Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete sustainable sneakers bij adidas

22 april 2022 21:00
Onze favoriete sustainable sneakers bij adidas

Het is belangrijker dan ooit om stil te staan bij het milieu en ons aandeel daarin. Het wordt tijd dat iedereen zijn steentje gaat bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Er zijn gelukkig steeds meer merken die zich hard maken om sustainable te zijn. Als consument is een eerste stap gemakkelijk gezet, zo kun je bijvoorbeeld duurzame producten aanschaffen die deze merken aanbieden.

adidas is één van die merken, het merk maakt gebruik van gerecyclede materialen. Daarnaast produceren ze artikelen die gedeeltelijk gemaakt zijn van natuurlijke producten. Wij hebben onze favoriete sustainable sneakers bij adidas op een rijtje gezet. Samen met ons en adidas kun je investeren in onze planeet!

Sustainable adidas

1. Stan Smith

Dit is een nieuw design van de originele Stan Smith. Met onder andere deze schoen wilt adidas het doel realiseren om vanaf 2024 alleen nog maar gerecycled polyester te gebruiken. De sneaker heeft nog steeds de iconische stijl maar komt nu met een vegan bovenwerk. Daarnaast is de zool van rubber afval gemaakt.

Stan Smith

2. Superstar

De originele en populaire Superstar heeft een vegan bovenwerk gekregen. De look & feel brengen de schoen terug naar het verleden, maar het materiaal zet een stap in de richting van de toekomst. Op de heel staat een logo wat verwijst naar dat de sneaker vegan is.

Superstar

3. Samba

De Samba was eerst een indoor voetbalschoen maar is nu ook veel op de straat te vinden. Het icoon is gemaakt van imitatieleer en bevat hierdoor geen dierlijke materialen. Terwijl de look precies hetzelfde blijft als het origineel.

Samba

4. ZX 2K BOOST 2.0

Deze sneaker is gemaakt van productieafval zoals snijresten en post-consumer restafval. Het is een strak model die gericht is op innovatie. De BOOST-demping in deze schoen zorgt voor extra comfort.

Boost sustainable adidas

5. Ozelia

De Ozelia heeft een futuristische look, dit is terug te zien aan de gebruikte lijnen. Daarnaast heeft deze sneaker een Adiprene zool, waardoor je bij elke stap de comfort voelt. De schoen is net als de ZX 2K BOOST 2.0 gemaakt van snijresten en post-consumer restafval.

sustainable adidas ozelia

6. Continental 80

De Continental 80 is compleet vegan, dit houdt in dat de sneaker geen dierlijke materialen bevat. Het is een populair model die eerst in de jaren 80 vooral in fitness-studio’s te zien was, maar nu zijn intrede heeft gemaakt op straat.

Continental

7. NY 90

Deze schoenen zijn ontworpen voor een minimalistische uitstraling. Dit is vooral terug te zien aan de witte kleur die is gebruikt. Het bovenwerk van de sneaker bestaat voor ten minste 50% uit gerecyclede materialen.

NY 90 sustainable adidas

8. Forum Bold

Het eerste wat opvalt aan deze sneaker is de platformzool, wat tegelijkertijd ook heerlijk loopt. De kleur die is gebruikt van de zool tot aan de veters maakt de sneaker modern. De schoen is deels gemaakt van gerecycled materiaal.

Forum bold sustainable adidas

Dit waren onze favoriete sustainable sneakers van adidas, met de aankoop van één van deze sneakers heb jij de eerste stap in de goede richting gezet! Met jouw hulp zorgen we samen voor onze planeet! Op onze nieuwspagina vind je meer nieuws over sustainability.