Skip to content
Newsfeed

Het Duitse nationale elftal ruilt na 70 jaar adidas om voor Nike

22 maart 2024 12:12
Het Duitse nationale elftal ruilt na 70 jaar adidas om voor Nike

Het is een schokkende ontwikkeling binnen de voetbalwereld: na een langdurige samenwerking van maar liefst 70 jaar met adidas, heeft het Duitse nationale elftal besloten van kledingsponsor te veranderen naar Nike. Op donderdag 21 maart 2024 heeft de Duitse voetbalbond (DFB) aangekondigd dat vanaf 2027 alle nationale teams van Duitsland kleding zullen dragen van Nike.

De nieuwe deal met Nike loopt tot 2034, en dat betekent het einde van de lange relatie tussen Duitsland en adidas. De afgelopen zeven decennia hebben de Duitse teams legendarische adidas tenues gedragen tijdens talloze historische wedstrijden, van WK’s tot EK’s. Het beëindigen van deze samenwerking markeert een nieuw tijdperk in de geschiedenis van het Duitse voetbal.

Een onverwachte zet

Het nieuws kwam als een verrassing, vooral gezien het feit dat het Duitse mannenteam momenteel het hoofdkantoor van adidas gebruikt als hun basis voor het Europees kampioenschap van deze zomer. Het lijkt erop dat er behoefte is aan vernieuwing binnen de kleedkamers van het Duitse nationale elftal.

Ook adidas zelf leek verrast door de plotselinge switch van de DFB naar hun grootste concurrent. In een kort statement bevestigde adidas slechts dat ze op de hoogte waren gebracht van de beslissing van de DFB om vanaf 2027 een nieuwe leverancier te hebben.

Later verdedigde de DFB hun keuze voor Nike op X (voorheen Twitter), waarbij ze aangaven dat Nike het beste financiële bod had gedaan en ook indruk had gemaakt met hun visie op de toekomst van het Duitse voetbal.

Het aanstaande WK voetbal van 2026 zal het laatste tenue worden van de Three Stripes. Het einde van het tijdperk met adidas brengt gemengde gevoelens met zich mee, maar met Nike in zicht belooft de toekomst nieuwe kansen en uitdagingen voor het Duitse voetbal. Benieuwd naar de tenues van Nike en adidas die ze voor het aankomende toernooi hebben ontworpen?