Skip to content
Upcoming

Footpatrol en Karhu brengen de Fusion 2.0 ‘Snowstar’ uit

13 oktober 2023 09:33
Footpatrol en Karhu brengen de Fusion 2.0 ‘Snowstar’ uit

Voor een nieuwe sneaker release heeft het merk Karhu het retailer merk Footpatrol voor de derde keer gevraagd om een nieuwe samenwerking aan te gaan. Ze ontworpen een sneaker die gemaakt is voor het slechtere weer en de koudere maanden. Lees meer over de Footpatrol x Karhu Fusion 2.0 ‘Snowstar’ hier:

De nieuwe release van de twee merken heeft zich te danken aan het verleden van het Finse sportmerk Karhu. De sneaker neemt namelijk ontwerp elementen over van de Karhu Snowstar, een uit de jaren 80 ontworpen hardlooplaars. Deze laars was gebouwd voor de winter en regenachtige weersomstandigheden. Daarnaast bevatte de laars een klittenbandmantel en een duurzaam bovenwerk gemaakt van nylon. Nu willen ze een aangepaste sneaker gaan uitbrengen die ook voor de stad bestemd is.

Karhu en Footpatrol hebben een campagne gelanceerd waarin dit proces is vastgelegd. Zo is te zien dat de kleur en de materialen van de hardloopschoen weer terugkomen in de nieuwe sneaker. De nieuwe Footpatrol x Karhu Fusion 2.0 ‘Snowstar’ is een stuk gemoderniseerd in vergelijking met de OG-hardloper. Deze sneaker is namelijk gemaakt van duurzame materialen met een waterafstotend bovenwerk.

De collaborative sneaker is gemaakt van nubuck, nylon en rubberen panelen. Aan de zijkant van de sneaker bevindt zich ook het Footpatrol-branding logo. Nog meer ontwerp kenmerken zijn de crèmekleurige tussenzolen en de buiten zool waar zwart en rode kleuren in terug komen. De gebroken witte tussenzool maken de sneaker een stuk comfortabeler.

Om het thema van de sneaker goed te kunnen laten zien reisde Footpatrol naar het eiland Skye in Schotland. Deze locatie staat bekend om zijn gevarieerde landschappen met een prachtige westkust. Deze locatie is perfect om de sneakers en de samenwerking van de twee merken goed weer te geven.

Naast de nieuwe sneaker zal er een bijpassend pak uitgebracht worden. Het gaat om een tweedelig trainingspak met beige en bruine kleuren geïnspireerd op het Retro karakter van de jaren 80 laars. De trainingspakken zijn gemaakt van duurzaam Ripstop katoen en zijn net als de sneakers waterafstotend. De outdoor pakken zullen op dezelfde datum als de schoenen verschijnen.

De Fusion 2.0 ‘Snowstar’ zal op 14 Oktober 2023 worden uitgebracht. De sneaker zal online en in de winkels verkrijgbaar zijn. Je kan ze vinden op de website van Footpatrol en Karhu. Blijf de releasekalender in de gaten houden, daar kan je zien wanneer het model beschikbaar is.