Skip to content

De adidas Spezial

Toen indoorsporten als handbal en squash aan populariteit wonnen, werd eind jaren 1970 de adidas Spezial lijn geïntroduceerd. De Spezial was in eerste instantie ontworpen als een performance schoen, maar kreeg al snel erkenning binnen subculturen, waaronder voetbalcasuals en muziekscènes.

De Spezial-lijn werd in 2014 opnieuw gelanceerd als een op zichzelf staande collectie, samengesteld door adidas-liefhebber Gary Aspden, die het rijke archief van op het erfgoed geïnspireerde schoenen van het merk viert.

Ontwerp van de adidas Spezial

Een mix van retro-elementen en moderne gevoeligheden kenmerkt de adidas Spezial. Het is geïnspireerd op vintage modellen, met retro stylingelementen die een eerbetoon zijn aan klassieke sportkledingontwerpen uit de archieven van het merk. Dit omvat details zoals colorblocking, opvallende teenvormen en retro branding. De sneakers in de Spezial-collectie maken vaak gebruik van eersteklas materialen, zoals suède, leer en nylon, die zowel de duurzaamheid als de retro-look van de schoenen verbeteren.

De Spezial lijn biedt een scala aan unieke kleurstellingen, vaak een combinatie van felle en levendige tinten met meer subtiele tinten. Deze kleurencombinaties geven een duidelijke visuele aantrekkingskracht en versterken de retrostijl. Het logo valt ook op omdat het vaak te vinden is op de tong, hiel of zijkant van de schoen. Het logo weerspiegelt het streven van de collectie naar authenticiteit en is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van adidas.

Een tijdloze klassieker

De combinatie van retro-geïnspireerd design, eersteklas materialen en authentieke merken van de adidas Spezial-collectie heeft een toegewijde schare fans opgeleverd. Met zijn aparte esthetiek en connectie met subculturen blijft de Spezial lijn een unieke en gewilde serie sneakers die de rijke geschiedenis van adidas viert en tegelijkertijd trouw blijft aan hedendaagse modetrends.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date