Skip to content
Newsfeed

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year Q2 – giveaway

1 juli 2024 12:03
Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year Q2 – giveaway

Het is tijd voor de tweede ronde van de Road to Sneaker of the Year. Ieder seizoen blikken we terug op de beste, uniekste en bijzonderste releases van het kwartaal. Via de Sneakerjagers app kun je een week lang stemmen op je favoriete release en kun je deze sneaker ook winnen! Ontdek hier alles over Sneakerjagers’ Road to Sneaker of the Year.

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year

Eind 2023 introduceerde wij van Sneakerjagers de Sneaker of the Year competitie. In de aanloop naar 2024 blikten we samen met jullie terug op de beste releases van het jaar 2023. Via de Sneakerjagers app kon iedereen vier rondes lang stemmen op hun favoriet. De Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG SP ‘Olive’ spande de kroon en was volgens jullie dé release van 2023.

Dit jaar pakken we het ietwat anders aan!

In Road to Sneaker of the Year kijken we het hele jaar door naar de beste releases. Elk kwartaal selecteren we de acht beste releases van het seizoen, van unieke samenwerkingen tot aan nieuwe silhouetten. Via de Sneakerjagers app kun je je stem uitbrengen op jouw favoriet. De sneakers van elk kwartaal strijden vervolgens aan het einde van het jaar voor de titel ‘Sneaker of the Year’.

Bekijk hier de eerste ronde van de Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year.

Meedoen kan als volgt:

  • Download de Sneakerjagers app als je deze nog niet hebt
  • Maak een account aan
  • Schrijf je in voor de giveaway via de banner in de app
  • Stem op jouw favoriete sneaker (deze sneaker is dan ook de sneaker die je kunt winnen)
  • Volg @sneakerjagers op Instagram
  • Maak kans op de sneaker van het seizoen!

Lees hier alle actievoorwaarden van de giveaway.

De beste releases van 2024 Q2

Het tweede kwartaal van 2024 kwam met een hoop bijzondere releases. Nike bracht een hoop klassiekers terug, Travis Scott zette zijn succesvolle samenwerking met Nike voort, Stone Island kwam opnieuw samen met New Balance en ASICS introduceerde een nieuw silhouet.

Om dus een selectie van slechts acht sneakers te maken, was een uitdaging, maar we hebben ons best gedaan. Bekijk hieronder de acht beste releases van 2024 Q2 en stem op jouw favoriet. Stemmen kan vanaf maandag 1 juli 2024 12:00 uur tot en met maandag 8 juli 2024 11:59 uur.

Stone Island x New Balance 574 Legacy ‘Dark Green’

Na het succes van de Stone Island x New Balance 574 uit 2023, breidde het duo in 2024 hun samenwerking uit met twee colorways van het 574 silhouet. De ‘Dark Green’ is hier een van. De sneaker doet veel denken aan zijn voorganger, maar gebruikt donkere tinten groen op de upper. Op de tong is het welbekende Stone Island label geplaatst. Get the badge in!

Travis Scott x Air Jordan 1 Low ‘Canary’

De Air Jordan 1 Low saga zet zich voort. Rapper Travis Scott en Nike bewijzen release na release dat het duo maar al te goed samenwerkt. In 2024 stond er wel een erg unieke sneaker op de planning: de Air Jordan 1 Low ‘Canary’. Een colorway die men niet snel verwacht, kijkend naar de voorgaande releases die voornamelijk aardetinten gebruiken.

De ‘Canary’ colorway is geïnspireerd op de kleuren van Travis’ middelbare school; Elkins High School. Cactus Jack logo’s en de reversed Swoosh maken de release compleet.

Futura x Nike SB Dunk Low ‘Bleached Aqua’

De New Yorkse graffitiartiest Leonard Hilton McGurr, beter bekend als Futura, sloeg opnieuw de handen ineen met Nike. De artiest werkte in het verleden al samen aan verschillende releases, waaronder een Nike SB release in 2003.

In mei 2024 verscheen de langverwachte Futura x Nike SB Dunk Low ‘Bleached Aqua’. De release kwam in de kenmerkende stijl van de artiest waarin kleur en abstracte vormen centraal staan.

