Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker City Shopping Guide: de 10 beste sneaker shops in Brussel

10 juni 2023 08:01
Sneaker City Shopping Guide: de 10 beste sneaker shops in Brussel

Ben je te vinden in een nieuwe stad en op zoek naar mooie sneakers om aan je collectie toe te voegen? Zoek dan niet verder dan Brussel! Brussel is een prachtige stad met een leuke sneaker shop of twee.

Met zoveel verschillende winkels is het soms moeilijk om te weten waar je moet kijken. Daarom zijn we er om je te helpen bij het vinden van de juiste plekken. In deze sneaker shopping guide voor Brussel hebben we onze favoriete sneakerwinkels in de stad voor je opgesomd.

1. Courir

Als eerste op onze lijst vind je de Belgische keten Courir. Met twintig flagship stores in België en twee in Brussel, is dit dé winkel voor jou als je op zoek bent naar een nieuw paar sneakers. Van je favoriete paar New Balance en Nike’s tot wat minder standaard paren, zoals een paar Birkenstocks of Crocs. Bij Courir vind je het allemaal. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt van Brussel bent.

Adres: Rue Neuve 123, 1000 Brussel, België
Openingstijden: Courir is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur. Op zaterdag is de winkel geopend van 10:00 tot 19:30.
Instagram: @courir

sneaker shop
Courir

2. Karat Sneaker Bar

De Karat Sneaker Bar combineert de eigenaars twee passies; sneakers en cocktails. De winkel heeft een breed aanbod aan sneakers en vintage kleding. Tijdens het shoppen kun je bij de bar aanschuiven voor het lekkerste drankje. Een uniek concept en zeker het bezoeken waard.

Adres: Rue de Flandre 26, 1000 Brussel, België
Openingstijden: De winkel is geopend van dinsdag tot en met zondag. De openingstijden verschillen per dag.

  • Woensdag en donderdag – 12:00 tot 00:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag – 12:00 tot 01:00 uur
  • Zondag 13:00 tot 23:00 uur.

Instagram: @karatbrussels

3. Solebox

Solebox is een van de weinige winkels die regelmatig voorkomt in onze winkelgidsen en dat is geen verrassing. De winkel heeft vestigingen in heel Europa en komt met een uitgebreid assortiment aan sneakers. Van de iconische Bapesta’s en Nike Dunks tot enkele van de meest gehypete releases, Solebox is altijd een goede optie voor als je op zoek bent naar sneakers.

Adres: Adolphe Maxlaan 86, 1000 Brussel, België
Openingstijden: Solebox is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 19:00 uur.

Instagram: @solebox

sneaker shop

4. Check out

Heb je geld te besteden en ben je op zoek naar de meest gehypete sneakers in Brussel? Dan is Check Out sneakerwinkel om naartoe te gaan. Van de Travis Scott x Nike collab tot enkele van de bijzonderste sneakers in de game. Bij Check Out vind je de geliefdste paren.

Adres: Naamsestraat 53, 1000 Brussel, België
Openingstijden: Check Out is geopend van maandag tot en met zondag van 11:00 tot 18:30 uur. Op zondag is de winkel geopend van 12:00 tot 18:00 uur.
Instagram: @checkout.brussels

5. Foot Locker

Als het gaat om populaire sneaker winkels mag Foot Locker niet ontbreken op deze lijst. Foot Locker biedt een breed assortiment aan sneakers, sportartikelen en streetwear. In het assortiment vind je merken als Nike, adidas, New Balance en PUMA.

Adres: Brussels City 2, Nieuwstraat, Rue Neuve 123/Space 143, 1000 Brussel, België

Openingstijden: Foot Locker is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 19:30 uur. Op zondagen zijn ze gesloten.
Instagram: @Footlocker

6. 99

Op zoek naar Jordans, New Balance, Yeezy’s of wat mooie streetwear items? Breng dan zeker een bezoek aan de 99 Store. Deze bijzondere sneaker shop biedt een van de grootste assortimenten in Brussel als het gaat om gehypete of zeldzame sneakers en streetwear. Van speciale releases zoals de A Maniere x Air Jordan 4’s tot aan de Off White x Nike collabs – 99 is zeker het bekijken waard.

Adres: Rue Haute 99, 1000 Brussel, België
Openingstijden: 99 is geopend van maandag tot en met zondag van 12:00 tot 19:00.
Instagram: @99hoogstraat

7. JD Sports

Als een van de grootste sneaker shop ketens ter wereld heeft JD Sports zeker zijn stempel gedrukt op de sneaker community. Met zowel trendy modellen als klassiekers vind je bij JD voor ieder wat wils. De winkel heeft een groot assortiment aan sneakers en streetwear kleding.

Adres: Rue Neuve 50, 1000 Brussel, België
Openingstijden: JD Sports is geopend van maandag tot en met zondag van 09:30 tot 19:30 uur en op zondag zijn ze geopend van 11:00 tot 19:00.
Instagram: @jdsports

8. Eclectic

Een van de mooiste sneaker shops in Brussel is Eclectic. Alleen al de uitstraling van de winkel is een reden om een kijkje te nemen. Naast een mooie winkel heeft Eclectic ook een prachtige collectie sneakers en kleding. Van gehypete stukken zoals Supreme x North Face tot luxe items van merken als Louis Vuitton. Check het allemaal bij Eclectic!

Adres: Rue Van Artevelde 46, 1000 Brussel, België
Openingstijden: Eclectic is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11:30 tot 18:30 uur.
Instagram: @eclecticstore_official

9. Nike Brussels

Kun je een sneaker shopping guide schrijven over een stad zonder de Nike winkel in de desbetreffende stad te vermelden? Het merk met de Swoosh is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest bekende sneaker merk met baanbrekende silhouetten. De Nike Store in Brussel heeft een breed assortiment en is zeker het bekijken waard.

Adres: Rue Neuve 54, 1000 Brussel, België
Openingstijden: Nike Brussels is geopend van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 19:00 uur en op zondag is de winkel geopend van 12:00 tot 18:00 uur.
Instagram: @nike

10. SneakMe

SneakMe is een sneaker shop die gespecialiseerd is in zeldzame en exclusieve items. Van je favoriete Yeezy’s en gehypete Jordans tot een mooi paar New Balance – bij SneakMe vind je jouw favoriet. Bekijk het Instagram account van de shop en krijg inzicht in de paartjes die momenteel te verkrijgen zijn.

Adres: Rue Léon Lepage 19, 1000 Brussel, België
Openingstijden: SneakMe is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
Instagram: @sneakmeshop

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met deze lijst van sneakerwinkels in Brussel. Zijn er nog meer sneakerwinkels die je met ons wilt delen? Laat het ons weten via onze Instagram via de knop hieronder. Als je meer van deze shopping guides wilt lezen, bekijk dan zeker onze nieuws pagina hieronder.