Skip to content
Sustainability

De Green Leaf van New Balance een symbool voor meer duurzaamheid

20 maart 2022 10:00
De Green Leaf van New Balance een symbool voor meer duurzaamheid

New Balance streeft naar duurzaamheid, daarom hebben zij een Green Leaf-categorie gelanceerd. Een groot deel van het assortiment is voorzien van een Green Leaf-label. Dit is vooral voor mensen die bij het winkelen op duurzaamheid letten, het symbool zal je het shoppen gemakkelijker maken. Als je meer wilt weten over de richtlijnen voor de categorie, dan ben je hier aan het juiste adres.

New Balance

Waar staat het Green Leaf symbool voor?

Als je onlangs op de New Balance-website bent geweest, heb je vast de groene blaadjes op sommige artikelen gezien. Deze symbolen staan voor producten die voldoen aan de milieuvriendelijke normen.

Dit betekent dat New Balance kleding en sneakers met het Groene Blad gemaakt zijn van ten minste 50% ecologisch of gerecycled materiaal. Daarnaast krijg je ook altijd gedetailleerde materiaalinformatie voor elk artikel.

Het is een geweldige manier om te winkelen en daarnaast milieubewuwst bezig te zijn! Wij hebben een overzicht gemaakt van onze favoriete uit de duurzame collectie. Zo krijg je een beeld van wat er allemaal te koop is!

Als er niets voor jij bij zit, klik dan op de button hieronder om naar het gehele assortiment te gaan.

Onze duurzame favorieten

Uni-ssentials French Terry Hoodie

Uni-ssentials French Terry Hoodie
Uni-ssentials French Terry Hoodie

Deze casual en cleane unisex hoodie kan met al je outfits gecombineerd worden. Gemaakt van een comfortabele badstof en voorzien van een grote kangoeroezak aan de voorkant, dit is de perfecte look voor elke dag.

Der New Balance 574v3

New Balance 574v3
New Balance 574v3

De 574 voldoet traditioneel aan revolutionaire technologieën en hoogwaardige materialen. We zijn echter vooral onder de indruk van de duurzame grondstoffen, zoals het gaas, dat gemaakt is van 100% gerecycled polyester.

NB Athletics Woven Cargo Pant

Cargo Pant
Cargo Pant

Deze herenbroek is gemaakt van een elastische katoenen stof. Accenten worden gezet door de elastische zoom en de cargozakken aan de zijkanten. Dankzij een trekkoord sluit de broek perfect aan. Een sportief silhouet voor elke dag.

Uni-ssentials French Terry Crop Hoodie

Crop Hoodie
Crop Hoodie

Deze unisex hoodie van New Balance schreeuwt de zomer uit met zijn lichtroze kleur. Deze hoodie is ook gemaakt van een ultra-comfortabele badstof en heeft een bijgesneden zoom voor een moeiteloze look, met veel comfort.

New Balance XC-72

 New Balance XC-72
 New Balance XC-72

Natuurlijk mag de XC-72 niet ontbreken bij onze favorieten. De kicks maken indruk met hun tijdloze design, dat wordt gekenmerkt door nieuwe technologie, opvallende kenmerken en invloeden uit de New Balance-archieven.

We hebben de designer van dit model, Charlotte Lee, geïnterviewd. Het is de moeite waard om te kijken. Ga direct naar het interview >>

Dat was onze selectie van duurzame favorieten. We hopen dat je gevonden hebt wat je zocht! Zo niet, neem dan zelf een kijkje op de New Balance website.

Voor meer informatie over duurzaamheid in de sneakerwereld kun je onze sneaker news in de gaten houden.