Nike Air 180 ‘Ultramarine’

Nike lijkt zich in 2024 nostalgisch te voelen en brengt de ene classic na de andere terug. Een daarvan, is de Nike Air 180. Het silhouet, ontworpen door designers Tinker Hatfield en Bruce Kilgore, maakte in 1991 zijn debuut in de ‘Ultramarine’ colorway.

Kort na de release van de ‘Ultramarine’ colorway, volgde de ‘Dusty Cactus’ en wordt ook de ‘Concord’ colorway in 2024 verwacht.

Bad Bunny x adidas Campus ‘Deep Brown – Last Campus

Een ode aan alle adidas Campus releases van de artiest Bad Bunny. De rapper, bekend van nummers als ‘MONACO’, ‘ME PORTO BENITO’ en ‘PERRO NEGRO’, werkte in 2021 voor het eerst samen met adidas. In 2024 onthulde het duo dat ze een laatste Campus zouden uitbrengen.

Zo gezegd, zo gedaan. In mei verscheen de Bad Bunny x adidas Campus ‘Deep Brown’. Maar geen stress, het duo blijft hun samenwerking voortzetten met silhouetten als de adidas Gazelle.

Travis Scott x Air Jordan Jumpman Jack Trainer ‘Sail’

Travis Scott onthulde dit jaar eindelijk zijn eerste signature silhouet. De Air Jordan Jumpman Jack Trainer verscheen al langere tijd aan de voeten van de artiest, maar werd dit voorjaar voor het eerst gereleased in de colorway ‘Sail’ tijdens de Grammy’s, waar de rapper ook een performance gaf.

De sneaker is precies wat je van de artist verwachte: een chunky silhouet, de reversed Swoosh en het gebruik van aardetinten.

Air Jordan 4 OG ‘Military Blue’

In 2024 viert het Air Jordan 4 silhouet zijn 35-jarige bestaan. De sneaker is ontworpen door de iconische designer Tinker Hatfield, die tevens verantwoordelijk is voor de Air Max 1. Speciaal voor het jubileum, bracht Nike een OG colorway terug: de ‘Military Blue’, de colorway waarin de Air Jordan 4 zijn debuut maakte in 1989.

Een ware klassieker en een favoriet bij velen. De release uit 2024 blijft dicht bij de release uit 1989. Het bovenwerk gebruikt hoogwaardig leer en de overlays zijn van suède.

Hidden.NY x ASICS Gel-NYC ‘Jolly Green’

Een andere bijzondere collab dit kwartaal, was die van Hidden.NY en ASICS. In samenwerking met het New Yorkse label introduceerde ASICS een nieuw silhouet: de Gel-NYC. De sneaker haalt zijn inspiratie uit voorgaande modellen van ASICS, als de GEL-NIMBUS 3

De Hidden.NY x ASICS Gel-NYC ‘Jolly Green’ heeft een sportieve look en unieke details die hinten naar het label Hidden.NY. Sinds de introductie van het silhouet, zijn er al veel colorways verschenen van de Gel-NYC, waaronder een samenwerking met Awake NY.

HUF x Nike Air Max 1 SP ‘Pear’

In 2004 sloeg skatemerk HUF de handen ineen met Nike en bracht een gifgroene Air Max 1 uit. Speciaal voor het 20-jarige bestaan van deze samenwerking, bracht het duo deze iconische samenwerking terug. De HUF x Nike Air Max 1 SP ‘Pear’ is op enkele details na uniek aan zijn voorganger. Naast de ‘Pear’ colorway, verscheen de sneaker ook in de colorways ‘Pink Pow’ en ‘Brilliant Orange’.

Het meest opvallende detail van dit pack is dat elk paar wordt geleverd met een ‘Bones’ keychain. Bones was het hondje van HUF-oprichter Keith Hufnagel en bracht vaak tijd door in de winkel, wat deze hanger tot een mooi eerbetoon maakt.

Nike Air Force 1 Retro ‘Linen’

Tot slot, maaktede Nike Air Force 1 in de colorway ‘Linen’ zijn langverwachte comeback in 2024. De colorway maakte zijn debuut in 2001 als onderdeel van de Nike CO.JP-collectie. De sneaker werd in 2016 in kleine oplagen opnieuw uitgebracht bij Kith, maar maakte dit jaar zijn grote comeback bij Nike en andere retailers – tot vreugd van vele liefhebbers.