Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Mizuno sneakers FAQ

29 juli 2023 18:30
De ultieme Mizuno sneakers FAQ

Hoe goed ken jij het merk Mizuno? Mizuno is een grote naam in de sneakerwereld, maar je ziet de kicks zelden in het straatbeeld voorbij komen. We blijven vragen krijgen over het merk – dus we zullen ze direct uitgebreid beantwoorden in deze ultieme Mizuno FAQ.

De geschiedenis van Mizuno

First things first: Laten we beginnen met de geschiedenis van Mizuno, die in 1906 begint en het een merk een van de oudste sportmerken maakt. Mizuno bestaat al meer dan 100 jaar, maar ze zijn pas in de tweede helft van de eeuw begonnen met het verkopen van sportschoenen.

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, werd de Mizuno Corporation opgericht in Osaka, Japan, door Rihachi Mizuno en zijn jongere broer Rizo. De winkel verkocht producten uit het Westen, waaronder honkbalartikelen. Mizuno was zelf een grote fan van de sport en wilde deze sport naar Japan brengen.

Mizuno

Nadat de broers waren begonnen met de verkoop van op maat gemaakte sportkleding, verhuisden het bedrijf naar Umeda-Shinmichi in Osaka en kreeg het de naam ‘Mizuno Shop’. In 1913 begon het merk met de productie van honkballen en honkbalhandschoenen.

Twintig jaar later ontwierp het merk de ‘Star Line’, de eerste golfclubs die in Japan werden gemaakt. Twee jaar later werd Mizuno’s golfshowroom de grootste ter wereld.

Mizuno

Naast sportkleding hadden de gebroeders Mizuno succes met de productie van zweefvliegtuigen. Vanaf 1936 deden ze onderzoek en begonnen ze met het bouwen van zweefvliegtuigen. De twee werden zelfs gevraagd om militaire munitie te maken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Begin jaren 60 kreeg Mizuno de kans om de Olympische Spelen van 1964 in Tokio en de Olympische Winterspelen van 1972 in Sapporo te sponsoren. In 1987 nam Masato Mizuno, de kleinzoon van Rihachi, het management van het merk over. Hij bracht nieuwe impulsen naar het bedrijf, waaronder een aantal ideeën en veel kennis van marketingstrategieën.

Sindsdien heeft het merk producten verkocht voor hardlopen, tennis, voetbal, handbal, volleybal, hockey en nog veel meer.

De ultieme Mizuno FAQ

Laten we je meest gestelde vragen over Mizuno beantwoorden. Zijn er nog vragen die we hier niet hebben beantwoord? Stel ze ons dan gerust rechtstreeks via Instagram @sneakerjagers!


Wie of wat is Mizuno?

Mizuno is een Japans merk dat gespecialiseerd is in de productie van sportartikelen. Mizuno werd in 1906 opgericht in Osaka en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldberoemd merk en heeft zich stevig gevestigd in de sneakerwereld. Het merk staat bekend om de Mizuno Wave Rider, de Mizuno Sky Medal en nog veel meer modellen.

Mizuno Wave Rider 10 'Light Rock'

D1GA227701 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Patta x Mizuno Sky Medal 'Ivory'

D1GD211902 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders


Welke sneakermodellen van Mizuno zijn er?

Mizuno biedt veel verschillende sneakers. Het merk staat bekend om silhouetten als de Mizuno Wave Rider, de Mizuno Sky Medal, de Mizuno Wave Prophecy en de Mizuno Contender. Je kunt alle modellen van het merk vinden en vergelijken in een overzicht op onze website.

Mizuno Wave Rider Beta 'Insignia Blue'

D1GA330904 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

Patta x Mizuno Sky Medal 'Ivory'

D1GD211902 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

Mizuno Wave Prophecy Futur

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Mizuno Contender Hikmet 'Green Moss'

D1GD222401 · Prijs vanaf €216,-

Naar alle aanbieders

Wie is de eigenaar van Mizuno?

Ondertussen is Mizuno eigendom van Akito Mizuno, een lid van de familie Mizuno. Hij nam het bedrijf over nadat Masato Mizuno de teugels aan hem had overgedragen. Als je meer wilt lezen over de geschiedenis van Mizuno, bekijk dan ons sneakernieuws voor meer informatie.


Is Mizuno een goed merk?

Ja, Mizuno is een gerenommeerd merk en wordt gezien als goed en kwalitatief hoogwaardig. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis en staat bekend om de productie van hoogwaardige sportproducten. Vooral hardlopers waarderen de innovatieve demping van het merk en ook voetballers als de Braziliaanse Hulk, Lazar Marković of Keisuke Honda worden ook uitgerust met Mizuno.


Waar produceert Mizuno?

Mizuno heeft zijn productiefaciliteit officieel in Japan. Er zijn echter beschuldigingen dat Mizuno zijn productie gedeeltelijk heeft uitbesteed aan andere delen van Azië om kosten te besparen. De beweringen zijn echter niet bevestigd.


Vallen Mizuno sneakers klein?

Bijna alle Mizuno sneakers vallen op maat. Daarom hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je kunt meer informatie vinden in onze sneaker sizing guides als je die nodig hebt.


Dat was het voor de ultieme Mizuno FAQ! Heb je nog andere vragen over het merk? Stel ze ons gerust via ons Instagramaccount.

Overigens kun je voor bijna elk merk en populaire sneaker model een FAQ vinden in ons archief. Neem dus gerust een kijkje!