Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste Sneaker Winkels in Madrid

25 maart 2023 14:16
Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste Sneaker Winkels in Madrid

Madrid staat natuurlijk bekend om het heerlijke weer, mediterraanse eten, sangria en als hoofdstad van Spanje. Maar wist je dat je er ook heel goed kunt sneaker shoppen? Dus al ga je binnenkort op vakantie naar Madrid, breng dan zeker een bezoek aan een van de vele sneaker winkels in Madrid. In deze sneaker shopping city guide hebben we de sneaker stores op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen!

1. FOOTDISTRICT

Wat in 2012 begon als een klein online project, is uitgegroeid tot een begrip in de sneaker scene met een fysieke aanwezigheid in Madrid en Barcelona. FOOTDISTRICT Madrid maakt daarnaast deel uit van de selecte groep die de meest exclusieve items van Nike, adidas en Jordan ontvangt en in de catalogus heeft. Bovendien vind je er streetwear merken zoals Comme Des Garçons, Stüssy en Stone Island.

Adres: Calle de Valverde 35, 28004, Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 11:00 – 20:30
Instagram: @footdistrict

Footdistrict sneaker store in Madrid
FOOTDISTRICT

2. Numbers Sneakers Store

Numbers Sneakers Store in Madrid is een resell store die al een tijdje meegaat. Sinds 2010 biedt het namelijk al een grote collectie aan sneakers van merken als Nike, Jordan Brand, adidas, New Balance, Karhu en meer. Dus heb je een release misgelopen? Bezoek dan Numbers Madrid voor een tweede kans!

Adres: Calle de Velarde, 10, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 11:00 – 15:00 / 17:00 – 21:00 & zondag, gesloten
Instagram: @numbersmadrid

Sneakerwinkel Numbers Sneakers Shop
Numbers Sneakers Shop

3. Sivasdescalzo (SVD)

Degenen die liefhebbers zijn van vooruitstrevende, moderne fashion, hebben vast al eens gehoord van Sivasdescalzo (SVD). Onder andere vanuit Madrid biedt SVD een uitgebreide catalogus waar luxe wordt gecombineerd met streetwear.

In de winkel vind je erkende ontwerpers, maar ook opkomende merken. Dus van Carhartt WIP tot HUMAN MADE en van Stüssy tot Hombre Niño. Daarnaast kun je er ook terecht voor een exclusief assortiment accessoires, kunst speelgoed, woondecoratie en persoonlijke verzorgingsproducten.

Adres: Calle de Churruca, 5, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 11:00 – 15:00 / 16:00 – 20:00 & zondag, gesloten
Instagram: @sivasdescalzo

Sneaker winkel Sivasdescalzo in Madrid
Sivasdescalzo

4. Newcop Store

Midden in de meest commerciële winkelstraat van Madrid, vind je sneaker winkel Newcop. In deze doorverkoop sneaker winkel kun je terecht voor de meest exclusieve sneakermodellen! Vooral voor liefhebbers van Yeezy, Jordan Brand en Nike is Newcop zeker een bezoekje waard. Ook vind je er streetwear voor zowel dames als heren.

Adres: Calle de Tetuán 16, 28013 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zondag, 11:00 – 21:00
Instagram: @newcopstore

Sneaker store Newcop in Madrid
Newcop

5. NOIRFONCE

NOIRFONCE is een sneakerwinkel in Madrid waarbij het draait om passie en het universum met klanten te delen en deze cultuur met de dag meer te laten groeien. Ook is het een plek waar ruimte en kansen worden geboden aan lokale creativiteit. Verder vind je hier sneakers van Nike tot Veja en kleding van Arte tot Daily Paper.

Adres: Calle de la Palma, 12, 28004 Madrid
Openingstijden:
Instagram: @noir.fonce

Sneaker winkel NOIRFONCE in Madrid
NOIRFONCE

6. Foot Locker

Een van ’s werelds meest bekende en erkende sneakerwinkels is zonder twijfel Foot Locker. De Foot Locker gelegen in het centrum van Madrid is een van de flagship stores die je kunt vinden in Madrid.

In deze sneaker winkel in Madrid vind je een enorme verscheidenheid aan sneakers, kleding, jassen, accessoires, tassen en petten van alle grote merken zoals Nike, adidas, Lacoste, Puma, Vans, Jordan, ASICS en nog veel meer.

