Skip to content
Staff Picks

De leukste voetbalstijlen bij JD Sports

17 maart 2024 09:35
De leukste voetbalstijlen bij JD Sports

JD Sports is dé bestemming voor lifestyle en sportstijlen. Als toonaangevende retailer kun je bij JD Sports onder andere terecht voor populaire en nostalgische voetbalstijlen, bestaande uit retro sneakers en voetbalshirts!

Deze stijlen gaan verder dan alleen sport. Ze zijn een weerspiegeling van cultuur, geschiedenis en individualiteit. Dus laten we samen kijken naar deze iconische elementen van sportmode en ontdekken waarom ze zo geliefd zijn.

Of je nu op zoek bent naar prestatiegerichte sportitems of gewoon je persoonlijke stijl wilt uitdrukken, je bent hier aan het juiste adres!

Voetbalstijl sneakers en voetbalshirts

Sneakers met voetbalstijl, vaak aangeduid als ’terrace sneakers’, vormen een van de meest opvallende trends in de sneakerwereld. Deze schoenen halen hun inspiratie uit de stijl van voetbalfans uit de jaren 70 en 80.

Ze belichamen de casual en ontspannen uitstraling die destijds populair was onder supporters. Deze schoenen zijn daarom doorgaans te herkennen aan hun retro-ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Iconische voorbeelden van terrace sneakers vind je onder andere bij merken als adidas, Nike en PUMA. Denk bijvoorbeeld aan de adidas Samba en Gazelle, Nike Air Max 1 en Air Max 90 en PUMA Palermo.

Lees hier meer over terrace sneakers >>

adidas Samba en Gazelle

Ongetwijfeld zijn de adidas Samba en Gazelle op dit moment dé sneakers die je in huis moet halen. Met de talloze beschikbare kleurvarianten kun je het ingetogen houden, bijvoorbeeld met een ‘White’ colorway. Als je liever een gedurfde stijl wilt, kijk dan eens naar een ‘Bold’ variant in een opvallende kleur.

Om de voetbalstijl compleet te maken, kun je de sneakers combineren met één van de volgende voetbalshirts die beschikbaar zijn bij JD Sports. Ga voor een matchende uitstraling wanneer je deze ingetogen of gedurfde sneakers draagt, bijvoorbeeld met het Paris Saint Germain of Inter Miami voetbalshirt.

Nike Air Max 1 en Air Max 90

Ervaar de rijke geschiedenis wanneer je in de Nike Air Max 1 en Air Max 90 stapt. Dankzij hun opvallende graphics blijven deze schoenen decennia later nog steeds eigentijds.

Door de veelzijdige kleurvarianten zijn ze bovendien ideaal om te combineren met voetbalshirts in dezelfde tinten! Denk aan voetbalshirts van Liverpool en FC Barcelona!

PUMA Palermo

De retro-ontwerpen, vintage kleurcombinaties en comfortabele pasvorm maakt de PUMA Palermo tot de perfecte keuze voor een voetbalstijl outfit! Zo creëer je eenvoudig de perfecte harmonie tussen stijl en geschiedenis.

Om je voetbalstijl compleet te maken kun je ook experimenteren door het combineren van een specifieke kleur uit het shirt met de levendige colorway van je sneakers. Bijvoorbeeld met een blauwe PUMA Formstrip en het Manchester City shirt!

Graag meer inspiratie opdoen? Neem dan nu snel een kijkje op de website van JD Sports voor het volledige assortiment voetbalstijlen!