Skip to content
Upcoming

Studio HAGEL komt met eigen sneaker brand

13 januari 2022 21:00
Studio HAGEL komt met eigen sneaker brand

Studio Hagel komt met zijn eigen sneaker lijn. Het Amsterdam-based bedrijf staat bekend om zijn experimentele werkwijze en geeft bestaande sneakers een nieuw design. Nu komt het merk met een lijn genaamd HAGEL. De lijn is exclusief te verkrijgen via HAGEL en zal in 2022 beschikbaar zijn.

Studio HAGEL

Studio HAGEL
Foto van Studio Hagel

Studio Hagel is een Footwear design studio in Amsterdam. De studio is opgericht door Mathieu Hagelaars. Mathieu ontwerpt sneakers en geeft deze een uniek design. De werken van Studio Hagel zijn “Driven by experiment”. Hierbij staat innovatie voorop en hebben de designs dan ook een futuristische look.

In het verleden heeft Hagel met merken als Off-White, Moncler en Valentino samen gewerkt. Zo werd de ontwerper door Virgil Abloh via dm gevraagd of hij samen wou werken aan een innovatieve sneaker. Hieruit kwam de Off-White Off-Courts naar voren. Dit model had een witte colorway met verschillende oranje details. Ook verscheen Mathieu op de radar van kunstenaar Takashi Murakami en ontwierp hij een Air Force 1 in samenwerking met Murakami.

Studio HAGEL Off-White
De Off-White Off-Courts in samenwerking met HAGEL l Foto van Studio Hagel

In de werken van Hagel krijgen de sneakers een creatieve twist, maar blijft de studio dichtbij het werk van het huidige model. De designs zijn innoverend, modern en soms ietwat futuristisch, maar blijven daarnaast ook dichtbij het huidige silhouet.

MAKERSMONDAY

Ook heeft Hagel het concept MAKERSMONDAY. Hierbij worden er op de maandag, zoals de naam al doet verklappen, designs van sneakers getoond op het Instagram account van HAGEL. In deze serie geeft Mathieu zichzelf 30 minuten de tijd om een innovatief design te creëren. Hierbij worden materialen als IKEA tassen of foam gebruikt en laat de designer zijn creativiteit in de vrije loop gaan.

In de MAKERSMONDAY serie worden bekende modellen gebruikt. Denk hierbij aan de Nike Blazer Mid ’77, Crocs, adidas Samba of de Air Force 1. Deze designs zijn voornamelijk concepten van schoenen, maar binnenkort zal de studio dus ook met zijn eigen (wearable) sneakerlijn komen.

Sneaker brand HAGEL

Studio HAGEL
Studio HAGEL

Op 6 december 2021 teasde het Instagram account van HAGEL de eerste beelden van zijn eigen sneakerlijn. Op deze beelden was de buitenzool met het logo van de studio te zien. Ook toonde het merk op 11 januari 2022 een foto van een design met de afkortingen van het merk over het gehele ontwerp. De caption ‘HAGEL: HGL’ doet vermoeden dat dit mogelijk een design in de komende collectie kan zijn of hier een concept van is.

We kunnen het eerste model in februari verwachten, maar hoe deze er precies uit gaat zien, is dus nog onbekend. In de foto’s van de campagne zien we met name de kleur oranje veel terug komen. Dit kan mogelijk hinten naar een colorway van het eerste paartje. Deze foto’s zijn geschoten door fotograaf Gilleam Trapenberg.

Het design is dus nog onbekend. Wel kunnen we verwachten dat de sneakers erg exclusief zullen zijn. Op de website van HAGEL kun je jezelf inschrijven om op de hoogte te blijven van de drop. Als we kijken naar de eerdere werken van het merk, kunnen we een innovatief silhouet verwachten.

Houd de website van HAGEL in de gaten en blijf up-to-date van deze drop.