Skip to content
Upcoming

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year giveaway – Top 3 releases

23 april 2024 20:20
Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year giveaway – Top 3 releases

Sneakerjagers introduceert de Road to Sneaker of the Year. Ieder seizoen blikken we terug op de beste, uniekste en bijzonderste releases van het kwartaal. Via de Sneakerjagers app kun je een week lang stemmen op je favoriete release en kun je deze sneaker ook winnen! Ontdek hier alles over Sneakerjagers’ Road to Sneaker of the Year.

Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year

Eind 2023 introduceerde wij van Sneakerjagers de Sneaker of the Year competitie. In de aanloop naar 2024 blikten we samen met jullie terug op de beste releases van het jaar 2023. Via de Sneakerjagers app kon iedereen vier rondes lang stemmen op hun favoriet. De Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG SP ‘Olive’ spande de kroon en was volgens jullie dé release van het jaar.

Dit jaar pakken we het ietwat anders aan!

In Road to Sneaker of the Year kijken we het hele jaar door naar de beste releases. Elk kwartaal selecteren we de acht beste releases van het seizoen, van unieke samenwerkingen tot aan nieuwe silhouetten. Via de Sneakerjagers app kun je je stem uitbrengen op jouw favoriet. De sneakers van elk kwartaal strijden vervolgens aan het einde van het jaar voor de titel ‘Sneaker of the Year’.

Hoe kun je meedoen:

  • Download de Sneakerjagers app als je deze nog niet hebt
  • Maak een account aan
  • Schrijf je in voor de giveaway via de banner in de app
  • Stem op jouw favoriete sneaker (deze sneaker is dan ook de sneaker die je kunt winnen)
  • Volg @sneakerjagers op Instagram
  • Maak kans op de sneaker van het seizoen!

Lees hier alle actievoorwaarden van de giveaway.

Top 3 releases Q1

Road to Sneaker of the Year ging op 10 april 2024 om 12:00 uur van start in de Sneakerjagers app. Door op jouw favoriet te stemmen, heb je niet alleen inspraak in het bepalen van de voorselectie voor de grote finale in december, maar maak je ook kans om jouw favoriete paar in jouw eigen maat te winnen (mogelijk gemaakt door StockX).

In de eerste ronde namen zes releases het tegen elkaar op. In het eerste kwartaal van 2024 werden er veel sneakers uitgebracht, nieuwe samenwerkingen geïntroduceerd en klassieke silhouetten teruggebracht. Uit de eerste ronde kwamen er drie duidelijk favorieten naar voren. De Air Jordan 4 ‘Bred Reimagined’ spande de kroon, gevolgd door de Nike Air Max 1 ’86 ‘Royal Blue’ en de Air Jordan 4 ‘Metallic Gold’.

Sneakerjagers Sneaker Of The Year
Nike Air Max 1 Royal Blue
Sneakerjagers Sneaker Of The Year

De winnaar uit de eerste ronde is ook bekendgemaakt en is via de mail op de hoogte gebracht van zijn of haar gewonnen prijs.

Gefeliciteerd aan de winnaar: @pixbytallie

Hieronder vind je de zes releases die het in de eerste ronde tegen elkaar opnamen. Rondom de maand juli verschijnen de beste van het tweede kwartaal van 2024. Ook hier worden er zes geselecteerd en kun je wederom stemmen op je favoriet. Tot dan!

De beste releases van 2024 Q1

In de afgelopen vier maanden zijn er een hoop unieke sneakers gereleased. Van de eerste samenwerking van ASICS en C.P. Company, tot aan de introductie van de Nike Air Max DN – het was een bewogen seizoen! Hieronder tonen we je de acht door Sneakerjagers geselecteerde releases die eerste kwartaal van 2024 kenmerkten.

Air Jordan 4 ‘Bred Reimagined’

Air Jrdan 4 'Bred Reimagined'

De Air Jordan 4 ‘Bred Reimagined’ verscheen midden februari 2024 in de Nike app. De ‘Bred’ colorway is misschien wel een van de meest iconische colorways die ooit op de Jordan is verschenen. Tijdens het rookie year van Michael Jordan bij de Chicago Bulls werd de ‘Bred’ colorway geïntroduceerd op de Air Jordan 1, een colorway die later de bijnaam ‘Banned’ zou krijgen.

