Skip to content
Brand

Juich jouw land naar de overwinning met de voetbaltenues van adidas

5 juli 2024 16:00
Juich jouw land naar de overwinning met de voetbaltenues van adidas

We hebben er maanden naar uitgekeken en nu staan de kwartfinales voor de deur. Op 5 juli 2024 nemen Duitsland en Spanje het tegen elkaar op in de eerste kwartfinale. De spanning loopt op en fans wereldwijd maken zich klaar voor twee dagen vol passie en strijd. Wie zal doorgaan naar de halve finales en komt een stap dichter bij het kampioenschap?

We weten allemaal waar Nederland in zal gaan schitteren, maar laten we de andere tenues zeker niet vergeten. België, Duitsland, Hongarije, Italië, Schotland en Spanje hebben allemaal unieke shirts van adidas gekregen. Helaas hebben we van een aantal teams afscheid moeten nemen, maar dat neemt niet weg dat deze shirts nog steeds een prachtige retro vibe uitstralen, waardoor ze perfect passen in de trend die we steeds vaker op straat zien: het dragen van voetbalshirts als een lifestyle item. Hieronder nemen we je mee in de verschillende tenues!

EK voetbaltenues van adidas

adidas heeft zowel alle thuis- als uitshirts voor deze landen ontworpen. De shirts zijn in samenwerking met de landen gemaakt en stralen ieder trots en samenhorigheid uit. Elk shirt is een weerspiegeling van de tradities en moderne stijlen van de betreffende landen. Bovendien zijn de lichtgewicht jerseys uitgerust met geavanceerde technologieën zoals HEAT.RDY en AEROREADY.

adidas voetbaltenues

België

Laten we beginnen met België, het thuisshirt van onze zuiderburen kleurt donkerrood als eerbetoon aan de nationale vlag en geïnspireerd door Belgische architectuur en mode. In de nek staat ‘1895’, het oprichtingsjaar van de Belgische voetbalbond.

Het uitshirt is lichtblauw en viert de Belgische kunst, met een knipoog naar Hergé en Kuifje. Beide shirts hebben een mozaïekpatroon van 3D-ruiten en geometrische lijnen, geïnspireerd door het embleem van het Koninklijk Belgisch voetbal.

Duitsland

Onze andere buren, Duitsland, zullen voor het laatst schitteren in een shirt van adidas, wat voor velen een teleurstelling is. Na 70 jaar ruilt het Duitse nationale elftal adidas in voor Nike. Lees hier meer over de breuk.

Het thuisshirt van Duitsland heeft de klassieke kleuren wit, zwart, rood en geel. Het uitshirt is opvallend anders met roze en paarse tinten, geïnspireerd door de digitale wereld van de metaverse. Beide shirts delen een opvallend patroon.

Spanje

Spanje blijft trouw aan hun klassieke rode kleur voor het thuisshirt, geïnspireerd door de menselijke en natuurlijke wereld met progressieve thema’s. Het uitshirt is prachtig geel, verwijzend naar nationale bloemen en bruisende stranden.

Italië

Het thuistenue van Italië is natuurlijk weer opvallend blauw, met strepen in de kleuren van de vlag langs de schouders voor een frisse look. Het uitshirt is hier het echte pareltje, met een witte basis en groene en rode accenten die de vlag vertegenwoordigen. Wat dit shirt echt speciaal maakt, is de tekst ‘L’ITALIA CHIAMO’ uit het volkslied, die op de nek geprint staat.

Schotland

Het thuisshirt van Schotland behoudt de klassieke kleuren met een gemoderniseerde tartan-graphic op een donkerblauwe basis. Het uitshirt valt op met een lichte basiskleur en paarse details, geïnspireerd op een iconisch tenue uit de jaren ’90.

Hongarije

Hongarije zal verschijnen in een rood tenue, gemaakt door adidas om de Hongaren over de hele wereld te verenigen, met inspiratie uit de vlag en het embleem van het nationale team. Het uitshirt volgt hetzelfde thema, maar met een wit kleurenschema dat de bewegende Hongaarse vlag vertegenwoordigt. Op de achterkant staat ‘Only Together’ voor extra verbondenheid.

Dit zijn de adidas voetbaltenues die we inmiddels al een aantal keren op tv zullen hebben zien schitteren. Welke is jouw favoriet? Vergeet vooral niet de juiste sneakers te dragen om je look compleet te maken, zoals de adidas terrace sneakers. Deze sneakers begonnen als een hype in voetbalstadions en groeiden uit tot een cultureel fenomeen. Check ze via de knop hieronder!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date