Skip to content

adidas Samba

23 resultatenPagina 1 van 1

Adidas Samba

De adidas Samba is, met 35 miljoen paar, de twee na bestverkochte sneaker van adidas. De sneaker kwam voor het eerst op de markt in 1949 en was bedoeld als zaalvoetbalschoen om meer grip te krijgen op gladde en harde ondergronden. 

Al meer dan 65 jaar een icoon 

De sneaker is al meer dan 65 jaar aanwezig in het straatbeeld. Zo won Duitsland in 1954 het wereldkampioenschap voetbal op de Samba. In de jaren 80 brachten de Britse jongens, die niet eens geboren waren toen de sneaker voor het eerst uitkwam, terug in de mode. Nog steeds is de sneaker erg populair onder Britse voetbalfans en is een van de meest gedragen modellen tijdens wedstrijden in de Premier League. 

Verschillende soorten 

In de 65 jaar dat de Samba al gedragen wordt zijn er vele verschillende soorten uitgekomen. Bijvoorbeeld de adidas Samba 85 die uitkwam in wat meer bruinachtige kleuren. Of de Samba Super die een grotere toe cap had en een gigantisch adidas logo had op de XL-tong. Of de Samba JP die een wat puntigere tong heeft. Populaire kleuren zijn de Samba wit, Samba zwart of Samba blauw

De Samba OG, ookwel de Samba adidas, is erg populair onder de celebrities. Zo zijn Justin Timberlake, Rihanna en Spike Lee gezien in de klassieke adidas sneaker. Ook draagt acteur Shia LaBeouf de Samba in de Transformers: Revenge of the Fallen film. 

De Samba heren en de Samba dames zijn erg populair. Ditzelfde geld voor adidas Samba heren sale en de Samba dames sale.