Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 8 beste sneakerwinkels in München

10 februari 2024 17:19
Sneaker Shopping City Guide: de 8 beste sneakerwinkels in München

Wie ooit in München is geweest, weet dat je je er nooit zult vervelen. De hoofdstad van Bavaria in Duitsland heeft enorm veel te bieden. Het weer wordt momenteel weer beter en we kunnen ons er al op verheugen dat de Engelse Tuin zich weer van zijn beste kant laat zien en de Eisbach-wave een hotspot wordt voor alle surfers.

Naast de prachtige rivier de Isar, veel cultuur, het Oktoberfest en de architectuur, kennen we München als paradijs voor shoppers. In de stad vind je winkels van merken als Nike, adidas, New Blanace en nog veel meer. Omdat de stad niet bepaald klein is en sommige winkels een beetje verborgen liggen, hebben we een sneaker shopping guide voor je gemaakt om een overzicht te krijgen. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Solebox

Wanneer je de winkel van Solebox in München wilt ontdekken, moet je een beetje zoeken. De winkel is gevestigd in een oude wijnkelder en ligt een beetje verborgen. Via een donkere, tunnel-achtige entree met spiegelende wanden in zwart en goud bereik je de trap die je naar de ultieme sneaker-kelder leidt.

Het is zeker de moeite waard om op zoek te gaan, want de ongewone locatie geeft de winkel een erg bijzondere flair. Net zo uniek als de winkel zijn de stukken die je er kunt kopen. Bij Solebox vind je eersteklas streetwear en veel bijzondere sneakers. De locatie is ook perfect als je een plek zoekt om leuke foto’s te maken voor Instagram.

Instagram: @solebox

Adres: Altheimer Eck 6, 80331 München

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 11:00 uur tot 20:00 uur.

Solebox

TINT

Naast vele chique cafés vind je ook de TINT-winkel direct aan de Gärtnerplatz. Dus als je na een brunch nog trek hebt in nieuwe sneakers, raden we je het zeker aan om een omweggetje te maken naar de winkel. Je kunt er kleding, schoenen en accessoires krijgen van topmerken als Stüssy, PUMA, adidas, Nike, Carhatt en nog veel meer.

Instagram: @tintstore_com

Adres: Klenzestraße 22, 80469 München

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 12:00 uur tot 19:00 uur.

TINT

KICKZ

Als je in het stadscentrum rondloopt, zul je de vestiging van KICKZ zeker tegenkomen. De winkel ligt aan de Stachus en is moeilijk te missen. KICKZ is al meer dan twee decennia een van de toonaangevende winkels voor basketbalkleding en heeft een enorme selectie met de nieuwste releases voor je.

Instagram: kickz93

Adres: Stachus: Herzog-Wilhelm-Straße 1

Öffnungszeiten: Maandag tot zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

KICKZ

HYPENEEDZ

De Hyperneedz winkel ligt ook in het hart van München. Op slechts 5 minuten lopen van de Marienplatz kun je hier alles vinden wat je hartje begeert. Omdat Hyperneedz werkt met winkeliers, particulieren en groothandels, kun je hier ook artikelen krijgen die overal uitverkocht zijn. Natuurlijk kan je er zeker van zijn dat de sneakers authentiek zijn.

De winkel ligt direct aan de Stachus en is moeilijk te missen. De winkel is al meer dan twee decennia een van de toonaangevende winkels voor basketbalkleding en heeft een enorme selectie met de nieuwste releases voor je.

Instagram: @hypeneedz

Adres: Sendlinger Str. 26a, 80331 München

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 12:00 uur tot 19:00 uur. Zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

Hyperneedz

Solefood

Solefood biedt ons een unieke winkelervaring. De naam zegt het al, je haalt hier niet alleen de nieuwste sneakers, maar je kunt er ook genieten van de lekkerste hapjes. Dus als je wat langer nodig hebt om je keuze te maken, kun je een hapje eten en daarna in een ontspannen sfeer verder winkelen. Wat is er beter voor de ziel dan nieuwe sneakers en een volle maag?

Instagram: solefood_official

Adres: Reichenbachstraße 38, 80469 München

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 12:00 uur tot 20:00 uur.

BSTN Store Munich

Midden in de wijk Maxvorstadt in München biedt BSTN, dat zichzelf omschrijft als “Your friendly neighbourhood dope dealer”, topsportmerken en exclusieve huismerken te koop aan. De hoge kwaliteit van de sportkleding wordt ook weerspiegeld in het interieur van de winkel. Een eersteklas winkelervaring is hier gegarandeerd.

Instagram: @bstnstore

Adres: Amalienstraße 44, 80799 München

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 11:00 uur tot 19:00 uur.

BSTN

Laced Up Store

In het grote FORUM Schwantaler Höhe vindt u een verscheidenheid aan verschillende winkels verdeeld over drie verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich ook de Laced Up Store. De winkel heeft een breed aanbod aan zeldzame sneakers en topsport- en streetwearmerken. Sinds de opening in 2020 heeft de winkel talloze sneakerfans voorzien van exclusieve aanbiedingen.

Instagram:@lacedupstore.eu

Adres: Forum Schwanthalerhöhe, Theresienhöhe 5, 80339 München

Openingstijden: Maandag tot vrijdag 13:00 uur tot 19:00 uur en zaterdag 12:00 uur tot 19:00 uur.

Laced Up Store

Snipes

De retailer Snipes verkoopt al 25 jaar sneakers en kleding van topmerken als adidas, Jordan, Karl Kani, Nike, Reebok en Vans. Je vindt de winkel in de stad aan de Neuhauser Straße. Bij Snipes kun je je verheugen op de nieuwste releases, stijlvolle looks en hun eigen collecties.

Instagram: @snipes

Adres: Neuhauser Straße 3a , 80331 München

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag 10:00 uur tot 20:00 uur.

Snipes

Met deze winkels op je bucketlist ben je perfect voorbereid op een dagje winkelen in de hoofdstad van Beieren, met alles wat daarbij hoort. Als je voor de nabije toekomst meer stedentrips hebt gepland, of de smaak inmiddels te pakken hebt, kun je hier meer Shopping Guides vinden voor veel steden in Europa.