Zo’n veertig jaar later is de colorway nog altijd erg relevant en maakte hij zijn comeback op het Air Jordan 4 silhouet en met succes. De Air Jordan 4 ‘Bred Reimagined’ werd met open armen ontvangen en verdient zeker een plekje in Sneakerjagers Road to Sneaker of the Year.

Daniëlle Cathari x New Balance 991v2 ‘Matcha’ – Made in UK

Daniëlle Cathari x New Balance 991v2 'Matcha' - Made in UK

Begin dit jaar onthulde New Balance de samenwerking met de Nederlands designer Daniëlle Cathari. In 2017 brak Cathari door met haar reworked adidas tracksuits. Tegenwoordig is ze werkzaam als creatief directrice voor KITH Women. In februari 2024 werd de Daniëlle Cathari x New Balance 991v2 ‘Matcha’ – Made in UK gereleased.

C.P. Company x Asics Gel-Quantum 360 VIII ‘Cement Grey’

C.P. Company x Asics Gel-Quantum 360 VIII 'Cement Grey'

Een ander duo dat in 2024 zijn debuut maakte, was die van C.P. Company en ASICS. De Gel-Quantum 360 VIII verscheen in twee colorways; de ‘Cement Grey’ en ‘Mission Yellow’. Het Italiaanse kledingmerk staat bekend om hun weerbestendige en moderne designs, die maar al te goed samengaan met het DNA van ASICS.

CLOT x adidas Superstar ‘White’

CLOT x adidas Superstar 'White'

De CLOT x adidas Superstar in de colorway ‘White’ is de eerste release van de twee merken samen. Na een langdurige samenwerking met Nike, onthulde oprichter Edison Chen in 2023 dat deze samenwerking tot zijn einde kwam. Begin 2024 verscheen Nike’s grootste concurrent met een CLOT collab. De adidas Superstar heeft een unieke look en komt met een chunky buitenzool die inspiratie haalt uit dress shoes.

Air Jordan 4 WMNS ‘Sail & Metallic Gold’

Een andere Air Jordan 4 uit deze lijst is de Air Jordan 4 WMNS ‘Sail & Metallic Gold’. De sneaker is speciaal voor dames ontworpen en dropte dan ook enkel in damesmaten. De colorway heeft iets weg van de welbekende Off-White x Air Jordan 4 ‘Sail’ collab uit 2020. De gouden details op de vetertags geven de sneaker echter een unieke twist.

Nike Air Max DN ‘Dark Smoke Grey’

Speciaal voor Air Max Day 2024 introduceerde Nike de Air Max DN; een nieuw silhouet met Nike’s nieuwste Dynamic Air technologie. De sneaker viel op met zijn unieke en moderne look. De Nike Air Max DN verscheen in verschillende colorways, maar de ‘Dark Smoke Grey’ was toch wel de eyecatcher van de collectie.

JJJJound x adidas Samba ‘Off White’

JJJJound x adidas Samba 'Off White'

De designs van designstudio JJJJound zijn met hun ingetogen looks en kleuren gemakkelijk te herkennen. Na succesvolle samenwerkingen met merken als ASICS, New Balance en Reebok kwam het label eind maart 2024 samen met adidas. De JJJJound x adidas Samba ‘Off White’ arriveerde in een klassieke colorway dat premium materialen gebruikte.

Nike Air Max 1 ’86 ‘Royal Blue’

Tot slot vindt de Nike Air Max 1 ’86 OG WMNS ‘Royal Blue’ zijn weg naar de Sneakerjagers’ Road to Sneaker of the Year lijst. Het ’86 model werd in 2023 geïntroduceerd en heeft een vergrote Air unit in vergelijking met de release uit 1987. Na de release van de ‘University Red’ colorway wachtten liefhebbers al op de andere klassieke Air Max 1 colorway; de ‘Royal Blue’.

Sneakerjagers app

Dus, download snel de Sneakerjagers app en breng je stem uit op jouw persoonlijke favoriete release van het afgelopen kwartaal! Stemmen kan vanaf 10 april 2024 12:00 uur.