Adres: Calle de Fuencarral, 4, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 10:00 – 20:30 & zondag, 12:00 – 21:00
Instagram: @footlockerspain

Schoenenwinkel Foot Locker in Madrid
Calle Fuencarral

7. Archive Sneakers

Op slechts enkele minuten lopen van Banco de España vind je de resell store Archive Sneakers. Naast klassieke modellen en nieuwe releases kun je hier terecht voor tweedehands sneakers! Door retro en vintage tweedehands schoenen in uitstekende staat aan te bieden, sluit Archive Sneakers zich aan bij een duurzamere economie voor een betere prijs.

Adres: Calle de las Infantas 32, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zondag, 12:30 – 16:00 / 16:30 – 20:30
Instagram: @archivesneakrs

Sneaker resell store Archive Sneakers in Madrid
Archive Sneakers

8. Jefa Sneakers

Jefa Sneakers is een van de vele resell winkels in Madrid. Zowel onlangs uitgekomen releases als sneakers die al langere tijd geleden zijn uitgebracht zijn hier verkrijgbaar. Dus had je geen geluk tijdens de officiële release? Grote kans dat je dan hier wél geluk hebt!

Adres: Calle de Apodaca, 8, local 1, 28004 Madrid,
Openingstijden: onbekend
Instagram: @jefasneakers_shop

Sneaker store Jefa Sneaker in Madrid
Jefa Sneakers

9. SNIPES

Een andere sneaker winkel die diep geworteld is in de wereldwijde street culture is SNIPES. Ook SNIPES heeft meerdere flagship stores door Madrid waar je de nieuwste streetwear items en sneakers kunt vinden.

Het assortiment bestaat uit klassieke, tijdloze looks van merken als adidas, Jordan, Karl Kani, Nike, Reebok en Vans. Daarnaast heeft SNIPES ook een eigen collectie sneakermodellen en samenwerkingen met andere erkende streetwear merken.

Adres: Calle de Antonio López, 109, 111, 28026 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zondag, 10:00 – 22:00
Instagram: @snipes

Sneakerwinkel SNIPES in Madrid
Islazul

10. Size?

Wat begon als een retailer in de UK, is vandaag de dag uitgegroeid tot verschillende vestigingen in Europa. Zo ook in Madrid! Hier vertegenwoordigt Size? een gemeenschap door mode, muziek, sport en kunst.

Je kunt hier terecht voor de meest gewilde exclusieve releases, maar ook voor algemene schoenen, kleding en accessoires van merken als Nike, adidas, New Balance en Reebok.

Adres: Calle de Fuencarral, 12, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 10:30 – 21:00 & zondag, 12:00 – 20:30
Instagram: @sizeofficiales

Size? store Madrid
Size?

11. Sneakers West Coast

De levendige, urban wijk Malasana in Madrid zit vol met trendy bars en vintage stores. Maar daarnaast vind je in deze wijk ook de resell store Sneakers West Coast.

Dus ben je een sneakerliefhebber met een voorkeur voor de meest gehypte releases? Dan is Sneakers West Coast dé plek om te bezoeken. Met grote merken als Off-White, Nike Air Jordan en New Balance is het een geliefde store voor sneakerliefhebbers zoals jij en ik!

Adres: Calle de Valverde, 39, 28004 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 12:30 – 20:30 & zondag, gesloten

Schoenenwinkel Sneakers West Coast in Madrid
Sneakers West Coast

12. Nigra Mercato

Bij Nigra Mercato vind je limited editions van de populairste merken die je niet op veel andere plekken zult vinden. Van exclusieve Air Jordans tot underground merken als Butter Goods.

Daarnaast kun je hier ook terecht voor speciale accessoires zoals limited Be@rbricks by Medicom Toy. Dus ben je op zoek naar speciale items? Dan is dit de plek om te bezoeken!

Adres: Calle Lope de Vega, 29, 28014 Madrid
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag, 11:00 – 20:00 & zondag, gesloten
Instagram: @nigramercato

Sneaker store Nigra Mercato in Madrid
Nigra Mercato

Dit waren alle populaire sneaker winkels in Madrid die zeker een bezoekje waard zijn! Wij wensen je veel plezier tijdens het shoppen. Blijf op de hoogte van het laatste sneaker nieuws door ons te volgen op ons officiële Instagram account en de Sneakerjagers app te downloaden!