Skip to content
Editorial

De beste dames sneakertrends voor de koude wintermaanden

17 december 2023 17:24
De beste dames sneakertrends voor de koude wintermaanden


Volgens de weersvoorspellingen staat ons een zachte en natte winter te wachten in 2023/2024, en het lijkt erop dat we niet op een witte kerst hoeven te rekenen. Terwijl veel mensen bij koud weer meteen aan hoge laarzen denken, zijn sneakers nog steeds mega populair op straat. En geloof het of niet, ze kunnen je voeten net zo warm en droog houden als traditionele boots. Hier checken we enkele dames sneakertrends voor de aankomende koude wintermaanden!

Terrace en retro sneakers

Deze sneakertrend voor dames moet je al voorbij hebben zien komen, in de herfst van 2023 zagen we namelijk een overvloed aan ontwerpen van terrace en retro sneakers. Alle grote merken sprongen op deze trend in, en we verwachten dat er nog veel meer colorways zullen verschijnen voor de winter van 2023/2024. Vooral adidas heeft hierop ingespeeld met ontwerpen voor de adidas Samba, Gazelle en Spezial. Maar ook PUMA kwam met colorways voor de PUMA Palermo, en Reebok deed mee met de Club C 85.

@sneakerjagers

Get Ready for the Stylish PUMA Palermo! Dropping Tomorrow in Multiple Colorways! Stay ahead with all the release info through the link in bio.

♬ origineel geluid – sneakerjagers

Terrace en retro sneakers zijn zo populair vanwege hun kenmerkende tijdloze uitstraling. Deze silhouetten waren al een fenomeen in de jaren ’70 en ’80. De silhouetten zijn moeiteloos te combineren met verschillende outfits. Of je nu van een casual look houdt of juist iets meer opvallends wilt, er is altijd wel een kleurvariant beschikbaar die perfect past bij jouw stijl.

adidas Samba

adidas samba
adidas samba
Foto’s van Asphaltgold

PUMA Palermo

PUMA Palermo
PUMA Palermo
Foto’s van PUMA

Reebok Club C 85

Reebok Club C
Reebok Club C
Foto’s van Sneaker District

Gorpcore

Nog een trend die steeds meer upcoming is, is de ‘Gorpcore’ trend. Hierbij worden outdoorkleding en technische gear gecombineerd met streetwear en urban fashion. Hoewel de term vrij recent is, wordt deze stijl al veel langer gedragen.

Outdoorelementen, zoals technisch geavanceerde materialen en slimme ontwerpen, vinden hun plek naast de relaxte uitstraling van streetwear. Hiermee wordt een look gecreëerd die niet alleen cool is, maar ook praktisch en ready voor alle weersomstandigheden, dus ook voor de natte winter die ons te wachten staat.

ASICS GEL-1090

ASICS 1090
ASICS 1090
Foto’s van Asphaltgold

Salomon XT-6

SALOMON XT-6
SALOMON XT-6
Foto’s van END. Clothing

Hoka One One

Hoka one one
Hoka one one
Foto’s van Asphaltgold

Kleur

Uiteraard is kleur een essentieel onderdeel van de dames sneakertrends, en wat opvalt is dat de kleuren die populair zijn in de winter vaak overeenkomen met die van de herfst. Waarbij vooral verschillende tinten bruin erg in trek zijn.

In het koude seizoen zien we warme, aardse kleuren, waaronder rijke chocoladebruinen, warme karameltonen en diepe kastanjebruinen. Deze tinten brengen niet alleen een gevoel van warmte en gezelligheid met zich mee, maar passen ook perfect bij de natuurlijke sfeer die wintermode vaak kenmerkt.

@sneakerjagers Ladies, kom de donkere dagen door met deze top picks van @JD Sports 💖🔥 #herfstsneakers #sneakersaddict #sneakerstok #fyp #foryou #trending ♬ origineel geluid – sneakerjagers

Hierboven zie je enkele van deze kleuren gecombineerd met een witte basis, waardoor deze tinten echt in het oog springen. Klik op de knop hieronder om de sneakers in detail te bekijken!

UGGs

Voor de winter van 2023/2024 zijn ook UGGs helemaal hot, misschien wel meer dan ooit. Net als voorgaande jaren zullen we de dames boots van UGGs weer overal op straat zien. Ze zijn de ideale keuze als je op zoek bent naar dat extra stukje comfort en warmte.

De binnenkant van de laarzen is heerlijk zacht dankzij het gebruik van wol. Bovendien staat wol erom bekend je lichaam goed warm te houden, en dat is precies wat deze boots perfect doen. Als je een paar wilt scoren, moet je er snel bij zijn, want ze zijn binnen no-time uitverkocht.

UGG Tasman

UGG Tasman
UGG Tasman
Foto’s van Foot Locker

UGG Classic Ultra Mini

UGG Classic Ultra Mini
UGG Classic Ultra Mini
Foto’s van Foot Locker

UGG Classic Ultra Mini Platform

UGG Classic Ultra Mini Platform
UGG Classic Ultra Mini Platform
Foto’s van JD Sports

Dit waren een aantal dames sneakertrends waarmee je zeker de koude natte wintermaanden door zal komen. Wat je voorkeur ook is, deze sneakertrends bieden een stijlvolle en functionele oplossing om de winter in stijl te trotseren.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan eens het artikel: Maak je klaar voor de winter met deze sneakers.