Skip to content
Newsfeed

DFNS gaat Nike Grind gebruiken in hun footwear care producten

8 april 2022 16:00
DFNS gaat Nike Grind gebruiken in hun footwear care producten

DFNS is partner geworden van Nike Grind. Het Nederlandse bedrijf verkoopt schoonmaakproducten voor schoenen en kleding. Hierdoor hoef je minder vaak de wasmachine aan te zetten, en bespaar je dus een hoop water. Dit jaar zal het bedrijf nieuwe footwear care uitbrengen met Nike Grind materiaal.

Nike Grind is een rubber gemaakt van productie-afval. Dit zijn de restjes van materialen die overblijven tijdens het creëren van een sneaker. Het materiaal wordt ook vaak gebruikt in de zolen van schoenen. Nike is samen met DFNS nieuwe care-oplossingen aan het ontdekken met het gebruik van minstens 25% Nike Grind. Op deze manier bespaar je niet alleen water, maar gebruik je een product waar minder afval aan te pas is gekomen tijdens de productie.

Door het herdenken van de kicks die gebruikt zijn voor Nike Grind, kunnen yesterday’s classics een nieuwe functie krijgen in jouw verzorgingsroutine.

“A sustainable future requires creative collaboration. At DFNS, we’re committed to innovation that drives change, so we’re humbled to use Nike Grind materials, and excited by the opportunities made possible by our combined potential. By pooling our strengths, we can amplify the impact we have in helping to protect the future of sport.”

Arthur van der Kroft, CEO DFNS

De nieuwe producten van DFNS komen op tijd voor het volgende schooljaar.

DFNS Nike Grind
DFNS Nike Grind