Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 15 beste Sneaker Winkels in Berlijn

1 april 2024 07:18
Sneaker Shopping City Guide: de 15 beste Sneaker Winkels in Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en tevens de populairste bestemming voor een stedentrip in het land. De Berlijnse muur, diverse graffitikunst en prachtige musea zijn stuk voor stuk redenen om deze Duitse stad te bezoeken. Naast dat de hoofdstad rijk is aan geschiedenis en cultuur, is het ook een paradijs voor alle sneaker liefhebbers.

In de stad vind je veel diverse winkels. Zo heb je de vetste sneaker winkels die je alleen in de grootste steden van Europa kan vinden, maar ook verborgen pareltjes als tweedehandswinkels. Aangezien de stad best groot is en de winkels niet allemaal bij elkaar in de buurt liggen, hebben wij een Sneaker Shopping City Guide voor je samengesteld om de leukste sneaker winkels van Berlijn te kunnen bezoeken!


1. Voo Store

We trappen de gids af met Voo Store, een concept store in het centrum van Berlijn. Het uiterlijk van het gebouw is misschien typisch Berlijns, maar in de urban winkel kan je exclusieve sneakers kopen en meedoen aan raffles van de nieuwste releases. Wanneer je toe bent aan een pauze tussen het shoppen door, is Companion Coffee de perfecte plek. Dit is het eigen café van Voo Store.

Adres: Oranienstraße 24, 10999 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @voostore

Voo Store sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Voo Store

2. solebox Berlin

solebox kennen wij in Nederland ook, maar is oorspronkelijk Duits. De winkel in Berlijn is de eerste fysieke winkel die deze keten heeft geopend. Wie solebox eerder heeft bezocht weet dat elke winkel een eigen concept heeft. Het filiaal in Berlijn heeft de ‘solebot’, een robot die automatisch sneakers uitdeelt. In de winkel verkopen ze exclusieve sneakers en streetwear merken als Bape en Billionaire Boys Club.

Adres: Nürnberger Str. 14, 10789 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @solebox

solebox sneakerwinkels berlijn
Beeld van solebox

3. Overkill

In de bruisende Berlijnse wijk Kreuzberg zit Overkill. Deze 650 vierkante meter ruimte is gevuld met exclusieve sneakers, de nieuwste releases, streetwear en de allergrootste voorraad graffitispullen van Berlijn. Met hun bewonderenswaardige selectie aan sneakers behoort Overkill tot de topadressen in Duitsland. Er is hier voor ieder wat wils en dat maakt het zeker een bezoekje waard.

Adres: Köpenicker Str. 195A, 10997 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @overkillshop

Overkill sneakerwinkels berlijn
Beeld van Overkill

4. Overkill Women

Naast de hoofdwinkel van Overkill zit nog een andere Overkill sneaker winkel, máár deze is speciaal geopend voor vrouwen en kinderen. Overkill Women heeft een strakke witte inrichting met subtiele gouden details. Hier vind je naast een enorme selectie sneakers ook accessoires en geselecteerde kleding om je outfits mee compleet te maken.

Adres: Köpenicker Str. 194, 10997 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @overkillwomen

Overkill women sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Overkill Women

5. GATE

In de “achtertuin” van Overkill Women zit GATE. GATE is een winkel en showroom in het centrum van Berlijn die mode, kunst en muziek met elkaar verbindt. Nadat je door de poort bent gegaan, word je verwelkomd op een karakteristieke binnenplaats. Naast dat je hier unieke release kan vinden, is het ook een community hub en evenementenruimte waar kennis wordt gedeeld.

Adres: Köpenicker Str. 194, 10997 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @gate194

GATE194 sneakerwinkels Berlijn
Beeld van GATE

6. Sneakersnstuff Berlin

Sneakersnstuff, oftewel SNS, is dé hotspot voor sneakerliefhebbers in Berlijn. De Berlijnse 300 vierkante meter grote winkel, geopend in 2016, is volledig gekleed in de kenmerkende SNS charme. Verwacht lange rijen voor de deur wanneer een gehypte collectie eraan komt. Naast deze exclusieve releases hebben ze in de verder een hoop goeds van veel verschillende schoenmerken.

Adres: Schönhauser Allee 6-7, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @sneakersnstuff.berlin

Sneakersnstuff sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Sneakersnstuff

7. Supreme

Het Amerikaanse streetwear merk Supreme heeft naast de Europese verkooppunten in Milaan, Parijs en London ook een winkel in Berlijn. Elke winkel is uniek en heeft zijn eigen uiterlijk, toch worden de collecties bij alle winkels aan de zijkanten van de ruimte gepresenteerd, zodat er genoeg ruimte is om door de winkel te skaten. De Supreme winkel in Berlijn is minimalistisch, hoog kwalitatief en licht.

In deze toffe winkel vind je naast trendy sneakers en de vetste skateboards ook veel accessoires en de populaire kledingcollecties. Soms heeft Supreme zulke bekende releases van grote samenwerkingen, waar mensen zelfs voor de deur voor kamperen.

