Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Karhu Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

18 maart 2023 19:33
Karhu Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Het Finse merk Karhu is opgericht in 1916 en is sinds de Olympische Spelen van 1952 serieus hardloopschoenen aan het produceren voor de vrije markt. De populariteit van het merk is voor lange tijd alleen groot geweest onder de sneakerheads, maar begint tegenwoordig ook steeds groter te worden bij het grote publiek. Tijd dus om een Karhu sizing guide op te stellen met de populairste Karhu silhouetten. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste maat Karhu sneaker aanschaft!

Bepaal jouw schoenmaat

Om te beginnen is het van belang om je eigen schoenmaat vast te stellen. Vooral als je online sneakers wilt bestellen! Dit is namelijk niet zo eenvoudig als het passen van schoenen in een fysieke winkel.

Hieronder vind je de benodigdheden om je eigen schoenmaat op te meten:

  • Twee vellen A4 papier
  • Een potlood
  • Een liniaal

Bereken de afmetingen van je voet

Neem een vel papier en een potlood en ga tegen een muur staan waar je met je hiel helemaal tegen de muur rechtop kunt staan. Het is het beste om sokken te dragen die je ook in je nieuwe sneakers zult dragen. Maak het vel papier met plakband of door je gewicht aan de vloer vast en ga erop staan. Door je hiel tegen de muur te plaatsen zorg je ervoor dat je voet plat op het papier staan. Vraag iemand om met het potlood rond je voet te tekenen, zodat je een mooie omtrek krijgt. Pak vervolgens de liniaal om de afstand te meten van de hiel tot het puntje van je grote teen. Noteer dan deze meting in centimeters.

Herhaal dit proces ook voor de andere voet. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar je zult niet de eerste zijn bij wie de maten per voet verschillen. Gebruik dan de meting van de grootste voet als referentie om de juiste schoenmaat te vinden aan de hand van de maattabel. Houd er rekening mee dat maattabellen per fabrikant kunnen verschillen en dat je daarom altijd de maattabel van het betreffende merk moet gebruiken!

Vergelijk vervolgens jouw gemeten maat met de maattabellen van het relevante merk om de perfecte schoenmaat te vinden. Maar let wel op! De pasvorm van schoenmodellen kunnen verschillen, zelfs binnen hetzelfde merk. Vaak wordt dit vermeld in de beschrijving van het product.

Om je een handje te helpen hebben we een Karhu sizing guide samengesteld voor een aantal populaire modellen. Zo kun je eenvoudig de juiste maat vinden! Daarnaast kun je op de onderstaande sneakers klikken om ze te bekijken in onze sneaker zoekmachine.

Karhu Sneaker Sizing Guide

Karhu Albatross 82 Sizing

De Albatross 82 is een zeer eenvoudige, klassieke en comfortabele sneaker. De schoen is perfect voor de modebewuste man of voor de relaxte stadsoutfit van de vrouw. Bovendien is het goed te combineren met casual en kantoorkleding.

De Karhu Albatross 82 valt klein. Daarom adviseren wij jou om een halve maat groter dan je normale maat te bestellen.

Conclusie: halve maat groter

Karhu Albatross 82

Karhu Aria 95 Sizing

Karhu 95

De Aria 95 wordt gekenmerkt door high-end loopschoentechnologie. Daarnaast is het ook een echte topper op het gebied outerwear. Je kunt de schoen dus zowel thuis op asfalt als offroad dragen!

De Karhu Aria 95 valt iets kleiner uit dan gemiddeld. Twijfel je tussen twee maten? Wij raden aan om dan de grootste te nemen!

Conclusie: halve maat groter

Karhu Fusion 2.0 Sizing

Als we het hebben over de meest begeerde Karhu sneaker onder sneakerheads, dan hebben we het over de Fusion 2.0. Ook zien we dit silhouet vaak terug bij samenwerkingen. De pastel- en aardetinten van de colorways weerspiegelen daarnaast de tijdgeest.

De Karhu Fusion 2.0 valt wat smaller. Daarom adviseren we jou om een (halve) maat groter te bestellen!

Conclusie: (halve) maat groter

Karhu Fusion 2.0

Karhu Legacy 96 Sizing

Karhu Legacy 96

De Legacy 96 zit vol met leuke details en de nieuwste technologie. Het silhouet is gebaseerd op enkele van de eerste ontwerpen van Karhu sneaker. Je hebt met deze sneaker dus een echte erfenis in handen!

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken bij het bestellen. De Karhu Legacy 96 valt namelijk true to size!

Conclusie: true to size

Karhu Mestari Sizing

Zie jij ook al vergelijkingen met de Nike Cortez of de New Balance 327? Dat begrijpen wij goed! Toch bestaat de Mestari al langer dan beide schoenen. Tussen 1977 en 1984 werd de sneaker al meer dan een miljoen keer verkocht. Een echte legende onder de sneakers dus!

De Karhu Mestari heeft een standaard pasvorm. We raden dus aan om je eigen maat aan te schaffen.

Conclusie: true to size

Karhu Mestari

Karhu Trampas Sizing

Karhu Trampas

De eerste schoen van het Finse merk die op de markt werd gebracht is de Trampas! Deze sneaker heeft een minimalistisch en clean uiterlijk, waardoor je het enorm goed kunt combineren met classy outfits. Bovendien zijn de retro vibes van het silhouet momenteel erg trendy!

De pasvorm van de Karhu Trampas is kleiner dan de gemiddelde sneaker. Wij adviseren daarom om een halve maat groter te nemen ten opzichte van je normale maat.

Conclusie: halve maat groter

Karhu Synchron Classic Sizing

De Synchron Classic werd geïntroduceerd in 1980 en trok al snel de aandacht door het unieke vetersysteem in de toebox. Het innovatieve design was bedoeld om een beter passend bovenwerk voor meer comfort en duurzaamheid te bieden.

De Karhu Synchron Classic valt smal. Daarom raden wij aan om een maat groter te nemen bij het bestellen!

Conclusie: maat groter

Karhu Synchron Classic

Karhu Fusion XC Sizing

Karhu Fusion XC

De avontuurlijk geest van Karhu vinden we terug in het ontwerpproces van de Fusion XC. De sneaker is perfect voor buitenavonturen en bovendien is de inspiratie uit de natuur gebruikt voor de colorways.

De Karhu Fusion XC valt true to size! Je kunt dus gewoon jouw eigen maat nemen bij het bestellen.

Conclusie: true to size

Ga je binnenkort Karhu sneakers kopen? Dan is het dus zeker handig om deze Karhu sizing guide bij de hand te houden om de juiste maat te kiezen! Over het algemeen vallen Karhu sneakers wat smaller. Het nemen van een halve maat groter zal daarom geen problemen opleveren.

Ontdek de Karhu sneakers in onze sneakerzoekmachine via de knop hieronder!