Skip to content
Sustainability

Sustainable Converse ‘style by you’ voor onze planeet

26 april 2022 15:00
Sustainable Converse ‘style by you’ voor onze planeet

Met de Sustainable Converse by You Kicks kunt je niet alleen iets goeds doen voor het milieu, maar ook de ontwerpen stylen zoals jij dat wilt. Trouw aan het motto “style by you”. In het kader van Earth Day presenteert Converse ons een nieuw soort maatwerk. Overtollig materiaal wordt gerecycleerd en geeft toch een persoonlijk tintje.

Je kunt kiezen uit verschillende categorieën in de Sustainable Converse “Surplus by You” collectie en je creativiteit de vrije loop laten.

Converse Style by You
Converse

Duurzame Converse-producten

Recycled Icons

Deze klassieke Chucks zijn nu ook verkrijgbaar in duurzame materialen.

Chuck 70 Crafted Canvas

Nachhaltige Chucks 70
Recycled Icons

De Converse Chuck 70 is gemaakt van 50% gerecycled canvas en 100% gerecycled polyester. Een look die niet alleen stijlvolle feel-good vibes uitstraalt, maar ook je ecologische voetafdruk verkleint.

Run Star Hike Platform Tri-Panel Color Block

Run Star Hike Platform
Converse nachhaltige Kicks

Met de Run Star Hike zie je er niet alleen goed uit, je voelt je ook goed. Het drielaagse ontwerp is gemaakt van 100% gerecycled canvas. We zien ook de huidige Chuck Taylor trend met verschillende blokkleuren.

Surplus By You

Maak van overtollige materialen een heel bijzonder meesterwerk met deze opties – ga naar hartelust creatief aan de slag en personaliseer uw Duurzame Converse.

Surplus By You

Bij Surplus kun je kiezen uit een groot aantal klassieke Chuck-stijlen en ze omtoveren tot iets nieuws met patches, stoffen en veters uit vorige seizoenen. En het beste van alles is dat jij alles kunt combineren en aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. En je aangepaste kicks komen ook nog in een One Box, maar daarover hieronder meer.

Renew

De producten van Converse Renew zijn gebaseerd op nieuwe, innovatieve en duurzame productiemethoden.

Hybrid Texture Run Star Hike Crater

Nachhaltiger Hybrid Texture Run Star Hike Crater
Nachhaltige Converse Kicks

Deze Run Star Hike is gebaseerd op gerecycleerde elementen, zoals een 100% gerecycleerd canvas materiaal en een 100% gerecycleerde mesh voering. De gespikkelde Crater schuimbehandeling voegt nog meer comfort toe. De 100% gerecyclede polyester veters maken ook een duurzaam statement.

Unisex Renew Cotton Chuck 70

Renew Chucks
Chuck 70

Deze versie maakt gebruik van katoenen restjes om een legendarisch silhouet te creëren. De Renew Chuck is gemaakt van 30 tot 20% canvas productieafval en hergebruikt rubber. Een model dat zorgt voor een goed geweten.

Duurzame kleding en accessoires bij Converse

Converse maakt het ook mogelijk om de complete look te laten maken van duurzame materialen!

Renew Grafik-Rundhalsshirt

Nachhaltiger Sweater
Renew Sweater

Ook dit sweatshirt komt uit een herzien productieproces dat staat voor meer duurzaamheid! De Converse Crewneck is gemaakt van 50% biologisch katoen en 50% gerecycled katoen.

Straight Edge Rucksack

Nachhaltiger Converse Rucksack
Straight Edge Rucksack

Deze klassieke rugzak met zijn stijlvolle look is perfect voor dagelijks gebruik! In de drie afzonderlijke vakken kun jij naar wens verschillende voorwerpen opbergen.

In de zijzakken past bijvoorbeeld jouw waterfles en dankzij de voorzak met jersey voering komen er geen krassen op uw waardevolle spullen. Voor een betere planeet is de rugzak gemaakt van 100% gerecycled 600D polyester.

Converse One Box

Converse One Box
Converse

Zoals reeds vermeld, zullen jouw gepersonaliseerde Chucks jij bereiken in een duurzame One Box.

Wat is een One Box?

De doos fungeert als bezorg- en schoenendoos in één. Het is ook gemaakt van 100% gerecycleerde materialen. Dit vermindert het materiaalverbruik aanzienlijk in vergelijking met conventionele leveringsboxen. Bovendien kan de One Box by Converse gemakkelijk worden gerecycled.

Wil je meer weten over duurzaamheid in de sneakerbranche? Kijk dan eens naar onze Happy Earth Week. Vrijdag 22 april 2022 was dit jaar “Dag van de Aarde” en in het kader daarvan vindt je op onze website een landingspagina met informatie en projecten over duurzaamheid in de sneakerwereld.