Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Axel Arigato FAQ

14 mei 2023 08:41
De ultieme Axel Arigato FAQ

Het Zweedse fashion brand Axel Arigato begint een goede naam te krijgen binnen de street fashion scene in Nederland. Zie jij steeds vaker mensen lopen met sneakers waar je je vinger niet precies op kan leggen van welk merk het is, grote kans dat het model van Arigato is. De vraag is dan ook, wat voor merk is dit? Of waar komt het mysterieuze Arigato brand vandaan? Geen zorgen hier worden al je vragen beantwoord. Lees hier de ultieme Axel Arigato FAQ.

De geschiedenis van Axel Arigato

Het verhaal van Arigato begint in 2014 met twee Zweedse sneakerliefhebbers, Max Svärdh en Albin Johansson. De nu creative director en CEO begonnen Arigato omdat ze zich met geen enkel merk in de scene echt konden identificeren. In de ogen van de heren was het tijd voor verandering, een merk voor de volgende generatie.

Max en Albin wilden een totaal andere werkwijze aannemen dan hun toenmalige concurrenten. Zo bleef de scene elkaar kopiëren en waren ze tegenover hun publiek zoals de meesten bedrijven vrij formeel. Wat deed het Zweedse merk? Precies het tegenovergestelde. Via sociale media spraken ze rechtstreeks met hun publiek en gingen ze te werk zonder hulp van groothandels. Bij het creëren van het luxury brand werd de focus gelegd op een minimalistisch design, duurzaamheid en diversiteit.

Oprichters Axel Arigato
Promo foto licht op muur

Meteen kreeg het high end streetwear brand een groot bereik op sociale media. Dit zorgde ervoor dat Arigato zich verder kon uitbreiden, accessoires en kleding voor mannen en vrouwen werd ontwikkeld. Momenteel heeft het Instagram van het Zweedse merk maar liefst een miljoen volgers.

We hebben beiden altijd al een passie gehad voor sneakers. Allebei hebben we al eerder in de scene gewerkt en voelden dat er iets ontbrak. Sneakers zijn een interessant product om te ontwerpen, ondanks dat ze zo klein zijn kan je zoveel onderdelen veranderen of aanpassen.

Max Svärdh
Promo foto Axel Arigato met witte tekst
Axel Arigato
Promo foto Axel Arigato met witte tekst

De ultieme Axel Arigato FAQ

Wat betekent Axel Arigato?

De naam heeft meerdere betekenissen. Ten eerste is de naam een verwijzing naar een mythisch figuur die lang zal voort leven na ons. Ook betekent ‘Arigato’ ‘dankjewel’ in het Japans dit is een verwijzing naar de Japanse invloeden die terug te zien zijn in de ontwerpen. De letterlijke vertaling van Axel Arigato is ‘moeilijk bestaand’ waar waardevol mee wordt bedoeld.

Welke Axel Arigato vrouwen modellen zijn het populairst?

Het assortiment van Axel Arigato bevat verschillende populaire vrouwen modellen. Het chunky Marathon Runner silhouet, de Area Lo en de Clean 360 Laceless sneaker zijn modellen die als top sellers worden beschreven.

Axel Arigato Marathon R-Trail 'White/Green'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Axel Arigato Area Lo

F0523005 · Prijs vanaf €276,-

Naar alle aanbieders

Axel Arigato Clean 360 Laceless

28411 · Prijs vanaf €235,-

Naar alle aanbieders
Welke Axel Arigato mannen modellen zijn het populairst?

Er zijn ook verschillende populaire mannen modellen. In de top sellers van de mannen collectie kan je de Dice Lo terug vinden, de duurzame Genesis Stripe B Bird Runner en de Area Lo die je ook ziet bij de vrouwelijke best sellers.

Axel Arigato Dice Lo

F0002007 · Prijs vanaf €185,-

Naar alle aanbieders

Axel Arigato Genesis Stripe B Bird Runner

F0086015 · Prijs vanaf €265,-

Naar alle aanbieders

Axel Arigato Area Lo

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Hoe vallen de sneakers?

De meeste Axel Arigato sneakers vallen true to size. Bij enkele silhouetten zoals de bij de Area Lo wordt geadviseerd om bij twijfel een halve maat groter te passen. Voor meer informatie over de sizing van de sneakers bekijk: Arigato sizing guide: hoe kies ik de juiste maat?

Waar kan je Axel Arigato kopen?

Je kan de sneakers kopen bij de Axel Arigato stores die over de hele wereld verspreidt zijn. Tot 15 mei 2023 kan je ook in de Bijenkorf in Amsterdam genieten van een pop-up store.

Toch liever je paartje online bestellen? Bekijk via onze sneaker zoekmachine alle modellen, beschikbare maten en retailers.

Hoe strik je de sneakers van Axel Arigato?

Je kan de veters van je sneakers op verschillende manieren strikken. Pas methodes zoals de straight bar toe.

Hoe stijl je de Axel Arigato schoenen?

De schoenen van Axel Arigato staan bekend om hun minimalistische uiterlijk, daarom kan je de sneakers in principe makkelijk met je eigen style stijlen.

Naast sneakers heeft Arigato ook een uitgebreide apparel lijn voor zowel mannen als vrouwen. Op de website vind je dan ook verschillende looks die je inspiratie kunnen geven om hoe jij de sneakers kan stijlen.

Vrouw in Axel Arigato outfit
Man in Axel Arigato outfit
Hoe maak je de sneakers schoon?

De leren sneakers van Axel Arigato worden gemaakt in Portugal. Het materiaal is gemaakt van huiden van hoge kwaliteit, aangezien leer een natuurlijk materiaal is, zal de sneaker bij intensief gebruik verkleuren of krassen bevatten. Om zo lang mogelijk van je sneakers te kunnen genieten is verzorging erg belangrijk.

Het is essentieel om het model regelmatig schoon te maken. Als er te lang wordt gewacht wordt het moeilijker om de vlekken te verwijderen. Onder andere micelliar water is effectief om vuil van leren sneakers weg te halen.

Ook is het noodzakelijk om te realiseren dat het niet verstandig is om je sneakers in de wasmachine te doen, vooral modellen met een textiel bovenwerk. In de wasmachine kan de vorm, het uiterlijk of de kwaliteit negatief worden aangepast.

Het is aan te raden om met een vochtige doek het vuil van een textiele bovenwerk te halen. Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddelen of chloor. Ten slotte is het belangrijk om de stof nooit te nat te maken om verkleuring tegen te gaan.

Bekijk hier de gehele sneaker collectie van Axel Arigato via onze sneaker zoekmachine. Wil je meer ultieme FAQ’s lezen? Klik op de onderstaande knop.