirzuno size

Mizuno City Wind

De Mizuno City Wind heeft een iets grotere pasvorm dan gemiddeld. Als je twijfelt tussen twee maten, raden we aan om de kleinere maat te nemen.

Conclusie: Valt iets groter.

Mizuno Wave Rider Beta

De Mizuno Wave Rider Beta heeft een normale pasvorm. We raden daarom aan om de sneaker in je gebruikelijke maat te kopen.

Conclusie: true to size.

Mirzuno size

Mizuno Wave Rider 10

De Mizuno Wave Rider 10 heeft een normale pasvorm. We raden je daarom aan om de sneaker in je normale maat te kopen.

Conclusie: true to size.

Dat was het voor onze Mizuno sizing guide. We hebben sizing guides voor veel verschillende sneaker merken en modellen, dus als je niet weet welke maat je nodig hebt, bekijk dan ook onze sneaker news.