Skip to content
Brand

Shop deze Gorpcore outdoortrends bij Foot Locker

16 maart 2024 10:37
Shop deze Gorpcore outdoortrends bij Foot Locker

In de wereld van sneakers zijn er altijd nieuwe trends die de harten van sneaker liefhebbers sneller doen kloppen. Een van deze trends is de ‘Gorpcore’-trend, die in 2023 en 2024 in een stroomversnelling is geraakt.

De term is een samenvoeging van de woorden ‘gorp’, wat een afkorting is van de term “good ol’ raisins and peanuts”, de snack van hikers, en het woord ‘core’ dat dit specifieke doel in het leven kenmerkt. Vandaag presenteren we een paar Gorpcore sneakers bij Foot Locker voor wat inspiratie en gaan we dieper in op de merken.

HOKA sneakers

Het merk HOKA werd in 2009 gelanceerd in de Franse Alpen, om precies te zijn in Annecy, een Alpenstadje in het zuidoosten van Frankrijk. De oprichters Jean-Luc Diard en Nicolas Mermoud zijn allebei atleten die graag hardliepen in de bergen, maar geen hardloopschoenen konden vinden voor bergachtig terrein.

Ze waren niet tevreden met hun schoeisel, vooral niet bij het afdalen van steile hellingen en besloten ze zelf een model uit te vinden. Het handelsmerk van het merk: de extreem dikke buitenzool. In het begin was het merk vooral populair bij wandelaars, maar de sportschoenen zijn nu helemaal on trend.

Salomon sneakers

Salomon begon in 1957 in een kleine werkplaats. Het merk produceerde aanvankelijk skischoenen, maar na verloop van tijd verschoof de focus naar de productie van wandelschoenen. De gorpcore trend leidde er vervolgens toe dat de sneakers een streetwear favoriet werden. Nu zien we sterren als Bella Hadid, Rihanna, Kanye, A$AP Rocky en nog veel meer poseren met de sneakers.

ON Running sneakers

Het merk ON is opgericht door drie enthousiaste hardlopers, Olivier Bernhard, David Allemann en Caspar Coppetti. Wat in 2010 begon in Zürich, Zwitserland, werd al snel een succesverhaal. De ‘On Clouds’ hardloopschoenen worden nu wereldwijd verkocht. Van hardloopschoen tot gorpcore trendstuk!

Diadora sneakers

Diadora werd in 1948 opgericht in Caerano di San Marco, Italië. In de jaren 50 werd het merk de Italiaanse marktleider in bergschoenen en in de jaren 1960 begon het bedrijf met de productie van skischoenen. Toen ook dit een groot succes werd, begon Diadora met de productie van hardloopschoenen en tennisschoenen. Sindsdien is het merk booming en stevig verankerd in de sneakercultuur.

HI-TEC sneakers

Het merk ‘Hi-Tec’ werd in 1974 in het Verenigd Koninkrijk opgericht door de Nederlander Frank van Wezel. Zijn eerste sneaker was een squashschoen, die het resultaat was van talloze klachten van squashspelers. Later ontwierp van Wezel de eerste lichtgewicht wandelschoen, de Sierra sneaker. In de loop der jaren werd het merk ook sponsor van Wimbledon en sindsdien wordt het gekenmerkt door unieke ontwerpen.

ASICS sneakers

“Anima Sana In Corpore Sano” – dat is waar het merk ‘ASICS‘ voor staat. De uitdrukking komt van de Romeinse satiricus Juvenal en betekent als volgt: “Men moet leven voor een gezonde geest in een gezond lichaam”, een motto dat ASICS sinds oprichting in 1949 nastreeft.

Het merk wordt vooral gekenmerkt door innovatieve technologieën. ASICS was bijvoorbeeld het eerste merk met een ventilatiesysteem naar het voorbeeld van luchtgekoelde motorfietsen of de beroemde GEL-basis met het siliconen dempingsmateriaal.

We hopen dat je een paar geschikte Gorpcore sneakers voor je collectie hebt gevonden. Voor meer sneakerinspiratie kun je altijd de Sneakerjagers nieuwspagina bekijken. We houden je ook op de hoogte van alles wat er in de wereld van sneakers gebeurd op ons Instagramaccount.