Skip to content
Upcoming

Het verhaal achter de KangaROOS Inside Job v1.5 ‘Rose Quartz’ – Interview Tommy Triggah en Morgan Weekes

30 juni 2023 18:33
Het verhaal achter de KangaROOS Inside Job v1.5 ‘Rose Quartz’ – Interview Tommy Triggah en Morgan Weekes

Op 30 juni 2023 wordt de Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 ‘Rose Quartz’ gereleased. De sneaker is de vierde sneaker uit een langdurige samenwerking tussen KangaROOS, Tommy Triggah en Morgan Weekes van MORPRIME Industries. Tommy en Morgan vertellen de ins and outs over de opkomende release.

Tommy Triggah en Morgan

“Het ontwerpen van sneakers met een groot merk als KangaROOS voelt als een eer”, vertelt Tom Römer, beter bekend als Tommy Triggah. Tommy is een bekende naam in de sneaker scene en heeft al verschillende projecten op zijn naam staan, waaronder de Inside Job met KangaROOS.

Beeld KangaROOS

In dit project werkt Tommy samen met Morgan Weekes, de oprichter van MORPRIME Industries en een groot sneakerliefhebber. Morgan werkt als daarnaast ook als Creative Director bij TOWER Londen en is een bekend gezicht in de sneaker community.

Tommy en Morgan kenden elkaar al voordat de twee door KangaROOS gekoppeld werden voor het ontwerpen van de eerste sneaker uit de Inside Job serie.“Ik kwam geregeld in Europa voor sneaker events waar ik Tommy leerde kennen”, vertelt Morgan. “Naast sneakers delen we ook veel andere passies en denken we over veel dingen hetzelfde, dit kwam goed van pas tijdens het samenwerken met KangaROOS.”

Inside Job

Ruim twee jaar geleden kwamen Tommy en Morgan voor het eerst samen met KangaROOS. De twee waren al bekend met het team van KangaROOS en kregen de opdracht om een eigen sneaker te ontwerpen. “De sneakers van KangaROOS staan bekend om hun kwaliteit. We wisten dan ook, als we met hen samenwerken zitten we goed”, vertelt Morgan.

Inside Job
Beeld KangaROOS

Eind 2021 werd de KangaROOS ‘Inside Job’ geïntroduceerd, een sneaker die het Racer silhouet gebruikte en een bruin met witte colorway had. Kort na de release van de eerste colorway uit de ‘Inside Job’ serie, kwamen Tommy en Morgan met de ‘Inside Job v1.5’, een hybride silhouet dat het bovenwerk van het racer model gebruikt en ondersteund wordt door de zool van het Ultimate silhouet.

Het resultaat: een eigen sneaker die de naam Omni-Racer kreeg. “Dat we naast het ontwerpen van een eigen sneaker ook een signature model mochten ontwerpen, is iets heel bijzonders. We zijn KangaROOS dan ook erg dankbaar dat we hier de kans voor kregen”, aldus Tommy.

De Inside Job v1.5 arriveerde in een ‘Saffron’ en ‘Meranti’ colorway. De ‘Meranti’ was een F&F release met slechts 100 exemplaren. Nu krijgt het model er een nieuwe colorway bij – de ‘Rose Quartz’.

‘Rose Quartz’

De KangaROOS ‘Rose Quartz’ heeft een rustig kleurenpalet. “We hebben bij deze release gekozen voor een neutrale colorway die bij elke outfit past”, vertelt Morgan. “De roze met grijze colorway is een bekende kleurencombinatie in de sneaker wereld die we terug wilden brengen naar ons ontwerp.”

Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 'Rose Quartz'

Volgens Morgan is de ‘Rose Quartz’ een geschikte colorway voor iedere sneakerliefhebber: “We wilden een ontwerp creëren dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. De ‘Rose Quartz’ komt dan ook in alle maten. Niemand hoeft zich uitgesloten te voelen.”

