Skip to content
Staff Picks

Een Top 10 Nike Dunk Low’s van dit moment

23 juli 2023 08:52
Een Top 10 Nike Dunk Low’s van dit moment

De Nike Dunk Low is op dit moment een zeer geliefd model in de sneaker community. Bij verre na is de zwart-witte Panda colorway het meest bekend en gewild de laatste jaren. Echter zijn er vele andere kleurstellingen die ook een plekje in je sneaker rotation verdienen.

Bekijk hier een top 10 Nike Dunk Low’s van dit moment.

Geschiedenis Nike Dunk Low

Het verhaal van de Dunk begint in 1985, ongeveer 38 jaar geleden. Nike designer Peter Moore ontwierp de Dunk High als basketbal sneaker. De Dunk is geïnspireerd op eerdere succesvolle silhouetten van Nike. Onder andere kan je elementen van de Air Force 1, de Terminator en de Air Jordan 1 terugvinden in het succesvolle basketbal design van Peter Moore.

Het Dunk silhouet werd langzaam overschaduwd door het succes van de Air Jordan 1, echter werd het oorspronkelijke basketbal sneaker opgepikt in een onverwachte markt, de skate community.

Pas in de eerste jaren van 2000, toen legendarische Sandy Bodecker, als nieuw hoofd van Nike Skateboarding werd aangewezen, kwam het grote succes van de Nike Dunk SB. Benieuwd naar alle informatie rondom de SB Dunk? Lees hier: De ultieme Nike SB Dunk FAQ

In de late jaren van het 2010 decennium begon de Dunk en voornamelijk Low uitvoering populariteit van het grote publiek te winnen. In 2019 kwam de Nike collab met de geliefde modeontwerper en dj Virgil Abloh uit en een jaar later de samenwerking met rapper Travis Scott. De Dunk Low heeft sindsdien een plekje veroverd in de harten van vele sneakerliefhebbers.

Lees verder om te weten te komen welke colorways op dit moment must haves zijn!

Nike Dunk Low ‘Chicago Split’

De Chicago colorway is bij verre weg het meest bekend op het Air Jordan 1 model. Echter verscheen de kleurstelling ook op andere silhouetten, zoals op deze Dunk Low. Nike Dunk Low ‘Chicago Split’ geeft een extra kenmerkende draai aan de originele colorway, zo is, zoals de naam al doet, vermoedde de sneaker gesplitst.

Het gesplitste karakter van de sneaker is terug te zien aan de zwart-witte swoosh en outsole. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende soorten Nike branding.

43einhalb

Nike Dunk Low 'Chicago Split'

DZ2536-600 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low WMNS ‘Photon Dust’

De Dunk Low is uitgegroeid tot een echte favoriet binnen de huidige pop cultuur. Nike speelt hier al te goed op in door het creëren van neutrale everyday wear colorways, een voorbeeld hiervan is natuurlijk de WMNS ‘Photon Dust’ kleurstelling. Het silhouet kwam uit in de zomer van 2021 en is nu twee jaar later nog steeds een fijne sneaker voor de zomer.

Asphaltgold

Nike Dunk Low WMNS 'Photon Dust'

DD1503-103 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low Premium ‘Sesame’

In 2022 bracht Nike een smaakvolle premium Dunk Low uit geïnspireerd op een bagel broodje. De sneaker komt in een broodachtige kleur beige met blauwe branding. Als je de sneaker van dichtbij bekijkt, zie je dat er op de overlays kleine sesam zaadjes zijn afgebeeld als een knipoog naar het broodje waarop de sneaker zijn inspiratie haalt.

Asphaltgold

Nike Dunk Low Premium 'Sesame'

DZ4853-200 · Prijs vanaf €38,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Dunk Jumbo ‘White Gum’

Ook het Dunk silhouet speelt in op de chunky sneaker trend van dit moment. Met zijn mesh basis en gewatteerde tong is de sneaker luchtig en comfortabel. Druk op de onderstaande knop om te bekijken bij welke retailers de Jumbo ‘White Gum’ beschikbaar is.

Foot Locker

Nike Air Dunk Jumbo 'White Gum'

DV0821-001 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low ‘White’ – Plaid Pack

Bij het creëren van een kenmerkende look is de Nike Dunk Low ‘White’ Plaid een perfecte keuze. Door het patroon element is de sneaker een ware eye-catcher.

Asphaltgold

Nike Dunk Low 'White' - Plaid Pack

DV0827-100 · Prijs vanaf €43,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low Retro ‘Red Swoosh’

Heb jij een zwak voor de ‘Panda’ colorway, maar heb je behoefte aan net wat meer spice? Dan is de ‘Red Swoosh’ the way to go. De rode Nike branding zorgt voor een extra kenmerkend randje op het model.

Asphaltgold

Nike Dunk Low Retro 'Red Swoosh'

FB3354-001 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low SE WMNS ‘Just Do It’

De WMNS exclusive ‘Just Do It’ heeft een premium uitstraling door het detail op het leer. Ook maakt de sneaker gebruik van verschillende gouden details. Het kroonstuk op deze Dunk is de goudkleurige medaille dubrae.

Asphaltgold

Nike Dunk Low SE WMNS 'Just Do it'

DV1160-101 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low ‘Mini Swoosh’

Wederom een vergelijkbaar alternatief op de ‘Panda’ Dunk. Zwarte overlays op een grijze basis, met als extra detail een kleine oranje Swoosh, waar de sneaker naar vernoemd is.

Solebox

Nike Dunk Low 'Mini Swoosh'

FN7808-001 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low WMNS ‘Hemp’ – Next Nature

De Nike Dunk Low ‘Hemp’ – Next Nature bestaat onder andere uit duurzame gerecyclede materialen. Naast het feit dat je met een stijlvolle sneaker aan je voet loopt, draag je ook bij aan een milieuvriendelijk concept.

Nike

Nike Dunk Low WMNS 'Hemp' - Next Nature

DD1873-200 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low WMNS ‘Indigo Haze’

Een sneaker met pastelkleuren is perfect voor de zomer van 2023. Druk op de onderstaande knop op te bekijken waar dit paartje nog beschikbaar is.

Asphaltgold

Nike Dunk Low WMNS 'Indigo Haze'

DD1503-500 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders

Wij hopen dat je nu precies weet welke Nike Dunk Low jij wil gaan coppen! Blijf op de hoogte van al het nieuws in de sneaker community via onze sneaker news pagina.