Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker City Shopping Guide: de 9 beste sneaker shops in Kopenhagen

6 juli 2023 20:03
Sneaker City Shopping Guide: de 9 beste sneaker shops in Kopenhagen

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een stad dat iedereen gezien moet hebben. Van de Kleine Zeemeermin, die onze kindertijd heeft gevormd, tot unieke architectuur en mode en stijlen die je nergens anders vindt. Mocht je tussen het bezoeken van musea en kastelen willen gaan winkelen, hebben wij de ultieme winkelgids voor je.

Kopenhagen is een absoluut shopping-paradijs en biedt een verscheidenheid aan bijzondere winkels. De stad heeft veel in petto voor sneakerfans. In dit artikel laten we je kennismaken met een aantal van de populairste sneakerwinkels in de Deense hoofdstad, zodat je een duidelijk overzicht hebt voor je reis naar Kopenhagen. Zo weet je zeker dat je niets mist.

1. Takeoff

In 2021 verhuisde de winkel van Takeoff naar het hart van de stad in Vingårdstræde. Je vindt de winkel in de wijk Indre By, het historische centrum van Kopenhagen. Vlakbij ligt Strøget, een van de bekendste winkelstraten van de stad.

Takeoff Copenhagen heeft de grootste selectie van de meest gehypte en gelimiteerde sneakers. In de winkel vind je een nog diversere selectie dan online. Scoor de beste sneaker releases bij Takeoff en maak kennis met de crew van de sneaker store.

Adres: Vingårdstræde 20, 1070 København K, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 10.30 – 18:00 uur, zondag: 12:00-15:00 uur
Instagram: @takeoffcph

Take Off Kopenhagen

Takeoff Copenhagen

2.KarlsKicks

Vanaf de buitenkant zou je de winkel bijna over het hoofd zien, de winkel van KarlsKicks is een kleine, privé store met een grote selectie aan verschillende high-end sneakers. Maar de winkel heeft veel meer te bieden. Je vindt hier een breed scala aan zeer speciale modellen en er zijn ook op maat gemaakte sneakers. Als je iets nieuws wilt leren over sneakers, kun je bijzondere informatie krijgen van Karl zelf en een praatje maken met de verkoper.

Adres: Studiestræde 25a, 1455 København K, Dänemark
Openingstijden: Maandag-vrijdag: 12:00 – 18:00 uur, zaterdag: 10:00-16:00 uur, zondag: gesloten
Instagram: @karlskicks

Karls Kicks Kopenhagen

KarlsKicks

3. Rezet Store

Rezet Store biedt geselecteerde sneakers en kleding van de beste streatwear-merken. De winkel is gevestigd in de populaire Jorcks Passage in het midden van de stad. Jorcks Passage is een overdekte passage met winkels, restaurants en cafés. Het verbindt de winkelstraten Strøget en Købmagergade en is erg populair bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Bij Rezet Store vind je veel bijzondere stukken waar je sneaker-hartje sneller van gaat kloppen!

Adres: Søndergade 70, 8000 Aarhus C, Dänemark
Openingstijden: Maandag-vrijdag: 10.00-18.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 11.00-16.00 uur
Instagram: @rezentstore

Rezet Store Kopenhagen

Rezet Store

4. Foot Locker

Als je op zoek bent naar nieuwe sneakers in Kopenhagen, moet je zeker een kijkje nemen bij Foot Locker. Zoals gewoonlijk vind je hier een uitgebreide selectie van toonaangevende sport- en kledingmerken. Denk hierbij aan Nike, adidas, Jordan Brand, PUMA, Reebok, New Balance, ASICS, New Era, Champion en nog veel meer. Het assortiment omvat zowel de nieuwste high-tech performance modellen als casual klassiekers voor dagelijks gebruik.

