Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Salomon Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

29 mei 2023 20:00
Salomon Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Salomon heeft de laatste jaren een enorme groei gemaakt in populariteit. Celebraties zoals Rihanna en Ye zijn al gespot met de sneakers van het Franse merk. Salomon mag misschien wel opgericht zijn in 1947, maar toch halen vele sneaker fanaten nu pas hun eerste paartje. Bij het aanschaffen van sneakers van een merk waar je geen eerdere ervaring mee hebt, is een van de eerste vragen die natuurlijk bij je opkomt: ‘Hoe kies ik de juiste maat?’.

Sneakerjagers schiet te hulp! Lees hier de uitgebreide Salomon sizing guide!

Bepaal je schoenmaat

Voordat je überhaupt een keuze kunt maken voor de maat voor je nieuwe Salomon paartje, is het belangrijk om eerst je eigen schoenmaat te bepalen. Vooral als je van plan bent om de sneakers online te bestellen. Hier een korte uitleg hoe je dit het beste kan doen.

Benodigdheden maat bepaling

Om je schoenmaat te bepalen heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Twee vellen A4-papier
  • Een liniaal
  • Een potloot

Hoe bereken je de afmeting van je voet:

Als je al de materialen hebt verzameld kun je beginnen met de afmeting.

Pak het A4-papiertje en het potlood en zorg dat je een muur kiest waar je rechtop tegen aan kan staan. Trek alvast het type sok aan die je het liefst wil combineren met je nieuwe paartje. Leg het lege vel papier op de grond en plaatst je voet op het vel, zorg dat je tegen de muur aanstaat met de hielen tegen de muur.

Als je zeker bent dat je goed staat teken dan de omtrek van je voet met het potlood. Als je iemand hebt die dit voor je kan doen zal de omtrek het beste lukken. Zodra de omtrek naar wens is meet je de omtrek van het puntje van je grote teen tot je hiel. Vergeet niet om het resultaat even op te schrijven.

Herhaal dit proces bij de andere voet. Het is verstandig om beide voeten op te meten aangezien het vaak voorkomt dat hier verschillen in te vinden zijn. Neem de grootste afmeting als referentie om je schoenmaat te bepalen.

Het bepalen van de maat van je Salomon sneaker doe je met behulp van de maattabel van Salomon. Let op! Maattabellen verschillen per silhouet, check dus altijd even of het merk hier iets over meldt in de beschrijving.

Salomon size guide

Wij hebben voor jou de populairste Salomon silhouetten op een rijtje gezet met informatie over de sneaker en de pasvorm. Onder elke foto is ook een knop te vinden voor het geval je het silhouet meteen wil coppen.

Salomon XT-6

Een van de gewildste modellen bij Salomon is de XT-6. In 2013 maakten we kennis met het silhouet en je kunt wel stellen dat de sneaker vele harten heeft veroverd. Naast de populariteit is de XT-6 ook nog eens van hoge kwaliteit en comfortabel door het gebruik van EVA-demping.

De Salomon XT-6 heeft een gestroomlijnd silhouet, dit zorgt ervoor dat de sneaker strak aan kan voelen, als je dat niet prettig vind, is het verstandig een halve maat groter te halen. Echter valt het silhouet op maat.

Conclusie: Valt op maat.

Asphaltgold

Salomon ACS Pro

De ACS Pro verscheen in 2021, het model is een verbeterde versie van het oorspronkelijke silhouet uit de jaren 2000. De sneaker is vernoemd naar de technologie die de sneaker gebruikt voor extra stabiliteit genaamd Agile Chassis systeem.

Bij de ACS Pro wordt vermeld dat de sneaker het comfortabelst is als het model gedragen wordt in een halve maat groter.

Conclusie: Halve maat groter.

43einhalb

Salomon XT-Slate Advanced

De XT-Slate heeft een kenmerkende upper van mesh materiaal. Het bovenwerk komt met een patroon die rotsgebergte symboliseert.

De Salomon XT-Slate Advanced wordt omschreven als true to size.

Conclusie: Valt op maat.

Asphaltgold

Salomon XT-4

De Salomon XT-4 is een voorloper van de XT-6 ondanks dat de silhouetten erg vergelijkbaar zijn, is de pasvorm toch net wat anders. De XT-4 valt iets ruimer dan de 6 en het is dus verstandig om de sneaker te kopen in je eigen maat.

Conclusie: Valt op maat.

43einhalb

Salomon ACS +

De ACS + is een vergelijkbare versie van de ACS Pro.

Over het algemeen valt de sneaker iets losser, je zou er voor kunnen kiezen om hierop in te spelen en de Salomon ACS + een halve maat kleiner te bestellen. Hou je van een losse fit? Koop dan de sneaker in je eigen maat.

Conclusie: Valt op maat / halve maat kleiner

Sport silhouetten

Veel Salomon modellen zijn veel te zien in het straatbeeld, echter zijn vele silhouetten ontworpen voor sporten zoals wandelen of hardlopen. Lees hier alles wat je moet weten over de sport sneakers van het merk.

Salomon CROSS HIKE 2 MID GORE-TEX

De Cross Hike is een fashionable wandelschoen die bescherming en comfort biedt tijdens de hikes.

De breedte van de schoen wordt omschreven als standaard het wordt dus aangeraden om je eigen maat te kiezen.

Conclusie: Valt op maat

Salomon

Salomon Supercross 4

Het Supercross 4 silhouet is een trailsneaker die voornamelijk gebruikt wordt voor hardlopen op verharde wegen of op de atletiekbaan.

Het model is gemaakt om je de beste ondersteuning te bieden voor tijdens het sporten. De outsole bevat diepe groeve voor extra grip. Hoewel de sneaker oorspronkelijk bedoeld is voor hardlopen, kan het silhouet ook perfect gebruikt worden als lifestyle model.

De Supercross heeft een standaard breedte en het silhouet vormt zich gemakkelijk rondom de voet. Het wordt aangeraden om je standaard maat te kiezen.

Conclusie: Valt op maat

Salomon

Als je van plan bent om een nieuwe Salomon sneaker te bestellen, gebruik dan onze Salomon sizing guide. Als je benieuwd bent naar meer sizing guides, druk dan op de onderstaande knop.