Skip to content
Staff Picks

Top 10 van de Beste High-Top Sneakers

1 april 2023 16:45
Top 10 van de Beste High-Top Sneakers

Tijdens de koude wintermaanden is het altijd belangrijk om jezelf warm te houden. Denk hierbij aan het layeren van je outfits met dikke truien, jassen en bodywarmers. Daarnaast kunnen de high top sneakers weer uit de kast getrokken worden. Bekijk hier onze favoriete high top sneakers voor aankomende winter.

Converse Chuck Taylor All Star

De Converse Chuck Taylor All Star is een van de meest herkenbare high top sneakers. Zoals de New York Times schreef: ‘’Het is lastig om erachter te komen wat de eerste high top sneaker was. Toch zeggen veel sneaker experts dat het allemaal begon bij de Chuck Taylor All Star sneaker in 1917’’.

De sneaker komt in oneindig veel verschillende kleuren en varianten. Vandaag kiezen we de All Star Classic in een witte colorway. Handig om te weten; de sneaker komt ook in leren varianten die net wat warmer zijn dan de classic canvas designs.

High top converse
Converse
Converse all star

Chuck Taylor All Star Classic

M7650C · Prijs vanaf €50,-

Naar alle aanbieders

Nike Blazer Mid 77 Vintage OG ‘Black Swoosh’

Een erg herkenbare sneaker met een rijke geschiedenis is de Nike Blazer Mid. De Blazer maakte zijn debuut aan de voeten van George ’The Iceman’ Gervin in 1973. Met het model raakte NBA-fans voor het eerst in aanraking met Nike. Nu, zo’n vijftig jaar later, is de Blazer nog altijd een populair model en perfect voor de winter. Met name de Nike Blazer Mid 77 Vintage OG ‘Black Swoosh’ is een klassieker.

Nike Sb
Nike
Nike high top

Nike WMNS Blazer Mid 77 Vintage OG 'Black Swoosh'

CZ1055-100 · Prijs vanaf €51,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Mid Se Craft ‘Sail Taupe Haze’

Het eerste silhouet van Air Jordan 1 is uitgegroeid tot een icoon in de sneakerwereld. De Jordan 1 Mid werd geïntroduceerd in de jaren 2000 en is verkrijgbaar in veel verschillende colorways. Voor een goede winterse look kan je niet misgaan met de Air Jordan 1 Mid Se Craft ‘Sail Taupe Haze’.

Jordan 1 mid
Nike
Jordan 1 mid back
Nike

Air Jordan 1 Mid SE Craft 'Sail Taupe Haze'

DM9652-102 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

adidas Forum 84 High ‘Off White’

Een sneaker die het afgelopen jaar een comeback heeft weten te maken, is de adidas Forum. De adidas Forum 84 is een combinatie van comfort en stijl. Goed te sylen op het trainingsveld als in lifestyle outfits. De Forum 84 komt in veel verschillende colorways en voor ons is de ‘Off White’ colorway een standout.

adidas Forum 84
adidas
adidas forum 84
adidas

Adidas Forum 84 High 'Off White'

ID7316 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk High ‘Burgundy Crush’

De Nike Dunk High is een sneaker die door de jaren heen de harten heeft weten te winnen van de nieuwe generatie sneakerheads. De ‘Burgundy Crush’ colorway is dan ook perfect voor tijdens de wintermaanden. Met een simpele maar kenmerkende look en een rustig kleurenpallet is deze sneaker een van onze favorieten geworden.

Nike Dunk High top
Nike
Nike dunk back

Nike Dunk High 'Burgundy Crush'

DD1869-601 · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders

Vans Sk8-hi Mte-2

Van wandelen in de bergen tot een outfit bouwen voor een dag in de stad, de Vans Sk8-hi MTE-2 is ontworpen voor alle weersomstandigheden. Naast een stijlvol en clean design is de schoen ook gemaakt met oog op comfort. De sneaker is met zijn leren upper perfect voor de koudste dagen.

Vans Sk8-hi
43einhalb
Vans Sk8-hi side

Vans SK8-Hi MTE-2

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Diadora Mi Basket ‘Used’

Een retro-geïnspireerde sneaker met een achtergrond in de sportwereld, de Mi Basker ‘Used’ is een mix van Italiaans designwerk en de sport basketbal. Gedragen in 1984 door de Milanese basketbal kampioenen, is de sneaker tot de dag van vandaag nog steeds erg gewild. Met een bewerkte zool heeft de sneaker een echte vintage look. Perfect om je outfit een retro twist te geven.

Diadora high top
Diadora
Diadore tongue
Diadora

Diadora MI BASKET USED

201.158569-C1494 · Prijs vanaf €129,-

Naar alle aanbieders

UNDERCOVER x Nike Dunk High 1985 ‘Chaos’

Een donkere maar toch opvallende sneaker, voor het eerst zichtbaar gemaakt op de runway van Paris Fashionweek, is de UNDERCOVER x Nike Dunk High 1985 ‘Chaos’. De sneaker is perfect te combineren in verschillende outfits. De Dunk High heeft een zwarte upper en combineert witte details die het design een speelse look geven.

Nike x UNDERCOVER Dunk High
END.
Nike x UNDERCOVER Dunk High

Undercover x Nike Dunk High 1985 'Chaos'

DQ4121-001 · Prijs vanaf €39,-

Naar alle aanbieders

Alife x adidas Nizza Hi ‘Cream White’

Voor een subtiele high top sneaker hoef je niet verder te kijken dan de adidas x Alife Nizza HI ‘Cream White’. Een bovenwerk van grof suède geeft de high top sneaker een stoere look. Gepaard met een rubberen zool van gebroken wit maakt deze sneaker erg geschikt voor alle seizoenen.

adidas x ALIFE
END.
adidas x Alife high top

Alife x adidas NIZZA HI 'Cream White'

GX8140 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Our Legacy Camion Boot

Voor een meer klassieke en business look hoef je niet verder te kijken dan de Our Legacy Camion boot. Gepaard met een pantalon of een paar flair jeans geeft de boot jouw outfit een chique look. Het model is gemaakt van Italiaans kalfsleer en komt volledig in het zwart. Een tijdloze schoen die jouw outfit een klassieke zakelijke tint geeft.

Our legacy Camion Boot
END.
Our Legacy Camion Boot
END.

Our Legacy Camion Boot

COCBB · Prijs vanaf €560,-

Naar alle aanbieders

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen helpen met het vinden van de ideale high top sneaker voor de wintermaanden. Heb jij nog een favoriete high top sneaker? Wil je ook op de hoogte blijven van alle sneaker releases? Kijk dan in onze release kalender voor de laatste sneakermodellen. Neem nu je toch bezig bent ook een kijkje op ons Instagram account @sneakerjagers.