Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 8 beste sneakerwinkels in München

14 juni 2024 10:10
Sneaker Shopping City Guide: de 8 beste sneakerwinkels in München

Wie ooit in München is geweest, weet dat er altijd iets te beleven valt. De hoofdstad van Beieren, Duitsland, biedt een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden. Met het weer dat nu weer beter wordt, kunnen we ons verheugen op het mooie seizoen in de English Garden en de Eisbach-wave die een hotspot wordt voor surfers.

Naast de prachtige rivier de Isar, de rijke cultuur, het Oktoberfest en de indrukwekkende architectuur, staat München ook bekend als een paradijs voor shoppers. In de stad vind je winkels van merken als Nike, adidas, New Balance en nog veel meer. Omdat de stad niet bepaald klein is en sommige winkels een beetje verborgen liggen, hebben we een sneaker shopping guide voor je gemaakt om een overzicht te krijgen. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen!

solebox

Als je de winkel van solebox in München wilt ontdekken, moet je even goed zoeken. De winkel is gevestigd in een oude wijnkelder en ligt enigszins verborgen. Via een donkere, tunnelachtige entree met spiegelende wanden in zwart en goud bereik je de trap die je naar de ultieme sneakerkelder leidt.

Het is zeker de moeite waard om deze unieke plek te vinden, want de bijzondere locatie geeft de winkel een heel eigen charme. Net zo uniek als de winkel zijn de producten die je er kunt kopen. Bij solebox vind je eersteklas streetwear en veel bijzondere sneakers. De locatie is ook ideaal als je een plek zoekt om leuke foto’s te maken voor Instagram.

Instagram: @solebox
Adres: Altheimer Eck 6, 80331 München
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 11:00 uur tot 20:00 uur.

Solebox

TINT

Naast de vele chique cafés vind je ook de TINT-winkel direct aan de Gärtnerplatz. Dus als je na een brunch nog zin hebt in nieuwe sneakers, raden we je zeker aan om even langs te gaan. Bij TINT kun je kleding, schoenen en accessoires vinden van topmerken zoals Stüssy, PUMA, adidas, Nike, Carhartt en nog veel meer.

Instagram: @tintstore_com
Adres: Klenzestraße 22, 80469 München
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag 11:00 uur tot 18:00 uur. Zaterdag 11:11 uur tot 17:00 uur.

TINT

KICKZ

Als je door het stadscentrum loopt, kom je zeker de vestiging van KICKZ tegen. De winkel ligt aan de Stachus en is moeilijk te missen. Al meer dan twee decennia is KICKZ een van de toonaangevende winkels voor basketbalkleding en biedt een enorme selectie van de nieuwste releases.

Instagram: @kickz93
Adres: Stachus: Herzog-Wilhelm-Straße 1
Openingstijden: Maandag tot zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

KICKZ

HYPENEEDZ

De Hyperneedz-winkel bevindt zich eveneens in het hart van München. Op slechts vijf minuten lopen van de Marienplatz kun je hier alles vinden wat je zoekt. Omdat Hyperneedz samenwerkt met winkeliers, particulieren en groothandels, kun je hier ook artikelen vinden die elders zijn uitverkocht. Uiteraard kun je er zeker van zijn dat de sneakers authentiek zijn.

De winkel ligt direct aan de Stachus en is moeilijk te missen. Al meer dan twee decennia is deze winkel een van de toonaangevende zaken voor basketbalkleding, met een enorme selectie van de nieuwste releases.

Instagram: @hypeneedz
Adres: Sendlinger Str. 26a, 80331 München
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag 12:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag en zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

Hyperneedz

Solefood

Solefood biedt een unieke winkelervaring. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier niet alleen de nieuwste sneakers vinden, maar ook genieten van de lekkerste hapjes. Dus als je wat langer nodig hebt om je keuze te maken, kun je tussendoor iets eten en vervolgens in een ontspannen sfeer verder winkelen. Wat is er beter voor de ziel dan nieuwe sneakers en een volle maag?

Instagram: @solefood_official
Adres: Reichenbachstraße 38, 80469 München
Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag 12:00 uur tot 20:00 uur.

BSTN Store Munich

Midden in de wijk Maxvorstadt in München bevindt zich BSTN, dat zichzelf omschrijft als “Your friendly neighbourhood dope dealer”. Hier vind je topsportmerken en exclusieve huismerken. De hoge kwaliteit van de sportkleding wordt weerspiegeld in het stijlvolle interieur van de winkel, wat zorgt voor een eersteklas winkelervaring.

Instagram: @bstnstore
Adres: Amalienstraße 44, 80799 München
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 11:00 uur tot 19:00 uur.

BSTN

Laced Up Store

In het grote FORUM Schwantaler Höhe vind je veel winkels verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de Laced Up Store, die een breed scala aan zeldzame sneakers en topmerken in sport- en streetwear aanbiedt. Sinds de opening in 2020 heeft deze winkel talloze sneakerfans voorzien van exclusieve aanbiedingen.

Instagram: @lacedupstore.eu
Adres: Forum Schwanthalerhöhe, Theresienhöhe 5, 80339 München
Openingstijden: Maandag tot vrijdag 13:00 uur tot 19:00 uur en zaterdag 12:00 uur tot 19:00 uur.

Laced Up Store

Snipes

De retailer Snipes verkoopt al 25 jaar sneakers en kleding van topmerken als adidas, Jordan, Karl Kani, Nike, Reebok en Vans. Je vindt de winkel in de stad aan de Neuhauser Straße. Bij Snipes kun je de nieuwste releases, stijlvolle looks en hun eigen collecties shoppen.

Instagram: @snipes
Adres: Neuhauser Straße 3a , 80331 München
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

Snipes

Met deze winkels op je bucketlist ben je perfect voorbereid op een dagje winkelen in de hoofdstad van Beieren, met alles wat daarbij hoort. Als je voor de nabije toekomst meer stedentrips hebt gepland, of de smaak inmiddels te pakken hebt, kun je hier meer Shopping Guides vinden voor veel steden in Europa.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date