Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Axel Arigato Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

1 juni 2023 13:46
Axel Arigato Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

De Axel Arigato sneakers zijn tegenwoordig razend populair. Het merk staat bekend om zijn strakke, moderne designs en brengt dit op iedere sneaker terug. Maar valt Axel Arigato groot? Of moet je een maatje groter nemen? Om jou een handje te helpen bij het scoren van jouw volgende paartje, vertellen we hier hoe de sneakers vallen en welke maat je het beste kunt nemen.

We beginnen de eerste cruciale stap: het opmeten van de schoenmaat.

Hoe bepaal je je eigen schoenmaat

Allereerst is het belangrijk om je eigen schoenmaat te bepalen. Wanneer je sneakers online bestelt, is dat niet zo gemakkelijk als wanneer je een schoenenwinkel binnen loopt en de schoen ter plekke kan passen.

Hier is wat je nodig hebt om je eigen schoenmaat op te meten:

  • 2 vellen A4-papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Hoe bereken je de afmetingen van je voet:

Neem een vel papier en het potlood en kies een muur waar je rechtop kunt tegen staan en zet je hiel er helemaal tegenaan. Je kunt het beste de sokken aantrekken die je ook in jouw nieuwe schoenen zult dragen. Maak het vel papier met plakband of met je gewicht aan de vloer vast en ga erop staan met je hiel tegen de muur. Het beste is om iemand te vragen die met het potlood rond jouw voet tekent. Zodra je een mooie omtrek hebt, pak je er een liniaal bij en meet je de afstand van de hiel tot het puntje van je grote teen. Noteer dit resultaat in centimeters.

Herhaal dit proces ook bij je andere voet. Klinkt misschien dubbel, maar bij veel mensen verschillen de maten per voet. Neem vervolgens de grootste voet als referentie om de schoenmaat te bepalen met behulp van de juiste tabel. Vergeet niet dat de informatie van de verschillende fabrikanten kunnen verschillen en dat je daarom altijd hun maattabellen aan moet houden.

Je kunt de maattabellen van elk merk gebruiken om de perfecte schoenmaat te vinden door deze te vergelijken met jouw gemeten maat. Maar let op! Veel stijlen verschillen in pasvorm, zelfs als het merk hetzelfde is. Vaak schrijven de fabrikanten dit in de beschrijving.

We hebben hier een aantal populaire Axel Arigato modellen voor je op een rijtje gezet, dus kijk eens naar onze Axel Arigato sizing guide!

Axel Arigato Dice Hi & Lo

Axel Arigato Dice Lo
Axel Arigato Dice Hi
Foto’s Axel Arigato

Een populair Axel Arigato silhouet, is de Dice Hi en de Dice Lo. De modellen hebben een strakke look en hebben gouden details op het bovenwerk. Op de middenzool is het Arigato logo geplaatst. Het bovenwerk is gemaakt van stevig leer, het is dan ook extra belangrijk om de juiste maat te kiezen in het scoren van jouw volgende paartje.

De Axel Arigato Dice Hi en Lo vallen beide op maat. Mocht je maat 42 hebben, wordt het dan ook aangeraden om maat 42 te nemen. De maten van de Axel Arigato sneakers worden vermeld in EU maten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de US of UK maten van de sneaker.

Conclusie: true to size

Marathon Runner

Axel Arigato Marathon Runner

De Marathon Runner heeft een opvallend silhouet. Het model combineert de materialen leer, mesh en suède. Ook dit model valt volgens het merk zelf op maat. Het wordt dus aangeraden om jouw eigen maat te bestellen bij het kopen van de Marathon Runner.

Conclusie: true to size

Genesis Vintage Runner

Een ander populair model van Axel Arigato, is de Genisis Vintage Runner. Het model heeft een chique silhouet en combineert de materialen leer en suède. Axel Arigato sneakers komen in halve maten en ook bij dit model wordt jouw eigen maat aangeraden. Mocht je net tussen de maten in zitten, raadt het merk een halve maat groter aan.

Conclusie: true to size / halve maat groter bij twijfel

Axel Arigato Genisis Vintage Runner

Clean 90

Axel Arigato Clean 90

De Axel Arigato Clean 90 is met zijn basic design misschien wel een van de meest populaire silhouetten van het Portugese merk. De sneaker is van stevig leer, wat het hebben van de juiste maat nog belangrijker maakt. Ook bij dit silhouet wordt jouw eigen maat aangeraden.

Let op: vanwege het stevige, ruwe leer kan het zijn dat je de sneaker in moet lopen. Je hebt dus wel de juiste maat gekocht, maar het leer moet nog naar jouw voet vormen.

Conclusie: true to size / halve maat groter bij twijfel

Area Lo

Tot slot hebben we het Axel Arigato Are Lo model. De sneaker gebruikt de materialen suède en leer. De chunky middenzool geeft de sneaker een unieke look. De Areo Lo valt, evenals de voorgaande modellen, op maat. Mocht met je schoenmaat precies tussen maten in zitten, wordt aangeraden om een halve maat groter te nemen.

Conclusie: true to size / halve maat groter bij twijfel

Axel Arigato Area Lo

Dus, mocht je in de nabije toekomst Axel Arigato sneakers willen kopen, weet dan dat het aangeraden wordt om je eigen maat te bestellen. Bekijk de Axel Arigato sneakers in onze release kalender via de knop hieronder.