Tommy vult aan: “De combinatie van deze kleuren is in onze mening altijd een sterke geweest. De ‘Rose Quartz’ komt met unieke details die de release zo bijzonder maakt. Elke sneaker wordt geleverd met een rozenkwarts kristal in en heeft een hang tag aan het veterpand.”

Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 'Rose Quartz'
Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 'Rose Quartz'

De sneaker is gemaakt met premium materialen, iets wat voor zowel Morgan als Tommy erg belangrijk is in een schoen. “We wilden een kwalitatief goede sneaker maken. Tommy en ik zijn beiden erg actief binnen de sneaker community en weten dus ook wat onze doelgroep wenst. Dit hebben we vertaald naar onze sneaker designs, waaronder de ‘Rose Quartz”, aldus Morgan.

Het verhaal achter Inside Job

De samenwerking tussen KangaROOS, Tommy en Morgan is keer op keer een succes gebleken. “Het voelt als een compliment als een merk bij je terugkomt voor een nieuwe release”, vertelt Morgan. “Dat ze ons vertrouwen om meerdere sneakers te releasen en we zelfs een eigen silhouet mogen creëren, is heel bijzonder.”

Tom: “Met de Inside Job samenwerking zijn we een beetje afgeweken in de traditionele manier van sneakers ontwerpen. De focus bij Inside Job ligt op de sneakers en niet op het verhaal eromheen. Het verhaal dat zijn wij en wat wij als sneakerliefhebbers mooi vinden.”

Morgan reageert instemmend en vult aan: “Met de Inside Job blijven we dicht bij de community. Ik denk dat veel grote sneaker merken het contact verliezen met wat collectors wensen in een release. Wij, Tommy en ik, weten als sneaker collectors goed wat de community wil.”

Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 'Rose Quartz'

Ondanks dat de Inside Job serie geen uitgebreid verhaal vertelt, heeft de samenwerking wel een overkoepelend thema. “Natuur is een terugkomend element in de releases van Inside Job, zoals je ook kunt zien in de namen van de sneakers”, vertelt Tommy. “Het geheel heeft een beetje een sciencefiction feeling, zoals je ook bij de custom shoe boxes ziet.”

De naam van de sneaker kwam pas ter spraken toen het eerste prototype op tafel lag. “De naam ‘Rose Quartz’ komt van de rozenkwarts kristal, wat ironisch is – Tommy en ik zijn de laatste personen waarbij je zou denken dat wij met kristallen bezig zijn”, vertelt Morgan lachend. “Ik vraag me af of mensen genezingseffecten gaan krijgen van onze sneaker, dat zou wat zijn.”

Release

Ondanks dat de twee al meerdere sneakers met KangaROOS op hun naam hebben staan, went het nog niet. “Om je eigen sneaker te mogen ontwerpen bij een merk, is natuurlijk het mooiste wat er is”, vertelt Tommy. “Ik zie mezelf nog als gapend 12-jarig jongetje voor de schappen staan, kijkend naar sneakers die ik nu zelf mag ontwerpen. Dat blijft een bijzondere gedachte.”

Morgan: “Als sneaker liefhebber voelt het ontwerpen van een eigen sneaker als een full circle moment. Zelfs na meerdere releases went dit niet.”

In de afgelopen weken hebben Morgan en Tommy had gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor de release van de ‘Rose Quartz’. “Het is best spannend, de aanloop naar een release”, vertelt Morgan. “De afgelopen weken waren hectisch, maar ik ben erg enthousiast over de opkomende release.”

Ook Tommy is enthousiast over de volgende drop van het Inside Job project: “Wanneer je in het proces zit, besef je soms niet helemaal dat je daadwerkelijk een eigen sneaker aan het ontwerpen bent. Wanneer het er dan eenmaal staat, is dat wel een momentje.”

De Tommy Triggah x MORPRIME Industries™ x KangaROOS Inside Job v1.5 ‘Rose Quartz’ werd op 30 juni 2023 om 00:00 uur stipt gereleased bij verschillende retailers. Bekijk de sneaker in de releasekalender.