Adres: Amagertorv 11, 1160 København, Dänemark,
Openingstijden: Maandag-zaterdag: 10.00-13.00 uur, zondag: 11.00-17.00 uur
Instagram: @footlocker

Foot Locker

Foot Locker

5. Naked Copenhagen

Een winkel met een strak design die alleen geselecteerde items van hoge kwaliteit aanbiedt en de mogelijkheid biedt om moeilijk verkrijgbare, gelimiteerde sneakers en kleding te bemachtigen. Bij Naked Copemhagen kun je een ontspannen winkelervaring midden in de stad verwachten. Het gebied waar de sneaker winkel zich in bevindt, is net zo charmant als de winkel zelf. Klosterstræde staat bekend om zijn schattige cafeetjes, geplaveide straatjes, oude gebouwen en kleine winkeltjes.

Adres: Klosterstræde 10, 1157 København, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 11.00-16.00 uur
Instagram: @nakedcph

Naked Kopenhagen

Naked Copenhagen

6.Unlimited

Je vindt de vestiging van Unlimited in de wijk Nørrebro. In de buurt van de winkel is er ook een mooi park te vinden waar je kunt picknicken en is er een breed scala aan culturele activiteiten, zoals het muziekcentrum Stengade en het cultureel centrum Nørrebrohallen, waar regelmatig concerten, theatervoorstellingen en andere culturele evenementen plaatsvinden.

De winkel staat ook hoog aangeschreven bij bloggers en de modewereld. Bedenker Barbara Kristoffersens gaf een interview over haar favoriete styles en sneakers die je kunt lezen op de website van de winkel.

Adres: Esromgade 15, 2503 Indgang 2, 5 sal, 2200 København N, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 11.00-16.00 uur
Instagram:@unlimitedcphdk

Unlimited Kopenhagen

Unlimitted Copenhagen

7. Norse Store

De Norse Store is gevestigd in het hart van Kopenhagen aan de Pilestræde 39 en Kronprinsensgade 3 en biedt een zorgvuldig samengesteld archief van exclusieve kleding, items en accessoires van merken over de hele wereld. De winkel heeft items voor mannen en vrouwen en is zeker het bezoeken waard.

Adres: Pilestræde 39, 1112 København, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.30-18:00 uur, zaterdag: 10.30-17:00 uur, zondag: gesloten Instagram: @norsestore

Norse Kopenhagen

Fashion network

8. Wood Wood

Last but not least, Wood Wood is ook zeker een winkel die je niet mag missen. De store voorziet je al sinds 2022 van zijn op sportkleding geïnspireerde collecties en looks, en heeft prettige sfeer. Bij Wood Wood vind je merken als WTAP, AFFIX, Adidas, Comme des Garçons, Barbour en CristaSeya. Naast kleding heeft de winkel ook geuren, items en publicaties geïnspireerd op de jeugdcultuur en streetstyle. Er is hier genoeg inspiratie voor ongewone combinaties en nieuwe trends.

Adres: Frederiksborggade 54, 1366 København, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 12.00-16.00 uur
Instagram: woodwood_official

Wood Wood Kopenhagen

Wood Wood

9. Size?

De populaire sneaker shop Size? is al lang niet alleen vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in heel Europa. De winkel is ook een van de topadressen voor gewilde sneakers in Kopenhagen. Hier vind je exclusieve sneakers en kleding van Nike, The North Face, Stussy, Vans en vele anderen.

Adres: 47 Hobmagergade, 1150 København, Dänemark
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur, zaterdag: 10.00-17.00 uur, zondag: 12.00-16.00 uur
Instagram: @size_1150_kobenhavn

size?

Met deze Sneaker Shopping Guide ben je nu helemaal klaar voor je volgende trip naar Kopenhagen en heb je een keuze uit verschillende populaire winkels die allemaal een andere winkelervaring te bieden hebben. Met deze selectie zal iedereen zeker iets vinden.

Als je meer stedentrips hebt gepland en nog meer leuke winkels wilt ontdekken, bekijk dan zeker onze andere Sneaker City Shopping Guides om er zeker van te zijn dat je niets mist.