Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Nike P-6000 FAQ

25 mei 2023 14:00
De ultieme Nike P-6000 FAQ

Het komt niet vaak voor dat een modern sneaker silhouet snel uitgroeit tot een van de beste in de scene. En dat is precies wat er gebeurd is met de Nike P-6000. Deze sneaker heeft zich weten te onderscheiden en is in korte tijd uitgegroeid tot een ware favoriet onder sneakerliefhebbers.

Hoewel je het niet zo snel zou denken, komt het silhouet oorspronkelijk uit 2019. Met zijn subtiele retro stijl verbergt het ontwerp zijn ware leeftijd. Het bewijst maar weer dat het soms goed is om inspiratie te halen uit het verleden.

In deze Nike P-6000 FAQ gaan we dieper in op het model en beantwoorden we de meest gestelde vragen. Bereid je voor om een antwoord te krijgen op al je brandende vragen en ontdek wat het Nike P-6000 model zo speciaal maakt.

De geschiedenis van de Nike P-6000

De geschiedenis van de Nike P-6000 gaat terug naar het jaar 2019, toen Nike dit opvallende model voor het eerst introduceerde. De sneaker werd ontworpen als een eerbetoon aan de Nike Pegasus 25 en Nike Pegasus 2006, twee iconische hardloopschoenen.

pegasus
Pegasus 25
pegasus
Pegasus 2006 | Foto’s van Retro Lab

Met zijn retro esthetiek en moderne twist wist de Nike P-6000 al snel de aandacht te trekken van sneakerliefhebbers over de hele wereld. Het bovenwerk van de schoen combineert net als de Pegasus verschillende materialen, zoals mesh, leer en suède, wat zorgt voor een gelaagde en dynamische uitstraling. Daarnaast is de P-6000 voorzien van opvallende details, zoals de karakteristieke hielkap en de kenmerkende Nike Swoosh.

P-6000
P-6000
Foto’s van Asphaltgold

Hoewel het design duidelijk geïnspireerd is op het verleden, biedt de Nike P-6000 ook moderne comfort en prestaties. De schoen is uitgerust met dempende technologieën, zoals een lichtgewicht tussenzool en responsieve demping, waardoor hij niet alleen stijlvol is, maar ook geschikt is voor dagelijks gebruik.

Hiermee heeft het model zich bewezen als een tijdloze klassieker en zal deze populair blijven bij zowel sneakerfans als casual sneakerdragers.

Trending Nike P-6000 colorways

De Nike P-6000 is inmiddels al in veel verschillende kleurstelling uitgebracht, in deze FAQ vind je een aantal van onze favorieten!

Nike P-6000 ‘Space Purple’

Nike P-6000 'Space Purple'

De ‘Space Purple’ is een opvallende sneaker met een witte mesh basis, het wit zorgt voor een schone en frisse uitstraling. Met paarse opvallende overlays wordt er een subtiel contrast toegevoegd aan de schoen. Deze colorway is ideaal voor de zomer en de lente.

Nike P-6000 'Space Purple'

FJ4745-500 · Prijs vanaf €93,-

Naar alle aanbieders

Nike P-6000 ‘Blue’

Nike P-6000 'Blue'

Een verfrissende blauw-witte colorway brengt een vleugje kalmte en koelte naar je outfit. Het heldere wit vormt de perfecte basis voor het levendige blauw, waardoor de schoen een frisse en energieke uitstraling krijgt. De metallic overlays laten de sneaker stralen.

Nike P-6000 WMNS 'Blue'

FD9876-100 · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders

Nike P-6000 ‘White Gold Red’

Nike P-6000 'White Gold Red'

Dit ontwerp komt in een mix van wit, zilver, rood en goud, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling. Het witte basisontwerp wordt versterkt door de glinsterende zilveren, levendige rode en elegante gouden accenten. Deze kleurencombinatie straalt stijl, verfijning en een vleugje glamour uit, waardoor de schoen een echte blikvanger is.

Nike P-6000 WMNS 'White Gold Red'

BV1021-101 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Nike P-6000 ‘Metallic Silver’

Nike P-6000 'Metallic Silver'

Een geheel zilveren colorway straalt een futuristische en gedurfde uitstraling uit. Met zijn monochrome zilveren tinten vangt deze sneaker direct de aandacht. Het zilveren kleurenschema voegt een glanzende en moderne flair toe, waardoor de schoen een eigentijdse en opvallende keuze is voor degenen die willen schitteren met hun stijl.

Nike P-6000 WMNS 'Metallic Silver'

FD9876-101 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Nike P-6000 ‘Metallic Gold’

Nike P-6000 'Metallic Gold'

De sneaker die het meeste straalt, is deze gouden colorway. Met zijn glinsterende gouden tinten geeft deze sneaker een gevoel van elegantie. Het goud voegt een opvallend en verfijnd element toe aan de schoen, waardoor het een echte eyecatcher wordt.

Nike Wmns P-6000 (Light Bone / Summit White - Metallic Gold)

BV1021 007 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

De ultieme Nike P-6000 FAQ

Hoe vallen de Nike P-6000?

