Skip to content

De adidas Samba

Het adidas Samba-model dateert uit 1948 toen Adi Dassler een sportschoen ontwikkelde die speciaal was ontworpen voor gebruik op harde velden, zoals bevroren velden. De Samba sneaker was bedoeld om voetballers grip en stabiliteit te bieden op dergelijke ondergronden. In 1950 introduceerde adidas de eerste versie van de Samba, met een bovenwerk van kangoeroeleer en rubberen zolen voor een goede grip.

Buiten het voetbal werd de adidas Samba in de jaren 1960 een alledaagse sneaker. Met de kenmerkende drie strepen van adidas aan de zijkanten en een klassiek zwart bovenwerk met witte accenten is de Samba een stijlicoon geworden. Sinds de introductie vier decennia geleden is de Samba uitgegroeid tot een tijdloze klassieker onder sneakerliefhebbers over de hele wereld.

Ontwerp van de adidas Samba

In de jaren 90 gaven skateboarders ook de voorkeur aan de adidas Samba vanwege zijn duurzaamheid en tractie. Het werd al snel een populaire keuze voor skaters vanwege het comfort en de duurzaamheid, met superieure tractie en controle. De Busentiz skatesneaker is zelfs ontworpen op basis van de adidas Samba, waarbij de klassieke stijl in een nieuw jasje is gestoken voor een hele nieuwe generatie skateboarders.

Er gaat niets boven de Samba wat betreft comfort, duurzaamheid en veelzijdigheid. De nadruk ligt op een duurzaam en stijlvol ontwerp dat geschikt is voor indoor sport en casual wear. De adidas Samba is een van de populairste en meest herkenbare sneakers ter wereld dankzij zijn rijke geschiedenis en tijdloze ontwerp.

De adidas Samba - Een eerbetoon aan de Braziliaanse Pide

De Samba is vernoemd naar een Braziliaans muziek- en dansgenre met dezelfde naam. Het is een Braziliaanse dans- en muziekstijl. West-Afrikaanse slaven werden door Portugese handelaren naar de Braziliaanse regio Bahia gebracht, wat resulteerde in een complexe mix van invloeden en de geboorte van de Samba.

De sneaker kreeg deze naam in een poging om populair te worden in Zuid-Amerikaanse landen.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date