Skip to content
Newsfeed

Overkill en adidas droppen ZX8000 voor de EURO 2024

29 mei 2024 14:55
Overkill en adidas droppen ZX8000 voor de EURO 2024

In mei 2024 dropte Overkill en adidas een nieuwe colorway voor de ZX 6000 als onderdeel van hun 20th Anniversary Pack. Even later werd aangekondigd dat ze opnieuw zouden gaan samenwerken, dit keer voor de ZX 8000. Met EURO 2024 voor de deur, waar Duitsland dit jaar als gastland zal schitteren, onthullen ze een colorway die vooral de Duitse supporters zal aanspreken.

De Overkill x adidas ZX 8000 ‘Heimspiel’ viert de rijke voetbalcultuur en geschiedenis van Duitsland. De sneaker heeft een strak witte basis met accenten van de Duitse nationale kleuren – rood, zwart en geel – die te zien zijn op onder andere de Three Stripes en de tussenzool. ‘Heimspiel’ betekent thuiswedstrijd, en dit is dan ook waar het duo door geïnspireerd werd. Het ontwerp lijkt namelijk precies op het thuistenue van het Duitse team.

Wat deze samenwerking echt speciaal maakt, zijn de details de essentie van het Duitse voetbal eren. Op de inlegzolen staat een graphic die geïnspireerd is op het iconische Olympiastadion in Berlijn, waar fans van over de hele wereld zullen samenkomen om de finale van het EK voetbal te bekijken.

Als laatste geeft een speciale dubrae, met drie strepen in de kleuren van de Duitse vlag, nog een laatste knipoog naar het nationale team.

Overkill x adidas ZX 8000 'Heimspiel'
Overkill x adidas ZX 8000 'Heimspiel'

De Overkill x adidas ZX 8000 ‘Heimspiel’ zal beschikbaar zijn in beperkte oplage, vanaf 6 juni 2024 kun je jezelf inschrijven voor een raffle bij Overkill. Daarnaast zal de sneaker ook verkrijgbaar zijn op 8 juni 2024 bij de Overkill Store in Berlijn of Keulen.

Naast Overkill heeft ook Civilist Berlin de handen ineen geslagen met adidas. Lees hier meer: Civilist Berlin slaat de handen ineen met adidas voor de ZX6001B.