Skip to content
Brand

Van hardloopschoen naar casual: New Balance 2002R

20 februari 2022 20:00
Van hardloopschoen naar casual: New Balance 2002R

Het 2002R model van New Balance is één van de populairste sneakers op het moment. Het model is geïnspireerd op de 2002. Inmiddels zijn er al verschillende colorways van het model uitgekomen. Wij nemen je graag eventjes mee in de wereld van de 2002R.

New Balance

In 1906 richtte Williams J. Riley New Balance op. Het doel van Williams was om een schoen te creëren voor mensen met voetproblemen. De voeten moesten ondersteund worden door speciaal aangepaste schoenen en inlegzolen.

Arthur Hall salesman | Foto van Alchetron

Williams ontwerpen zijn geïnspireerd door de voetstand van een kip. Als een kip in balans kon staan, dan zouden mensen dit ook moeten kunnen. De kippenvoet wordt nu nog steeds gebruikt als inspiratiebron voor de inlegzolen.

New Balance was eerst een sportschoen. Het aanbod bestond uit voetbal-, basketbal- en hardloopschoenen. In de jaren 60 droegen ook topatleten het merk New Balance.

Tot op de dag van vandaag houdt New Balance zich nog steeds bezig met goede ondersteuning van de voeten. Het merk richt zich niet alleen meer op sportschoenen maar ook op alledaagse.

Huidige eigenaar en voorzitter New Balance: Jim Davis | Foto van Greek Gateaway

2002R

In 2010 werd de 2002 gereleased, dit is de voorloper van de 2002R. De 2002 is een hardloopschoen met schokabsorberende- en dempingstechnologie. Ongeveer tien jaar later werd de ‘R’ aan het model toegevoegd en ontstond de 2002R.

De 2002 heeft een upgrade gekregen, er zijn moderene details aan de ‘R’ toegevoegd. Maar de basis is hetzelfde gebleven. Door deze details toe te voegen heeft New Balance een model gecreëerd die zo wel te dragen is tijdens het sporten als de dagelijkse bezigheden.

De 2002R heeft een bovenwerk van premium mesh en suède. De sneaker komt in verschillende colorways. Arsenal’s Bukayo Saka heeft model gestaan voor deze sneaker, dit is hieronder te zien.

Populaire 2002R

New Balance heeft al verschillende colorways uitgebracht. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de meest populaire. De sneakers zijn nog te koop via resellers, klik op de foto’s om te zien waar de sneakers te koop zijn.

Protection Pack

De hele hype rondom de 2002R is begonnen met het ‘Protection Pack’. Dit is een pack van drie sneakers die in juni 2021 is gereleased. Rain Cloud, Phantom en Sea Salt zijn de namen van deze sneakers. De schoenen hebben suède layers met een gescheurd patroon.

Meer informatie over het pack lees je op onze ‘Protection Pack’ blog!

Phantom new balance
Phantom
Rain Cloud New Balance
Rain Cloud
Sea salt new balance
Sea Salt
Protection pack

Salehe Bembury

Als tweede, de eerste sneaker van de collaboration met Salehe Bembury die in oktober 2020 releasde. Salehe Bembury is vice-president sneakers en herenschoenen bij Versace. De kleuren van de sneaker zijn geïnspireerd op de kleuren van de Antelope Cayon. Door deze kleuren is het een zeer opvallende sneaker.

Meer informatie over de sneaker kun je vinden op onze Bembury blog!

Salehe Bembury New Balance

In juni 2021 brachten New Balance en Salehe Bembury opnieuw een colorway uit genaamd ‘Water Be The Guide’. Zoals de naam al zegt is ook deze geïnspireerd op de natuur. Bembury werd geïnspireerd door de Arizona’s Havasu Falls.

Salehe Bembury New Balance water be the guide

BAPE

De samenwerking met BAPE mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De sneakers kwamen uit in de kleuren groen en grijs in mei 2021. Op de heel zijn de bekende shark teeth van BAPE te zien. Beide schoenen hebben camouflage als basis.

Bape black
Bape grey

J. Crew

J. Crew heeft samen met New Balance zes verschillende colorways uitgebracht in september 2021, één van de populairste is de ‘Incense’. De schoen heeft een bovenkant van mesh en de neus en zijkanten van de sneaker zijn van suède en leer.

Voor alle colorways kun je een kijkje nemen op onze blog over deze samenwerking!

New Balance J. Crew

Suède pack

Last but not least, de meest favoriete 2002R op het moment. De vier colorways uit het Higher Learning pack. Het pack releasde deze maand, februari 2022. De sneakers hebben een combinatie van suède en mesh. Ze zijn te koop in de kleuren: ‘Red Wine’, ‘Forest Green, ‘Hazy Blue’ en ‘Black Fig’.

Lees meer over het Higher Learning pack op onze blog!

Suede rood
Suede groen
Suede black fig
Suede hazy blue

Verkoop 2002R

Op de website van New Balance zijn op dit moment, 16 februari 2022, twee colorways te koop. Deze colorways zijn hieronder te zien.

Silver Metalic met Team Red

2002R Silver
2002R Silver red

Black met Powder Green

New balance 2002R zwart
New balance 2002R zwart groen

Dit was het verhaal achter de 2002R, een schoen met een geschiedenis die nu in zijn populariteit stijgt. Voor meer van dit soort blogs kun je onze nieuwspagina volgen.

Front image | Instagram @atmos_japan