Skip to content

De adidas Gazelle

Met zijn klassieke ontwerp en blijvende aantrekkingskracht is de adidas Gazelle tijd en trends ontstegen. De Gazelle, een prestatiegerichte trainingsschoen die oorspronkelijk werd geïntroduceerd in 1966, legt de nadruk op eenvoud en functionaliteit.

Hij onderscheidt zich van andere sportschoenen door zijn slanke, minimalistische silhouet met een bovenwerk van zacht suède en de iconische drie strepen.

De Gazelle is in de loop der decennia geëvolueerd van atletische wortels tot subcultuur- en modeschoenen. Tot de populairste versies van de klassieker behoren de Gazelle OG, Gazelle 85 en de Bold versies.

Terwijl de OG voor zichzelf spreekt en een modieuze retrolook heeft, mixt de adidas Gazelle 85 de jaren 80 en 90 versies van de sneaker in een icoon dat nostalgisch design combineert met modern comfort. De adidas Gazelle Bold valt op met zijn plateauzool en retro charme.

Ontwerp van de adidas Gazelle

De adidas Gazelle heeft een bovenwerk van zacht suède en biedt een luxe textuur en langdurige duurzaamheid. Een eenvoudige vetersluiting zorgt voor een goede en verstelbare pasvorm, terwijl de iconische drie strepen van adidas in leer een opvallend contrast vormen met het suède.

De ronde neus en het platte silhouet maken de schoen klassiek en gestroomlijnd. De rubberen buitenzool met textuur van de Gazelle biedt uitstekende tractie. Het adidas logo staat typisch op de tong, wat bijdraagt aan de merkuitstraling.

In de loop der jaren is de Gazelle uitgebracht in een breed scala aan kleurstellingen, waardoor een verscheidenheid aan stylingopties mogelijk is. Dankzij de hoogwaardige materialen en het minimalistische ontwerp past de adidas Gazelle naadloos bij een breed scala aan modestijlen.

De opkomst van de adidas Gazelle

De adidas Gazelle is een van de eerste sportschoenen met een bovenwerk van suède. Aangezien de meeste sportschoenen in die tijd van leer waren gemaakt, was het gebruik van suède (kangoeroevelours) voor de Gazelle een belangrijke afwijking van de norm.

De diepgewortelde band met verschillende subculturen en muziekscènes, vooral in het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1980 en 1990, maakte de adidas Gazelle tot een populaire keuze.

De casual cultuur, bestaande uit voetbalfans die designer- en sportkledingmerken droegen, ontwikkelde zich tot een synoniem voor de Gazelle. Hierdoor werd de Gazelle veel meer dan een sportschoen; het werd een symbool van jeugdidentiteit en straatstijl.