Adres: Torstraße 74, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @supremenewyork

Supreme sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Supreme

8. SOTO

Een deurtje naast Supreme, in de Berlijnse Torstrasse, zit de gespecialiseerde herenmode- en sneaker winkel SOTO. De moderne ruimte biedt een mix van klassieke essentials, tijdloze mode en de laatste trends. SOTO’s doel is om de Berlijnse klant een moderne visie te geven op hoe een man zich zou moeten kleden. Zo lopen de merken die ze aanbieden ook uiteen, van Acne en Jil Sander tot adidas en Nike.

Adres: Torstraße 72, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zaterdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @sotostore

Soto store sneakerwinkels Berlijn
Beeld van SOTO Store

9. Paul’s Boutique

Bij Paul’s Boutique zal je vast en zeker onder de indruk zijn van het interieur van de winkel. Deze tweedehandswinkel met kleding en sneakers is zeer dicht bebouwd. Hier moet je doorheen kijken om de pareltjes er tussen uit te vinden. De uitdaging om de juiste losse sneakers bij elkaar te vinden om een paartje te vormen, maakt de winkel onderscheidend en een echte must visit. Hier vind je coole merken als Nike, Converse, Levi’s en Stüssy.

Adres: Oderberger Str. 47, 10435 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @paulsboutiqueberlin

Paul's Boutique sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Paul’s Boutique

10. CRISP BLN

CRISP BLN streeft ernaar om sneaker liefhebbers in Berlijn en daarbuiten te voorzien van de nieuwste sneakers. Sinds december 2016 pronkt de winkel op de tweede verdieping van de Alexa Mall, met een uitgebreide selectie voor elke smaak. Van basketbal, tennis, skateboarden en hardlopen tot klassiek en retro. Naast sneakers verkoopt CRISP kleding van onder anderen Nike, The North Face en Wood Wood.

Adres: Grunerstraße 20, 10179 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @crispbln

CRISP sneakerwinkels berlijn
Beeld van CRISP

11. KICKZ – Home Of Basketball

Basketbal lovers opgelet: KICKZ heeft een winkel in Berlijn geopend die volledig is gericht op basketbal. Met 600 vierkante meter direct aan KuDamm 237 is KICKZ – Home Of Basketball hun grootste winkel tot nu toe. Van basketbalschoenen tot de vetste jerseys, je hebt het er allemaal. Ook als je geen basketballer bent is een bezoekje zeker de moeite waard, zo heb je hier de on-court signature schoenen van veel NBA-sterren.

Adres: Kurfürstendamm 237, 10719 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met donderdag van 11:00 uur tot 20:00 uur. Vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @kickz93

KICKZ - Home Of Basketball sneakerwinkels Berlijn
Beeld van KICKZ

12. STICKABUSH

Sinds 2021 zit in het hartje van Berlijn STICKABUSH. De minimalistische winkel heeft een modern ontwerp en dient als een hub voor modeliefhebbers. Zo vind je hier een diverse collectie streetwear, sportkleding en sneakers van bekende merken zoals adidas, Nike, New Balance, Carhartt WIP, by Parra, Stüssy, Ucon Acrobatics en nog veel meer.

Adres: Friedelstraße 52, 12047 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur 18:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @stickabush

STICKABUSH sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Stickabush

13. HHV Berlin

HHV is een sneaker winkel in Berlijn met een wel heel bijzonder concept. Ze staan namelijk niet alleen voor streetwear en sneakers, maar ook voor vinyl. Ze verkopen platen van veel verschillende muziekgenres en hun sneaker shop biedt een assortiment aan van hoge kwaliteit. De sneakers zijn niet alleen van bekende klassieker zoals adidas, New Balance, Asics en Birkenstock, maar ook van Salomon, HOKA en Karhu.

Adres: Grünberger Str. 54, 10245 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 12:00 uur tot 20:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @hhvrecords

HHV sneakerwinkels Berlijn
Beeld van HHV

14. VADITIM

VADITIM is een bekende resell sneaker winkel in Berlijn en is opgericht in 2018. Ze verkopen er verschillende deadstock sneakers zoals Air Jordan’s, Nike’s, Yeezy’s. Naast sneakers verkopen ze ook deadstock kleding van de bekende merken Supreme en Palace. Al hun producten zijn beschermd tegen stof en hebben dan ook een plastic laag als schild. Ook hebben ze hun eigen kledinglijn vernoemd naar de winkel.

Adres: Kleiststraße 9-12, 10787 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag van 12:30 uur tot 18:00 uur. Op zaterdag van 11:00 uur tot 18:00 uur. Maandag en zondag gesloten.
Instagram: @vaditim

Vaditim sneakerwinkels Berlijn
Beeld van Vaditim

15. The Store X

The Store X is een winkel op de begane grond van het Soho House in Berlijn, wat bijna niet meer onder de sneaker winkels valt, maar wel echt een must visit is. De ruime lichte winkel heeft namelijk een woonkamer uitstraling door het interieur en heeft een klein barretje waar je een kopje koffie kan halen. Het aanbod van The Store X’s zijn wat duurdere merken als Vetements, Burberry en Balenciaga.

Adres: Torstraße 1, 10119 Berlin, Duitsland
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 19:00 uur. Zondag gesloten.
Instagram: @thestoresx

The Store X sneakerwinkels Berlijn
Beeld van The Store X

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Houd onze nieuwspagina wekelijks in de gaten om de Sneaker Shopping City Guide van andere steden te bekijken. Wellicht verschijnt er binnenkort wel een guide van jouw favoriete stad.