De Nike P-6000 valt true to size. Daarom raden wij je aan om de sneaker in je eigen maat te kopen. Het maakt niet uit of je brede of smalle voeten hebt, het zijpaneel van gaas en leer vormt zich naar de voet en biedt steun waar je het meest nodig hebt.

Wil je weten hoe verschillende silhouetten vallen? Check dan onze Sizing Guide!

Van welke materialen is de Nike P-6000 gemaakt?

De Nike P-6000 is gemaakt van een combinatie van materialen. Het bovenwerk van de schoen bestaat uit lagen van leer en mesh. Sommige ontwerpen kunnen ook suède overlays bevatten. De zool is gemaakt van Nike foam, wat zorgt voor comfort.

Waar kun je Nike P-6000 schoenen kopen?

De Nike P-6000 sneakers zijn te koop bij Nike en diverse sneaker retailers. Alle kleurstellingen en verkooppunten vind je eenvoudig via onze sneaker zoekmachine! Hier kun je ook de beschikbare maten per store bekijken.

Blijf gemakkelijk op de hoogte van alle nieuwste releases van Nike via onze Sneakerjagers website of app. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste trends en opkomende sneaker releases.

Nike P-6000 WMNS 'Sundial'

FJ4745-700 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Nike P-6000 'Athletic Department' - US Exclusive

FJ5443-113 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders
Hoe stijl je de Nike P-6000 sneakers?

De Nike P-6000 kan op verschillende manieren gestyled worden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Ga casual met jeans en een T-shirt, sportief met een trainingsbroek en een shirt, urban chic met een leren jasje en skinny jeans, retro met een bomberjack, of mix sportief en gekleed met een nette broek, overhemd en blazer. Experimenteer en creëer je eigen unieke stijl met de veelzijdige P-6000.

Wil je meer inspiratie? Ontdek dan nu onze style guides!

Zijn Nike P-6000 comfortabel?

De Nike P-6000 is voorzien van dempende technologieën en een goed ontworpen zool. Dit maakt dat sneaker comfortabele ondersteuning en demping biedt. Het bovenwerk van mesh en leer zorgt voor ventilatie en flexibiliteit.

Kun je hardlopen met de Nike P-6000?

Hoewel de Nike P-6000 een sportief uiterlijk heeft, is het belangrijk om te weten dat het oorspronkelijk ontworpen is als een lifestyleschoen en niet specifiek als een hardloopschoen. De demping en ondersteuning zijn mogelijk niet voldoende voor intensieve hardloopsessies. Als je serieus wilt gaan hardlopen, is het raadzaam om te investeren in specifieke hardloopschoenen die zijn ontworpen voor maximale prestaties, comfort en bescherming tijdens het hardlopen.

Wanneer kwam de Nike P-6000 uit?

De Nike P-6000 kwam uit in 2019 en haalde zijn inspiratie uit de Pegasus 25 en de Pegasus 2006.

Hoe onderhoud je de Nike P-6000?

Om de Nike P-6000 goed te onderhouden, verwijder eerst los vuil met een zachte borstel of doek. Maak een mild sopje met water en milde zeep, reinig voorzichtig met een zachte borstel of spons en spoel af met schoon water. Vermijd onderdompeling in water en agressieve chemicaliën. Laat ze natuurlijk drogen en behandel indien nodig het bovenwerk met een geschikt leer- of textielbeschermingsmiddel.

Kan ik de Nike P-6000 in de wasmachine wassen?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om de Nike P-6000 in de wasmachine te wassen. De agressieve draaibewegingen en hoge temperaturen kunnen de materialen beschadigen en de vorm van de schoen veranderen. Het is het beste om de schoenen met de hand te reinigen met een mild sopje van water en milde zeep.

Zijn de Nike P-6000 waterbestendig?

De Nike P-6000 heeft geen specifieke waterbestendige eigenschappen. Hoewel het bovenwerk van de schoen enigszins waterafstotend kan zijn dankzij het gebruik van materialen zoals leer of synthetisch textiel, is de sneaker niet volledig waterdicht. Daarom raden wij aan om de schoen te beschermen tegen hardnekkig vuil en hevige regenbuien.

Kan ik de inlegzolen van de Nike P-6000 verwijderen?

De inlegzolen van de Nike P-6000 zijn meestal verwijderbaar. Dit houdt in dat je de inlegzolen kunt uithalen om ze schoon te maken, te vervangen door aangepaste inlegzolen of om extra ruimte in de schoen te creëren als dat nodig is. Zorg ervoor dat je de inlegzolen voorzichtig en gelijkmatig uit de schoen haalt om schade aan de inlegzolen of het schoeisel te voorkomen.

Nog meer vragen?

We hopen dat deze Nike P-6000 FAQ je heeft geholpen om meer inzicht te krijgen in het silhouet. Heb je nog meer vragen over andere silhouetten? Neem dan een kijkje op de Sneakerjagers nieuwspagina.

Bekijk alle Nike P-6000 colorways via de button hieronder!