Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Berlijn

23 juli 2021 11:18
Sneaker Shopping City Guide: de 10 beste Sneaker Winkels in Berlijn

Het is eind juli en dat betekent dat heel Nederland zomervakantie heeft. We mogen weer op stap en dat betekent dat we weer op reis kunnen gaan naar grote steden als Parijs, Milaan en Berlijn. Daar wil je natuurlijk ook de coolste sneakerwinkels bezoeken.

Als sneakerhead wil jij uiteraard de beste spots weten waar jij je nieuwe kicks kan halen. Om jou hiermee te helpen hebben wij van Sneakerjagers een nieuwe serie genaamd Sneaker Touring. Elke week bekijken wij in deze serie sneakerwinkels in verschillende Europese steden. Nu is het de beurt voor een gids met sneakerwinkels in Berlijn. Ga je deze zomer niet naar Berlijn, maar naar Parijs? Klik dan op de knop hieronder.


Voo Store

We beginnen de gids met sneakerwinkels in Berlijn met Voo Store, een concept store in het centrum van Berlijn. In de winkel kan jij exclusieve sneakers kopen en meedoen aan raffles van nieuwe releases. Naast de winkel heeft Voo Store een café waar jij na het shoppen kan genieten van een kopje koffie.

Adres: Oranienstraße 24, 10999 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 18:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @voostore

Voo Store Berlijn
Image by Voo Store

solebox Berlin

solebox kennen wij in Nederland ook, maar is oorspronkelijk Duits. De solebox winkel in Berlijn is de eerste fysieke winkel die deze keten heeft geopend. In de winkel verkopen ze exclusieve sneakers, maar ook kleding van merken als Bape en Billionaire Boys Club.

Adres: Nürnberger Str. 14, 10789 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @solebox

solebox sneakerwinkels berlijn
Image by solebox

Overkill

Bij Overkill kan je terecht voor nieuwe releases van merken als Nike, Jordan, New Balance en adidas. Als je naast sneakers ook nog op zoek bent naar kleding, dan is Overkill daar de juiste winkel voor. Ze verkopen namelijk ook kleding van verschillende merken waaronder Carhartt, Stone Island, Stüssy en M+RC Noir.

Adres: Köpenicker Str. 195A, 10997 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @overkillshop

Overkill sneakerwinkels berlijn
Image by Overkill

Sneakersnstuff Berlin

Sneakersnstuff, ook wel SNS genoemd, is altijd op de hoogte van de nieuwste releases. In hun app kan jij je inschrijven voor raffles die je in-store kan ophalen of kan laten bezorgen. Naast deze exclusieve releases hebben ze in de fysieke winkel een hoop goeds van veel verschillende schoenmerken.

Adres: Schönhauser Allee 6-7, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @sneakersnstuff.berlin

SNS Berlin
Image by Sneakersnstuff

CRISP BLN

Bij CRISP kan jij terecht voor je favoriete nieuwe releases. In de winkel en online verkopen ze populaire modellen van New Balance, Nike, adidas en Nike. Naast sneakers verkoopt CRISP kleding van onder andere Nike, The North Face en Wood Wood.

Adres: Grunerstraße 20, 10179 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @crispbln

CRISP sneakerwinkels berlijn
Image by CRISP

KICKZ

KICKZ krijgt de nieuwste releases zowel in-store als online. Ben jij toevallig in Berlijn tijdens een nieuwe Jordan of een nieuwe Nike Dunk release? Dan is een kijkje nemen bij KICKZ zeker de moeite waard. In deze winkel staan ook sneakers voor kinderen. Zo kan je je hele familie voorzien van nieuwe hippe kicks.

Adres: Torstraße 86, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag van 12:00 uur tot 19:00 uur. Vrijdag en zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @kickz93

kickz sneakerwinkels berlijn
Image by KICKZ

Stickabush

Stickabush zit wat meer buiten het centrum van Berlijn. Bij deze winkel kan je terecht voor nieuwe releases van merken als adidas en Nike. Naast nieuwe releases heeft Stickabush ook een hoop klassieke modellen van deze merken. Voor kleding en accessoires kan je ook bij deze winkel terecht.

Adres: Friedelstraße 52, 12047 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur 18:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @stickabush

stickabush berlijn
Image by Stickabush

HHV Berlin

HHV is een speciale sneakerwinkel in Berlijn. Deze winkel verkoopt namelijk niet alleen sneakers en streetwear, maar ook muziekplaten. Ze verkopen veel genres in muziek en veel verschillende schoenmerken. HHV is zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

Adres: Grünberger Str. 54, 10245 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @hhvrecords

HHV Berlin
Image by HHV

Vaditim

Vaditim is een resell sneakerwinkel in Berlijn. Ze verkopen deadstock Air Jordan’s, Nike’s, Yeezy’s. Naast deadstock sneakers verkopen ze ook deadstock kleding van Supreme en Palace. Alle producten zijn beschermd tegen stof.

Adres: Kleiststraße 9-12, 10787 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag van 12:30 uur tot 18:00 uur. Op zaterdag van 11:00 uur tot 18:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @vaditim

Vaditim sneakerwinkels berlijn
Image by Vaditim

The Store

The Store is een winkel op de begane grond van het Soho House in Berlijn, wat bijna niet meer onder de sneakerwinkels valt. De winkel heeft een woonkamer uitstraling door het interieur en door een klein barretje waar je een kopje koffie kan halen. In The Store’s aanbod zitten wat duurdere merken als Vetements, Burberry en Balenciaga.

Adres: Torstraße 1, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @thestoresx

The Store X Berlin
Image by The Store

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je meldingen aanzetten voor de releasekalender en kan je onze blogs lezen. Wellicht verschijnen er de komende tijd meerdere Sneaker Touring gidsen met sneakerwinkels voor jouw vakantiebestemming.