Skip to content

Happy Earth Week

Earth Week

Samen investeren in onze planeet

22 april is het Earth Day en bij Sneakerjagers vieren we dat een hele week lang! 

Het thema van dit jaar is: ‘Investeren in onze planeet’. Ieder individu heeft een verantwoordelijkheid om voor onze planeet te zorgen, er is ten slotte maar één aarde. Als iedereen een klein steentje bijdraagt in het steunen van de aarde, kan het rimpeleffect een enorme impact hebben op het creëren van een schonere planeet voor ons allemaal. 

Als je nog ideeën nodig hebt, kijk dan eens naar deze 52 manieren om in onze planeet te investeren.

Bekijk in de tussentijd de informatie hieronder over duurzaamheid in de sneakerwereld en hoe je een verschil kunt maken bij de aankoop van jouw volgende paar.

Happy Earth Week

Verdien je aankoopbedrag terug!

Als extra stimulans om je aan te moedigen om voor een duurzame sneaker te kiezen, maak je bij Sneakerjagers kans om gedurende de speciale Earth Week (22 tot 29 april) je volledige aankoopbedrag terug te winnen. In totaal betalen wij 10 aankopen volledig terug!

Hoe maakt je kans?

Als je tussen 22 en 29 april 2022 iets hebt gekocht uit het onderstaande assortiment, hoef je alleen maar een kopie van het betaalbewijs te sturen naar [email protected], en je doet al mee aan de loting! De trekking vindt plaats op 29 april aan het eind van de dag. De winnaars krijgen kort daarna bericht per email. 

Duurzame Sneakers

Veel van de grote merken zetten al grote stappen in het verduurzamen van hun collectie. Denk hierbij aan Nike’s gebruik van gerecycled materiaal in hun Space Hippie en Next Nature lijnen, adidas’ inzet om plastic uit de oceanen op te ruimen en om te zetten in high-performance sneakers. Ook New Balance heeft stappen ondernomen om hun duurzame producten gemakkelijker herkenbaar te maken met een groen bladlogo. Dit logo geeft aan dat de sneakers of kleding zijn gemaakt van ten minste 50% eco- of gerecycled materiaal.

PUMA heeft diverse klassieke modellen geïntroduceerd met materialen zoals veganistisch synthetisch leer en gerecyclede netvoering in hun RE:Style assortiment. 

Met zoveel duurzame sneakers om uit te kiezen, vind je zeker een stijlvolle, comfortabele en duurzame sneaker voor jouw collectie – en we hebben hieronder een paar van de beste voor je uitgezocht.

Move To Zero
New Balance Green Leaf
adidas clean classics
PUMA

Sustainable News

Lees het laatste nieuws op het gebied van duurzame sneakers. Van nieuwe ontwikkelingen bij grote merken zoals Nike’s Move To Zero-campagne of adidas’ voortdurende samenwerking met Parley Ocean Plastic

tot DFNS’ duurzame verzorgingsproducten voor sneakers en sneaker-startup WEAR en hun focus op het geven van een nieuw leven aan oude sneakers: hier vind je alles over een duurzame levensstijl in de sneakerwereld.

Alle Sneaker Nieuws >>

Sneakerjagers PURE – De Sustainable Podcast 

Wij van sneakerjagers houden van sneakers, de sneakercultuur, zijn ambitieus en hebben het tofste werk van de wereld. We hebben ook vragen, veel vragen, omdat we niet alles weten. We vragen ons bijvoorbeeld af waarom de sneakerwereld totaal niet duurzaam is. Waarom er jaarlijks 23 miljard sneakers worden geproduceerd en er 300 miljoen op de afvalberg belanden. Wij vragen ons af waarom het aanbod duurzaam geproduceerde sneakers zo extreem laag is. Ook willen we weten waarom het schaarse aanbod zo onaantrekkelijk is en vaak duur. We vragen ons af hoe we onze volgers kunnen meenemen in onze ambitie om de sneakerwereld duurzamer te krijgen. Vragen waar we geen antwoord op hebben!

Daarom dachten wij: als wij het niet weten, waarom vragen we het dan niet aan de experts, de pioniers en de ondernemers in duurzaamheid. Want als zij onze vragen kunnen beantwoorden hebben wij genoeg brandstof om de komende jaren te gaan voor een meer duurzame sneakerwereld. En we nemen jou graag mee op deze missie.